United scorer 38% færre mål

– Vi må begynne å sette sjansene, roper Michael Carrick og Phil Jones i kor.

Publisert Sist oppdatert

Mot Real Sociedad ble det riktignok tre poeng til tross for sjansesløsingen, men mot Southampton foregående helg gikk to poeng tapt i siste minutt. Da hadde United blant annet to avslutninger i metallet.

Etter onsdagens 1-0-seier i Champions League erkjenner Michael Carrick og Phil Jones at det misbrukes for mange sjanser.

– Vi vant, men burde vunnet med større margin. Det hadde vært fint om vi satte sjansene og gjorde seieren mer komfortabel, sier Michael Carrick til ManUtd.com.

Han får støtte av Phil Jones.

– Vi fikk en perfekt start, men klarte aldri å få inn det siste målet. Vi kunne vunnet med fem eller seks, supplerer poteten.

Og de to har utvilsomt et poeng, for i 2012/2013 scoret Manchester United 29 mål på sesongens tolv første kamper. På like mange kamper denne sesongen (Premier League, Capital One Cup og Champions League) har rødtrøyene derimot bare scoret 18. Det tilsvarer en nedgang på 38%.

Petter Myhre, Premier League-ekspert i TV2, mener årsaken er sammensatt.

– Skaden til Van Persie er én ting. Men United har også hatt lavere tempo i pasningsspillet og dårligere kantspill. Samtidig har manglende resultater gitt dårligere selvtillit. Støy rundt managerskiftet er også uvant for en spillergruppe som er vant til Ferguson, poiengterer Myhre overfor united.no.

I 2012/2013-sesongen hadde United 20 forskjellige målscorere. Denne sesongen har seks spillere – Van Persie, Rooney, Hernandez, Welbeck, Januzaj og Valencia – tegnet seg på scoringslisten.

Powered by Labrador CMS