emeran050523

Reddet United med sitt fjerde mål på de siste tre kampene

United gikk til pause med en ledelse i sesongens siste U21-kamp, men Leicester snudde kampen etter hvilen mye på grunn av at Willy Kambwala fikk sitt andre gule kort i starten av den andre omgangen.

Dårlig forsvarsspill og et Leicester-frispark sørget for at bortelaget ledet på Carrington, men på slutten av kampen utlignet Noam Emeran med sitt andre mål for dagen – hans fjerde mål på de siste tre kampene.

På stillingen 2-1 til Leicester reddet også United-målvakt Radek Vitek et straffespark.

Selv om Emeran avsluttet sesongen godt, så gjorde ikke United det, for Mark Dempseys lag avsluttet sesongen med ni kamper på rad uten seier (fem uavgjort, fire tap). Akkurat dette uavgjortresultatet må uansett sies å ha vært OK, omstendighetene tatt i betraktning.

Se begge Emerans mål i liveoppdateringen nederst i saken.

Emeran-mål

Det var ikke noen stor førsteomgang på Carrington. Vind og tidvis kraftig regnvær kan kanskje ta litt av skylda for det, men begge lag hadde uansett noen sjanser.

Marc Jurado reddet på streken for United, og i den andre enden av banen skapte spanjolen også en mulighet da han slo farlig inn foran mål, men den som skapte mest for United var uansett Noam Emeran.

Han slo også noen farlige innlegg foran mål, og målet kom da franskmannen fra distanse skrudde ballen inn i hjørnet etter å ha gått innover og skutt på en måte som minnet om en viss brasilianer på førstelaget.

Manchester United U21 v Leicester City U21: Premier League 2
SENDTE UNITED I LEDELSEN: Noam Emeran.

Utvisning og baklengsmål

Tidlig i den andre omgangen fikk Willy Kambwala sitt andre gule kort. Mens det første var soleklart, så var det andre av den mer billige sorten, men dommeren valgte å vise ham ut.

Dermed måtte United spille resten av kampen med ti mann.

Det tok bare noen minutter før Wanya Marcal-Madivadua utlignet etter ikke spesielt imponerende forsvarsspill, og i det 64. minutt gikk revene opp i ledelsen etter et flott frispark av Lewis Brunt.

kambwala050523b
BLE UTVIST: Willy Kambwala, som hadde den målgivende pasningen til det første målet.

Vitek og Emeran reddet United

Det så allerede da stygt ut, og det så enda verre ut da innbytter Sam Murray laget straffespark, og Lewis Brunt hadde muligheten til å score sitt andre for Leicester.

Mens Vitek kanskje må ta litt av skylda for Brunts første mål – han så litt feilplassert ut med tanke på hvordan muren stod – så skal Vitek ha mye ros her, for først vartet han opp med en glimrende strafferedning, og så reddet han returen også.

Det så likevel ikke ut til at United skulle klare å redde poeng før Noam Emeran vant et frispark like utenfor Leicesters sekstenmeter, og med sin gode venstrefot skrudde han ballen i mål – 2-2, og det ble også sluttresultatet.

United ender sesongen enten på en niendeplass eller en tiendeplass i U21-ligaen – alt etter hvordan det går mellom West Ham og Tottenham på søndag (alt annet enn West Ham-seier vil bety niendeplass for Dempsey & co).

Prøvespiller var i aksjon

Uniteds nummer 11 fra start i denne kampen var en prøvespiller. Det har ikke blitt offisielt bekreftet, men dette skal ha vært Salford Citys Kelly Nmai.

19 år gamle Nmai (ofte omtalt som N’Mai også, men Salford City omtaler ham som Nmai) er nederlender, og skal ha prøvespilt for United tidligere også.

Han har spilt et tosifret antall League Two-kamper for Salford City, og har også vært på utlån til Warrington Rylands og Chester i non-league.

Nmai hadde ikke noen spesielt imponerende kamp på kanten, og ble ofret da utvisningen tvang United til å gjøre et bytte.

U21: Manchester United 2-2 (1-0) Leicester City

Carrington
Premier League 2

Mål: 1-0 Noam Emeran (37.), 1-1 Wanya Marcal-Madivadua (56.), 1-2 Lewis Brunt (64.), 2-2 Emeran (84.).

G Kambwala (28), Oyedele (57), Mengi (90+4)
G Kambwala (48, 2. gule)

Manchester United: Radek Vitek – Marc Jurado, Willy Kambwala, Teden Mengi (C), Björn Hardley – Charlie Wellens (Omari Forson, 60.), Maxi Oyedele (Dan Gore, 60.), Zidane Iqbal – Noam Emeran, Joe Hugill, Kelly Nmai [prøvespiller] (Sam Murray, 51.).

Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee, Toby Collyer.

1: Kampen er (litt forsinket) i gang! Leicester vant 3-2 i det motsatte oppgjøret for bare noen uker siden, og forhåpentligvis får et formsvakt United-lag revansjert seg her.

2: Det er mulig at prøvespilleren er Kelly Nmai fra Salford City, men vi får vel bare kalle ham Prøvespilleren enn så lenge.

4: Emeran kommer seg rundt på kanten takket være tempoet sitt, og franskmannen slår livsfarlig inn foran mål! Der stemmer ikke timingen helt for Prøvespilleren, som ikke rekker den.

6: Leicester-dribleserie som United sliter med å forsvare seg mot, og det kommer et skudd som Marc Jurado får reddet på streken. Mulig revene skulle hatt et straffespark der også.

16: Avslutning fra Leicester som Vitek slår ut til hjørnespark. Ville nok gått utenfor uansett.

17: Tre sjanser for Leicester nå på få minutter. Ikke veldig nært 0-1, men Uniteds forsvarsspill må bli bedre på Carrington.

18: Ser flere akademikjennere nå skriver at det er Kelly Nmai som er prøvespilleren, og et nærbilde vi fikk av han for noen minutter siden tydet også på det. Fra nå av omtaler vi ham dermed med navnet.

20: Nok et småfarlig innlegg fra Emeran som Nmai ikke rekker frem på!

23: Leicesters Joe Wormleighton får gult kort for en takling som var altfor sen.

28: Maswanhise med et brukbart frisparkforsøk som Vitek får avverget. Kambwala fikk gult kort for taklingen som førte til frisparket.

31: Verken kampen eller været imponerer på Carrington. Det er en del vind, og nå regner det kraftig også.

34: Offensivt keeperspill fra Vitek. Ute og header ballen ut til innkast i en litt presset situasjon.

35: United farlig frempå! Oyedele med en god pasning til Jurado, som slår farlig inn fremfor mål, men Leicester får slått ballen ut til hjørnespark.

36: Hjørnesparket lander hos Kambwala like foran mål, og han sender ballen like over mål! Gigantisk sjanse. En blanding av udyktighet og uflaks der, vl jeg tro.

37: MÅL! Noam Emeran! Får ballen fra Kambwala, går innover på Antony-vis, og skyter ballen inn i hjørnet fra distanse!

44: Vi registrerer at utlånte Álvaro Fernández står på sidelinjen og får med seg kampen. Trivelig! Fernández og Preston har sesongavslutning mot Sunderland på mandag.

45+1: Emeran kommer seg til skudd igjen, men denne gangen ganske ufarlige greier. Treffer ikke skikkelig.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang på Carrington. Ingen bytter.

48: RØDT KORT! Willy Kambwala har fått sitt andre gule kort, og det var svært billig! Der er franskmannen uheldig, og han ser ganske oppgitt ut over dommerens avgjørelse.

51: BYTTE: Sam Murray byttes inn for prøvespiller Kelly Nmai.

52: Hardt Leicester-skudd, men ikke så velplassert, og Vitek tar den uten problemer.

56: MÅL. Leicester utligner. Svakt forsvarsspill av United på venstresiden. Emeran reagerer ikke, og hjelper ikke forsvaret, mens Sam Murray sov i markeringsspillet, og dermed så vidt rakk å blokkere det første skuddet. På returen satt det for Leicester. Wanya Marcal-Madivadua med målet.

57: Gult kort på Oyedele.

60: Dobbeltbytte: Charlie Wellens og Maxi Oyedele går ut, og Omari Forson og Dan Gore kommer inn. Dette var kanskje det siste vi så av Wellens i United-drakta?

64: MÅL! Leicester med frispark på livsfarlig hold etter Gore-takling, og frisparket er godt.

70: Straffe til Leicester! Ganske klønete takling av Sam Murray.

71: Vitek redder straffesparket! Redder først Brunts straffe, og så tar han sannelig returen fra en annen Leicester-spiller også.

80: Lite som tyder på at United skal slå tilbake her. Murray hadde en halvsjanse for noen minutter siden, men ellers lite.

82: Emeran vinner et frispark like utenfor sekstenmeteren. Kan være Uniteds beste sjanse til å unngå tap, dette.

84: MÅL! Emeran sender frisparket i mål! Hans fjerde mål på de to siste kampene.

90+3: Emeran skaper en sjanse for Gore, som skyter, men skuddet blir blokkert! Godt forsvarsspill av Leicester. Hjørnespark til United.

90+4: Emerans hjørnespark heades unna, og Leicester får etter hvert klarert. Gult kort til Mengi for å stoppe en Leicester-overgang. Mengi mente at det heller burde vært frispark til United for en hands.