– Tittelen som signaliserte et tronskifte i engelsk fotball

En 26 års ventetid er over. Det smittende smilet fra Sir Matt Busby på direktørtribunen blir selve symbolet for den lettelsen United-fansen føler. For Sir Alex Ferguson er imidlertid ligagullet i 1992/93 bare begynnelsen.

Publisert Sist oppdatert

Ken Wasenius-Nilsen har som vanlig med seg Eivind Brennhovd Holth og Bjarte Valen i denne spesialutgaven av «United We Podkast».

Denne gangen byr spesialen på en herlig mimreseanse om det første Premier League-gullet i 1992/93-sesongen, en sesong som bød på dramatikk, fransk romantikk og en genial taktikk. 

Premiership Celebration Parade 1993
ENDELIG: Brian McClair, Steve Bruce, Denis Irwin, Mike Phelan, Mark Hughes og de andre United-spillerne feirer ligagullet i 1993 med en åpen bussparade i Manchester.

Trioen går blant annet i dybden på

  • Skuffelsen fra ligainnspurten i 1992
  • Den dårlige starten på sesongen
  • Kjøpet av Eric Cantona
  • Draktene som ble et symbol for United-fansen
  • Den dramatiske snuoperasjonen mot Sheffield Wednesday
  • Liverpool-supporteren som sikret United-ligagullet
  • Festen hjemme hos Steve Bruce
  • Og en helt spesiell tur på golfbanen for sjefen sjøl, Sir Alex Ferguson

De færreste United-supportere glemmer datoen 3. mai 1993. Da er Old Trafford dekket til en etterlengtet fest.

Ligatittelen er endelig tilbake på Old Trafford etter 26 lange år. På tribunen sitter Sir Matt Busby, Denis Law, Bobby Charlton og George Best og ser United gjentar bedriften de maktet i 1967. 

På tribunen sitter også David Beckham, Gary Neville og resten av Class of 92. De er selve fremtiden til United.

LØFTET POKALEN SAMMEN: Lagkaptein Steve Bruce og klubbkaptein Bryan Robson hevet det store Premier League-trofeet sammen. 26 års ventetid var endelig over.
LØFTET POKALEN SAMMEN: Lagkaptein Steve Bruce og klubbkaptein Bryan Robson hevet det store Premier League-trofeet sammen. 26 års ventetid var endelig over.

– Det er en rød tråd her, for i dette vakre øyeblikket smelter fortid og fremtid sammen i skjønn forening, forklarer Eivind, mens Bjarte forklarer hvordan Sir Alex Ferguson viser seg som den perfekte psykolog gjennom praktisk talt hele sesongen. 

Det er likevel én spiller som vies ekstra mye oppmerksomhet i episoden. En spiller som kom til Old Trafford som en stor overraskelse, men brakte genialitet, kreativitet og identitet til United.

– Det er vanskelig å overvurdere betydningen av dette ligagullet. Samtidig som det markerte slutten på en lang og vind ventetid, ble det også starten på et tronskifte i engelsk fotball, forklarer Bjarte.

BONUS-MATERIALE: 

HØR OGSÅ:

Powered by Labrador CMS