U18: Rotet bort seieren

United tapte 1-2 etter å ha det ledet lenge. Rashford (bildet) med Uniteds mål.

Om en reiser med metrolinken i retning Old Trafford, men glemmer helt å gå av, så kan en ende på endestasjonen i Altrincham. En liten spasertur fra Altrincham sentrum ligger Moss Lane, Conference-klubben Altrincham FC sitt stadionanlegg.

Der har United spilt mange reservelagskamper, det var en periode vår faste reservelagsstadion, mens anlegget denne sesongen har blitt brukt til U18-kamper ved noen anledninger. Som lørdag, da Chelseas U18-lag kom på besøk til laget som toppet tabellen.

Det var United som startet best, og etter noen minutter fikk United straffespark da en Chelsea-forsvarer felte Marcus Rashford. Rashford tok straffesparket selv, og det var en straffe av den heller solide sorten: Ballen ble banket i mål av Rashford, og United ledet 1-0 på Moss Lane.

United doblet nesten til 2-0 rett etterpå, og fortsatte dominansen en stund, før Chelsea mot slutten av førsteomgang kom bedre med i kampen.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup
U18-SJEF: Paul McGuinness.

Chelsea var helt på høyde med United i andreomgangen, og det var ingen stor overraskelse da Chelsea utlignet med et kvarter igjen av kampen. Da var kanskje målscoreren mer overraskende: Cameron Borthwick-Jackson sendte nemlig ballen i eget mål.

Begge lag hadde sjanser mot slutten av oppgjøret, men både Dean Henderson i United-buret og hans kollega i Chelseas mål gjorde solide redninger. Til slutt kom uansett vinnermålet, og det kom i feil mål. Chelseas Miro Muheim skjøt via en spiller og i mål, og dermed vant bortelaget på Moss Lane.

United manglet nøkkelspillerne Axel Tuanzebe og Demetri Mitchell. McGuinness’ mannskap stilte ellers i slags 3-5-2-formasjon, sannsynligvis for å matche Chelsea som stilte likt.

SELVMÅL: Cameron Borthwick-Jackson satte ballen i eget nett.

Uniteds lag: Dean Henderson; RoShaun Williams, Timothy Fosu-Mensah, Cameron Borthwick-Jackson; Tyler Reid, Jordan Thompson, Devonte Redmond, Callum Gribbin, Joe Riley; Ruairi Croskery, Marcus Rashford.

Ubenyttede innbyttere: George Dorrington, Charlie Scott, Callum Whelan, Oliver Rathbone.