Ángel Di María og João Neves feirer Benfica-mål, 12. desember 2023.

Søndagens rykter

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 28. april

10.06: Daily Mirror skriver at Benfica-supertalentet João Neves er på Uniteds ønskeliste, og setter det i sammenheng med at Sir Jim Ratcliffe skal ha møtt den såkalte superagenten Jorge Mendes. 

Mendes representerer den 19 år gamle midtbanespilleren, som blir sett på som den type signering Ratcliffe ønsker.

Saken er ikke ført i pennen av avisas vanlige United-korrespondent.

Lørdag 27. april

08.15: Den 18 år gamle brasilianeren Luis Guilherme tiltrekker seg interesse fra flere europeiske klubber, og en av dem som nylig skal ha sendt speidere til å følge med på Palmeiras-spilleren er Manchester United. Det sier den brasilianske journalisten André Hernan (gjengitt av Sport Witness). Guilherme skal imidlertid ha en utkjøpsklausul på 50 millioner euro, og slik situasjonen er nå skal det være mer sannsynlig med en overgang bort i 2025.

Fredag 26. april

11.15: Erik ten Hag er en av tre som står høyt oppe på ønskelista til Ajax over nye managere, skriver avisen De Telegraaf. De to andre er Graham Potter og Nice-manager Francesco Farioli.

08.05: Tyske Bild (gjengitt av Sport Witness) skriver at Manchester United er et av lagene som i Premier League som har intensivert samtalene om en mulig overgang for Jeremie Frimpong i sommer. Bayer Leverkusen-backen skal ha en utkjøpsklausul på 40 millioner euro, som må utløses før sommerens EM-sluttspill.

Torsdag 25. april

19.15:  Tyrkiske Galatasaray er på jakt etter forsterkninger fra United. Victor Lindelöf står høyt i kurs i den fotballgale byen og er ifølge Aspor Galatasarays førstevalg som ny stopper kommende sommer. 

16.25:  Manchester United er blant klubbene som har vist interesse for Crystal Palace-juvelen Michael Olise. Torsdag skriver BBC at London-klubben vil kreve over £60 millioner for å slippe den engelskfødte midtbanespilleren som har aldersbestemte landskamper for Frankrike.

Det finnes ingen klausul i Olises kontrakt som gjør at Palace må akseptere en gitt sum og klubben ønsker selvsagt å tjene så godt som mulig på et eventuelt salg. Olises tidligere klubb, Reading, har også en betydelig videresalgsklausul som gjør at Palace nok vil være klare i hva de krever i overgangssum for 22-åringen.

15.30: Den nye sportslige ledelsen i Manchester United skal være i gang med planleggingen av en storstilt opprydding i spillerstalen og så mange som tolv spillere kan være på vei ut, mens det er et mål om å hente inn seks nye spillere, skriver David McDonnell i The Mirror

Blant spillerne som den INEOS-baserte ledelsen skal være villige til å selge er forsvarskvartetten Aaron Wan-Bissaka, Raphael Varane, Victor Lindelöf og Harry Maguire selv om det skal være en viss tvil om sistnevnte etter Maguires betydning i vår. 

Det er også ventet at Casemiro og Christian Eriksen kan forsvinne, mens Sofyan Amrabat vil vende tilbake til moderklubben Fiorentina etter at låneperioden utløper ved sesongslutt.

I angrepsrekken skal United være villige til å lytte til bud på Antony og Jadon Sancho, mens man heller ikke er fremmed for tanken på å la Marcus Rashford forlate klubben om det kommer et solid bud. 

Anthony Martials kontrakt går ut ved sesongslutt og den skadeforfulgte franskmannen er ventet å forlate klubben gratis i sommer. 

Blant spillerne som linkes til United av Mirror er Evertons Jarrad Branthwaite, Bayer Leverkusen duoen Edmond Tapsoba og Jeremie Frimpong, Wolves-spillerne Joao Gomes og Pedro Neto, samt Borussia Dortmunds Donyell Malen.

08.00: Manchester United skal være interessert i Brentford-spissen Ivan Toney, melder nettstedet 90mins.com. Nettstedet skriver at man forventer et prisforlangende på minst 50 millioner pund fra Brentford, men selv om det er et betydelig beløp er det langt lavere enn det de fleste andre medier har rapportert. 

Toney har kontrakt med Brentford ut 2024/25-sesongen, men det er ventet at han vil gå i sommer slik at Brentford kan kreve en overgangssum. 

Onsdag 24. april

08.34: Franske Foot Mercato skriver at Manchester United og Chelsea følger med på den 21 år gamle RB Leipzig-stopperen Castello Lukeba

United skal ha fulgt nøye med på prestasjonene hans i noen uker, og Lukeba skal etter overgangen fra Lyon ha imponert med sin fysikk, duellstyrke, poisisjonering og evne til å ta med seg ballen ut fra forsvaret.

Spilleren har en utkjøpsklausul på 70 millioner euro (60,2 millioner pund i nåværende kurs) som blir gyldig fra 2025, og RB Leipzig skal ikke ha noen intensjoner om å selge denne sommeren.

Lukeba debuterte for det franske A-landslaget i oktober.

Tirsdag 23. april

19.49: James Ducker i Daily Telegraph skriver at det fortsatt er minst 13 millioner pund i avstand mellom Manchester United og Newcastle United når det gjelder det å få på plass en kompensasjonsavtale for Dan Ashworth.

Newcastle ønsker rundt 15 milliioner pund – pluss 5 millioner pund i mulige tilleggsutbetalinger for Ashworth. United skal ha foreslått en kompensasjon på rundt 2 millioner, som skal være summen Newcastle betalte for å hente Ashworth fra Brighton for to år siden. 

Sir Jim Ratcliffe hadde samtaler med Newcastle-direktør Amanda Staveley tidligere denne måneden i håp om å få løst situasjonen, men avstanden mellom klubbene er altså fortsatt stor.

Om ikke Newcastle senker kravene sine betraktelig, så er det ingen forventning på Old Trafford om å få inn Ashworth før sommeren, og klubben føler at pengene for å få Ashworth ut av karanteneperioden kan brukes bedre ved at de går til spillerkjøp. United er forberedt på å vente til høsten eller til slutten av kalenderåret om nødvendig for å få inn Ashworth, skriver Ducker.

09.55: Ikke direkte Manchester United-relatert, men vi tar likevel med at David de Gea, som fortsatt står uten klubb etter at han forlot Old Trafford i fjor sommer, skal være ønsket av spanske Real Betis. Det skriver The Sun.

Mandag 22. april

17.25: Den tyske journalisten Christopher Michel skriver på X at Rosenborgs Sverre Nypan (17) skal være på Manchester Uniteds radar inn mot januarvinduet i 2025. Den unge trønderen har blitt en viktig brikke på Rosenborgs midtbane det siste året.

11.05: Manchester United, Liverpool og Arsenal skal ifølge L'Équipe være blant klubbene som er interesserte i Real Madrids 28 år gamle venstreback Ferland Mendy

Den spanske storklubben har tjent gode penger på spillersalg til Manchester United de siste ti årene. Både Angel Di Maria, Raphaël Varane og Casemiro har byttet ut Madrid med Manchester siden 2014.

11.00: Italienske Calciomercato skal ha det til at Adrien Rabiot er på Manchester Uniteds radar, og at det kan bli gjort et fremstøt dersom den franske midtbanespilleren ikke forlenger sin kontrakt med Juventus til sommeren.

Powered by Labrador CMS