– De må gjerne fikse fax-maskinen

En hel drøss med De Gea-sitater fra noen nylige intervjuer.

David De Gea har vært forholdsvis mye nevnt i media den siste tiden, og faktisk ikke bare i forbindelse med Real Madrid.  

Tidligere tirsdag kunne vi lese at en prinsippfast De Gea krever en offentlig unnskyldning fra Spanias president – og det med god grunn. 

De Gea hadde også mer på hjertet, og avslører at det er noe friksjon i garderoben når det kommer til musikkvalg.

– Det er utrolig å få oppleve at så mange liker det du gjør og anerkjenner det, sa De Gea i et intervju i forbindelse med promo-arbeid for Beats By Dre.

Avslører en tung start i United

Hvordan var det å bli vant til England, da du først kom hit?

– Det var en stor forandring. Det er to ulike kulturer, og været, maten, alt var annerledes, men etter hvert venner man seg jo til det.

– Det er imidlertid sant at det var vanskelig i starten, veldig vanskelig, men samtidig lærer man av det. Man bli mer mann, og også et bedre menneske.

Hvordan taklet du kritikken du fikk i starten?

– Vel, dette er jo karrieren vår, vi er fotballspillere og vi vet at kritikken kommer (hvis man spiller dårlig). Spesielt hvis man er keeper. Det må man leve med. Det er sant at jeg fikk en del kritikk innledningsvis, men jeg er mentalt sterkt, tror på meg selv og jobbet bare hardt videre.

Var det én enkeltkamp som du tror gjorde deg til en United-keeper?

– Jeg tror ikke det handler bare om én kamp, men å være der i flere år og levere på høyt nivå.

Stemmer det at keepere må være de mest gærne?

– Jeg mener faktisk at keepere må være de mest fornuftige, de rolige, de konsentrerte. En del keepere kan kanskje virke gale, men det er en vanskelig posisjon å bekle.

– Jeg lytter til mye musikk, men det er hard rock jeg liker best. Jeg prøver alltid å få på min musikk i garderoben, men det er nok mulig at jeg blir utestengt fra garderoben en gang. Jeg må tåle mye kritikk for musikksmaken min. De liker en annen type musikk, men jeg må jo prøve å spille litt av min musikk for gutta også.

Hvem har verst musikksmak?

– Alle. Jesse, Paul… Jeg liker rock, sier han – og nevner senere Guns’n’Roses og AC/DC som favoritter.

Hvordan blir det å spille i VM?

– Det er jo en mye kortere turnering enn en ligaesong, det er et gruppespill og så kan man bli slått ut i hver kamp.

Og du skal møte Ronaldo og Portugal allerede i første oppgjør..

– Ronaldo er en fantastisk spiller. Man må være i god form og mentalt forberedt når man møter dem

Hva tror du om Spanias sjanser?

– Vi var glimrende i kvalifiseringen, vi har et glimrende lag, god atmosfære og forhåpentligvis får vi også til noe glimrende i VM.

Hva er den beste redningen din?

– Det er vanskelig å kun velge én, alle redninger er jo viktige, sa en beskjeden De Gea.

– Alt kan skje i fotball

De Gea har også satt seg ned med spanske AS, som selvfølgelig ikke kunne dy seg med spørsmål om fax-maskinen som sto mellom De Gea og en Real Madrid-overgang for noen sesonger siden.

På spørsmål om han har instruert agenten sin til å holde eventuelle nyheter for seg selv så lenge VM er i gang, svarte De Gea med et smil.

– Dette er fotball, og alt kan skje. Jeg er alltid avslappet, og sånn forblir det uansett hva som skulle dukke opp. Jeg ønsker bare å være hundre prosent fokusert på VM, sa De Gea før journalisten spurte om han visste om fax-maskinen til Real Madrid nå var i orden:

– De må gjerne fikse den om de vil, men i dag bruker de fleste e-post, flirte De Gea. 

Det er ingenting i intervjuet som tyder på at De Gea sier dette på noen annen enn en humoristisk måte, for de som lurer. 

I intervjuet snakker De Gea også om hvordan det føles å være Spanias førstevalg, VM-ballen, Cristiano Ronaldo og hvordan han takler kritikk.