Podkast-spesial: Historien om Fergusons første trofé

I den andre episoden av United We Podkast-spesial drar Ken, Eivind og Bjarte på en solid tidsreise og får hjelp av to United-legender.

Utover våren vil gjengen i «United We Podkast» produsere et knippe spesialepisoder om nøye utvalgte temaer om Manchester United.

I første episode tok vi for oss reisen til Luke Shaw fra U18-laget til Southampton til Solskjærs United.

Denne gangen tar podkast-general Ken Wasenius-Nilsen med seg Eivind Brennhovd Holth og Bjarte Valen på en tidsreise snaue 31 år tilbake i tid.

I 1989/90-sesongen var Alex Ferguson under stort press. United hadde handlet spillere for enorme summer, men i ligaen skuffet skottens mannskap.

Sesongen huskes for at FA-cupen ble redningen for United-fansen, men ble den også det for Alex Ferguson?

For hvor nære var Ferguson egentlig å få sparken vinteren 1990? Og hvordan reagerte spillerne på presset?

Panelet bruker også tid på å snakke om en kamp og en hendelse i FA-cupen den sesongen som knapt har blitt nevnt de siste 30-årene, men som likevel kunne hatt store konsekvenser for Manchester United.

Og selvsagt vies det kontroversielle keeperbyttet til omkampen i finalen mye oppmerksomhet.

– For meg er det ingen tvil om at sommeren 1989 er den viktigste i moderne United-historie, forklarer Bjarte Valen.

Han kjørte til Manchester for å snakke med to United-legender, deriblant Bryan Robson, spilleren som Alex Ferguson bygget sitt første mesterlag rundt.

bjarte robson
BIDRAR EKSKLUSIVT til UWP: Bryan Robson var kaptein på United i 1990, og Denis Irwin ble United-spiller noen måneder etter at han tapte semifinalen i FA-cupen mot United. United.nos Bjarte Valen møtte duoen i Manchester for å mimre om Fergusons første trofé som United-manager.

– Ambisjonen er å fortelle historier som ikke har blitt fortalt før. Disse episodene kommer når det er en blanding av overskudd og godt nok materiale, sier Ken Wasenius-Nilsen.

For den noe eldre garden blir dette unektelig et gjensyn med gode minner fra en spesiell sesong, mens den yngre generasjoner vil lære mye om opptakten til Uniteds storhetsperiode under Sir Alex Ferguson.

Episoden er tilgjengelig der du hører «United We Podkast»!

Spotify: Hør her!
Apple: Hør her!
PodSpace: Hør her!