LESERBREV: Bygg laget rundt Mata

LESERBREV: Daniel Frydenlund synes at Juan Mata bør få en sentral rolle neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og alder, og fortell når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Dagens leserbrev er innsendt av Daniel Frydenlund.

Bygg laget rundt denne mannen!

Jeg har nevnt ham i tidligere leserbrev. Mannen med den spanske silkefoten.

Det blir en spennende sommer med tanke på spillerkjøp. Vi MÅ ha inn en spiss av topp kvalitet. Det er et must, og det vet nok LvG helt sikkert. Spørsmålet er hvem er det som egentlig er tilgjengelig.

Vi ser stadig at spillere som Benzema blir linket. Ja takk, er min mening. Uansett, vi må ha inn en spiss av topp, topp kvalitet.

Bak enhver spiss som leverer mål i bøtter og spann, er det en playmaker. Mange tenker nok Rooney når man hører ordet playmaker i United-sammenheng – men jeg tenker Juan Mata. Vi har sett Mata i større grad som playmaker denne sesongen, selv fra høyrekant. Vandringen, de smarte pasningene, de gode løpene – ikke minst de gode avslutningene.

Ingen av målene til Mata på anfield er på noen måte ferdig scoret. Han er rett og slett en magisk spiller, med høy, høy finesse! Ingen i stallen vår er like kreative som Mata når han har bevegelse foran seg.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
EFFEKTIV: Juan Mata noterer seg for mange mål og målgivende pasninger.

Jeg er også imponert over Mata sin forbedrede arbeidskapasitet – spesielt defensivt. Han dekker faktisk store rom, der ute på høyrekanten. Han er klar over sine svakheter, og det er tydelig at han har jobbet med de.

Rooney har skuffet mange med mange dårlige prestasjoner og tidvis uforståelige valg med ballen. Han begynner å dra på årene, og jeg er usikker på om han kommer tilbake til godt gammelt nivå. Nå er vi (forhåpentligvis) tilbake i Champions League, og jeg ser ikke for meg Rooney som den spissen som leverer mål i bøtter og spann for oss.

Eriksen server Kane, Fabregas server Costa. Det er mange eksempler på dette.

Når vi er ferdig med sommerens kjøp og salg, håper jeg vi har en stall med mer kvalitet.

Jeg har en mistanke om at LvG ønsker å spille 3-5-2, jeg håper at vi ikke gjør det.

Like så godt kan Mata forsvinne i løpet av sommeren. Jeg vet ikke, men jeg håper vår lille magiker blir værende hos oss.

Manchester United v Manchester City - Premier League
KONTROLL: Juan Mata er meget komfortabel med ballen i beina. Daniel Frydenlund frykter at Mata kan bli skjøvet ut i kulden når nye spillere ankommer.

Jeg er ikke fan av 3-5-2, det er nok mange av dere enig i. Vi har signert en veldig spennende spiller i Depay. Vi kommer til å signere flere spillere, samtidig må noen ta sine fotballsko og gå.

Men hvem? Sikkert mange som er uenig med meg når jeg mener at Young ikke er god nok.

Jada, han hadde en god sesongavslutning med noen assist og mål, samt gode prestasjoner mot de beste. Men i europeisk sammenheng? Der er han rett og slett ikke god nok, spør du meg.

Ser liksom ikke at Young leverer mot de beste backene i verden. Vi er en ambisiøs klubb med høye mål, ikke minst krav fra oss supportere. Vi vinner ikke ligaen, eller Champions League for den saks skyld, der Young skal starte. Han er en god backup når det skulle være behov.

Skal vi ut å måle oss mot de beste i Europa, må vi måle i kvalitet. Vi må ha inn mer kvalitet i laget, slik at spillerne utfyller hverandre på best mulig måte. Der er vi ikke i dag.

Vi har per i dag en av de beste kantene i verden i Angel di Maria. Han kan jo bekle andre roller også, men han skal brukes på kanten. Det blir spennende å se Depay i spann med di Maria, Mata osv. Di Maria leverte nylig bra for Argentina. Nå gjelder det å få han i gang!

Det hjelper lite at vi har 70% ballbesittelse, uten at det kreative er på plass. Jeg ser lett for meg Mata som den kreative spilleren, når han bevegelse foran seg fra Depay, di Maria og…… kanskje Benzema? Mata er i absolutt verdensklasse når han har bevegelse foran seg.

Juan Mata, Angel Di Maria, Falcao
KREATIVE: Én av disse tre har forlatt klubben, men Frydenlund håper at Juan Mata og Ángel Di María kan fungere godt sammen neste sesong.

Så er det svakhetene til Mata da. Han er jo temposvak mot de aller beste, og han faller litt igjennom fysisk.

Han kommer ikke 100% til sin rett ute på høyrekanten, men han er flink til å involvere seg, og samarbeidet med Herrera er godt. Samtidig skaper han rom for backen. Se på Bayern, Chelsea og city. De har offensive spillere som er «over hele matta». Posisjonsbytter skaper forvirring hos motstanderen. Det har jo vært litt av utfordringen vår denne sesongen. Vi er for omstendelige og får enkle å spille mot.

Her er også litt av poenget mitt vedrørende Young. Han er for enkel å spille mot på det høyeste nivået. Han har et lite register, som ikke fungerer i lengden. Han er for forutsigbar på dette.

Som jeg har nevnt før, angrep er for meg det beste forsvar. Se på Arsenal, Barca, Real osv.

Ta Arsenal som eksempel. De har en stødig ryddegutt i Coquelin, samtidig som det oser kvalitet av midtbanen deres. Bakover har de alreite keepere, backer som spiller kanter, og en treg tysker som blir reddet av en franskmann – gang gang. Men fy så gode Arsenal er når det stemmer! Arsenal forsvarer seg sjeldent, de angriper gjennom hele kampen. Nå sier jeg ikke at vi kun skal angripe, vi må også være gode og stødige i forsvar – og her må det også inn en forsvarssjef.

Det viktigste for oss nå, blir å få på plass et par nøkkelspillere. Vi så litt av potensialet vårt i sesongen som var. Tenk dere hva vi kunne fått til uten alle de skadene? Hadde Carrick spilt flere kamper denne sesongen, kunne vi faktisk tatt en god del fler poeng.

La Mata dyrkes mer i laget, så er jeg sikker på at det løsner offensivt for oss.

It’s a Mata of time!

Powered by Labrador CMS