Plettfri generalprøve

Will Keane scoret to da U18-laget banket Leeds i siste kamp før Youth Cup-finalene.

De siste seriekampene har Paul McGuinness vanligvis spilt med et U18-lag bestående av mange U16-spillere, men i den avsluttende ligakampen i dag valgte treneren og starte med det som sannsynligvis kommer til å bli laget når United møter Sheffield United i FA Youth Cup-finalene.

Og det unge Leeds-laget hadde ingenting å stille opp med på Carrington i dag, og midtstopper Tom Thorpe sendte United i ledelsen da han headet inn 1-0 allerede etter sju minutter. Kort tid etter doblet Ryan Tunnicliffe ledelsen på frispark, slik at de unge djevlene gikk til pause med en komfortabel ledelse.

Men United ga seg ikke med det. Will Keane ordnet Uniteds tredje, før Gyliano van Velzen scoret sitt første mål for klubben da han økte til 4-0. Keane avsluttet også scoringsballet med sin 20. scoring for U18- og reservelaget denne sesongen.

John Cofie returnerte etter skade da han kom inn for Ravel Morrison etter en times spill, og Jonny Sutherland fikk sin U18-debut da han tok plass mellom stengene den siste halvtimen. Alt i alt en solid gjennomkjøring – nå gjenstår kun to Youth Cup-finaler før ungguttene kan ta sommerferie.

Finalene spilles for øvrig 17. mai (Bramall Lane) og 23. mai (Old Trafford).

United U18 – Leeds U18 5-0 (2-0)

07. min.: 1-0 Tom Thorpe14. min.: 2-0 Ryan Tunnicliffe54. min.: 3-0 Will Keane61. min.: 4-0 Gyliano van Velzen69. min.: 5-0 W Keane

United: Johnstone (Sutherland, 60.), M Keane, Blackett, Thorpe, McGinty, Tunnicliffe, Lingard, Pogba, W Keane (Lawrence, 70.), Morrison (Cofie, 60.), Van Velzen

Ubenyttede innbyttere: Ekangamene, Rafael Leao