LESERBREV: Nå må noe gjøres

Når skal denne elendigheten ta slutt, og når skal styret ta grep, spør dagens leserskribent.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Nå må det gjøres noe før det er for sent

Av: Daniel Frydenlund

Off, hvor skal jeg starte. Negativiteten rundt laget vårt er endeløs.

– Vi har vår laveste poengscore i Premier League noen gang

– Vi har 7 bortetap hittil i sesongen

– Vi taper mot lag vi aldri har tapt mot før i Premier League

– Første bortetap mot West Brom på 32 år

– Første hjemmetap mot Norwich på 26 år

– Første bortetap mot Spurs på 15 år

Listen virker endeløs, og vi kan i tillegg krydre denne med listen med ting som Jones sine cornere, uforståelige taktiske valg før og under kamp, byttene osv. De negative rekordene startet allerede under Moyes, så dette har pågått i mange år allerede. Og det gjør så sinnsykt vondt! F.eks at Young kommer inn som spiss i dag, er et tullete og dårlig valg av LvG. Han ville ha løp i bakrom, noe som aldri skjedde etter at Young kom inn. Et forferdelig dårlig taktisk valg. Grepene som Spurs gjorde i pausen, det er taktikk og god management, det!

Én toppkamp

At vi er bedre mot de beste lagene, en seier over City etc, er ikke noe plaster på såret for meg. Vi har aldri spilt dårligere fotball enn det vi gjør nå, og det som leveres er rett og slett ikke godt nok. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg syns vi har spilt én eneste god kamp denne sesongen. Og da mener jeg som et topplag verdig. Bortekampen mot Everton denne sesongen; Slik ønsker vi at vi skal spille. At vi har hatt en og annen god kamp her og der, er greit nok. Bortekampen mot Newcastle f.eks.

everton
United med én virkelig god kamp denne sesongen – bortekampen mot Everton.

Spurs har en klar identitet

Vi har noen spillere vi kan bygge laget rundt, men generelt sett er laget vårt for dårlig til å ha noe å gjøre i toppen av Premier League. Vi har alltid håp, men et 3-0-tap mot Spurs er slettest ingen overraskelse. Spurs er egentlig et godt eksempel på hva som kan presteres med en spillerstall uten nevneverdig verdensklasse. De har en klar identitet, en klar spillestil og generelt gode spillere, krydret med Kane, Alli og Eriksen. De har Kane, vi har Wayne Rooney. Klasseforskjellen er åpenbar og nedslående. Starter Rooney i EM til sommeren, er Hodgson like deluded som LvG.

“Jeg liker Daley Blind, men han er ingen stopper.”

Laget vårt er egentlig ikke så langt unna Spurs spiller for spiller, men kollektivet Spurs har er på en annen planet. De har en god spillestil, spiller god fotball, scorer mye mål, men slipper samtidig inn få mål. Jeg liker Dailey Blind, men han er ingen stopper. Bare se mot Spurs, men det er også en del andre situasjoner tidligere i sesongen der Blind må ta på seg skylden.

Det skjer ganske mye i Premier League mtp neste sesong. Guardiola til City, Chelsea med ny manager etc. De tiltrekker seg nok ganske mange gode spillere.

Hvor lenge skal LvG få sjansen?

“Jeg orker ikke en sesong til som denne, eller forsåvidt fjorårssesongen.”

Er det kanskje på tide å gjøre noe snart? Hvor lenge skal LvG få sjansen? Skal han virkelig fortsette ut kontrakten? Hvor i all verdens land og rike er ballene til Woodward?

Jeg registrerer at vi er redde for å bli en «sparkeklubb», men det må vel eksistere grenser. Fotballen utvikler seg, men LvG står bom fast ved sine prinsipper og merkelige valg.

Det MÅ gjøres noe før det er for sent. Jeg orker ikke en sesong til som denne, eller forsåvidt fjorårssesongen. Next up: Aston Villa hjemme. Et lag som samtlige lag har most og tidvis latterliggjort.

Topp fire er kjørt og vi taper millioner av pund. Når skal denne elendigheten ta slutt? Når skal styret ta grep? Hvordan skal vi klare å hente gode spillere til sommeren?

Attraktiviteten er mindre, og lommeboken er ikke like full lenger. LvG må sparkes ASAP, før det er for sent…

Powered by Labrador CMS