Podkast-spesial: – Shaw var et psykologisk eksperiment for Mourinho

Vi sparker i gang et nytt podkast-konsept i «United We Podkast»!

Er du en av dem som har brukt timesvis med «When We Were Kings» på øret? Er du en som setter pris på gode fortellinger, og liker fotballdebatter som går i dybden?

Utover våren vil gjengen i «United We Podkast» produsere et knippe spesialepisoder om nøye utvalgte temaer om Manchester United.

I første episode tar vi for oss reisen til Luke Shaw fra U18-laget til Southampton til Solskjærs United. Senere skal vi blant annet innom det første mesterlaget til Sir Alex Ferguson og studere mekanismene på overgangsmarkedet.

Som programleder Ken Wasenius-Nilsen sier i første episode:

– Ambisjonen er å fortelle historier som ikke har blitt fortalt før. Disse episodene kommer når det er en blanding av overskudd og godt nok materiale.

UWP-høvdingen har med seg Bjarte Valen og Eivind Brennhovd Holth fra Supporterklubben i studio, mens de ordinære «United We Podkast»-episodene selvfølgelig fortsetter som før.

I første spesialepisode er det som nevnt Luke Shaw som spiller hovedrollen. I dag har 25-åringen etablert seg som Ole Gunnar Solskjærs venstreback og er aktuell for en EM-plass på landslaget, men alle United-supportere vet hvilke utfordringer Shaw har møtt på veien.

Dette er de mest sentrale spørsmålene i episoden vi har valgt å kalle «Eventyret om Luke, lykken og lidelsen»:

  • Hvorfor trengte Shaw seks år på å bli den backen alle «visste» han skulle bli?
  • Trengte Shaw å møte motgang? Trengte han et Mourinho-slag i trynet? Hadde han blomstret på samme måte med bare medvind?
  • Hvilke knapper trykket Solskjær på for å finne den stabile kvalitetsbacken som bodde i Shaw?
  • Er vi nå helt sikre på at 25-årige Shaw er Uniteds venstreback i årene framover?

Episoden er tilgjengelig der du hører «United We Podkast»!

Spotify: Hør her!
Apple: Hør her!
PodSpace: Hør her!