– Det som skjer nå er uforståelig

Publisert

Erik ten Hag er under et hardt press, og en som knapt tror det han ser av Manchester United om dagen er René Meulensteen.

Det utrykker den tidligere United-assistenten i et intervju med nederlandske NOS etter mandagens 0-4-tap mot Crystal Palace.

– Det er uforståelig det som skjer nå. Det er rett og slett overhodet ingen fremgang lenger.

Meulensteen hadde, som de aller fleste, forventet mer av dette United-laget to år inn i Erik ten Hags regjeringstid.

– Som ny trener må du alltid håndtere et utvalg av spillere som du ikke har satt sammen selv. Så tar det noen få overgangsvinduer før du får spillerne du ønsker. Jeg sier alltid at en trener trenger atten måneder på å få ting rett og komme på riktig spor.

– Men nå er det ikke noe igjen av den optimismen. Det er ingen spillestil, klubbkultur eller filosofi. Hvis du ser på statistikkene ... det gir ingen mening. Manchester United har en målforskjell på minus tre!

Rene Meulensteen kjenner ikke igjen klubben som han selv var en viktig del av for 11 år siden.

En annen ting Meulensteen er kritisk til er håndteringen av media den siste tiden, der enkelte aviser på noen pressekonferanser ikke fikk muligheten til å stille spørsmål.

– Det er virkelig ikke smart, mener Meulensteen.

– Media har selvfølgelig rett til å stille spørsmål. De ser også hvilke resultater som vises på tavla, som 0-4 mot Crystal Palace. Da er det logisk at de stiller kritiske spørsmål, fortsetter han.

Det store spørsmålet alle stiller seg nå er om Ten Hag leder Manchester United når sesongen 2024/25 sparkes i gang.

– Med tanke på personlighet så er Ten Hag en fighter. Han ønsker å komme på rett spor igjen og kommer ikke til å si opp selv. Han virker også å ha hatt diskusjoner med den nye klubbledelsen, så ting avhenger hovedsakelig av det, sier Meulensteen.

– Det viktigste er at klarhet må gis raskt. Nå har du alle de historiene om Bayern og Ajax. Klubben må ta standpunkt for å fjerne alle spekulasjoner, og så er det opp til Ten Hag å oppfylle de gitte kravene, påpeker han.

Powered by Labrador CMS