Her er vår spillerbørs

SPILLERBØRS: Eric Bailly var banens gigant, på en dag der det var mange lyspunkter.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United fikk en perfekt start på den nye sesongen med 3-1-seier borte mot Bournemouth.

Her er United.nos Bjarte Valen vurdering av United-spillerne innsats.


David de Gea  – 6,5
Det var lenge en rolig dag på jobben for Uniteds sisteskanse. Ikke satt på mange prøvene før pause og stødig de få gangene han måtte i aksjon. Sjanseløs på scoringen og hadde to solide redninger i sluttminuttene.

Antonio Valencia – 7,5
Valencia fortsetter den gode trenden fra preseason. Han virker stadig stødigere i forsvar og er flink til å komme frem på kanten. Lingards fravær var nesten knapt merkbart ettersom Valencia fikk komme frem på kanten gang etter gang og opererte nesten som en høyreving. Kriget til seg ballen i forkant av den viktige 2-0-scoringen og har gitt United et farlig angrepsvåpen med sine fryktede raid på kanten. Veldig oppløftende.

anval

Daley Blind – 7
Blind er flink til å lese spillet og fungerer utmerket i tospann med Bailly. Så bra at José Mourinho har en vanskelig avgjørelse foran seg når Chris Smalling er klar igjen til kampen mot Southampton. Blind viser stoisk ro, stresser aldri og plasserer seg riktig. Avbrøt flere Bournemouth-overganger med sin spillforståelse og plasseringsevne. Ny solid kamp.

Eric Bailly – 8
Gigant. Ryddet opp i stor stil. Kompromissløs i duellene og god til å lese spillet. Spiller helt på grensen av og til, men har hurtigheten og fysikken til å spille slik. Umulig å vrake fra laget slik han spiller nå. Utrolig hvor raskt han har tilpasset seg nivået i Premier League. Banens beste.

Luke Shaw – 6
Stygg feil tidlig i kampen da han forærte hjemmelaget en stor sjanse med dårlig mottak i eget felt. Ikke så villig til å gå fremover som vi har sett ham før, men det er ikke unaturlig. Han er fremdeles kamprusten etter skaden og trenger tid. Litt mer villig til å gå frem etter hvilen, men venstresiden til United var ikke like solid som høyresiden.

Juan Mata – 7
Mata er god med ballen i beina. Ser hele tden etter luker og pasningsalternativer og når motstanderne har mange menn bak ballen er Mata god å ha. Men Mata har noe mer også. Han jobber sokkene av seg i viktige dueller og det var avgjørende da han scoret Uniteds ledermål. Ja, det var en gavepakke, men mange andre spillere hadde gitt opp å jobbe på den ballen. Positiv

Ander Herrera – 6,5
Bursdagsbarnet innledet kampen bra. Ønsket ballen hele tiden, gjorde seg spillbar og var energisk på midten. Ikke like dominant utover i kampen, men likevel solid. Fikk kort på bursdagen. Det var gult og kom fra dommer Marriner.

Marouane Fellaini – 6,5
Mange hakk bedre enn i Community Shield-kampen på Wembley mot Leicester. Brukte muskler i duellene og ryddet opp i luftrommet. Viser akkurat hvilken rolle Mourinho ønsker å bruke ham i og det vil ikke forbause om det er Fellaini som spiller sentral midtbane når Paul Pogba kommer inn på laget.

Wayne Rooney – 6
Forløsende og ikke minst viktig scoring. Likevel går ikke ting på skinner for Rooney om dagen. Han brenner to store sjanser og er noe ubesluttsom når han har muligheten til å slå inn. Spilte på det trygge og gjorde en helt grei jobb. En helt grei jobb vil imidlertid neppe være nok når Mkhitaryan er i form og Lingard er tilbake.

Anthony Martial – 6,5
Jobber hardt, men lykkes bare delvis. Statistikken vil fortelle deg at han får to assists mot Bournemouth. Virkeligheten er imidlertid at det ene var et sleivspark og det andre var en kort pasning på midten der Ibrahimovic gjorde alt selv i de påfølgende trekkene. Martial har imidlertid fart og skal ha ros for at han ikke er redd for å prøve. På høyrekanten er det knivskarp konkurranse om plassen. Venstrekanten tilhører Martial om ikke Memphis viser helt andre takter enn sist sesong.

Zlatan Ibrahimovic – 7
Jobbet hardt, god med ballen i beina og scorer i Premier League-debuten. Zlatan er så grasiøs og elegant å se på at han kan være verdt inngangsbilletten alene. Vil trolig passe bedre med en mer temposterk makker enn Rooney. Hans beste kamp i United-trøyen kom da det virkelig gjaldt. Det er typisk Zlatan.

GettyImages-589476890
Powered by Labrador CMS