- United stemte mot planene for forbrukstak i Premier League

Publisert

Mandag var det i britisk media knyttet spenning til møte som ble holdt i London, hvor aksjonærer i Premier League-klubbene skulle avgjøre om det skal innføres et forbrukstak hva gjelder lønn og overgangsutgifter i Premier League fra starten av sesongen 2025/2026.

I praksis vil dette være gjøre at det blir et tak på et maksimalt forbruk en klubb kan bruke, noe som igjen vil bli regnet ut fra hva laget med lavest inntekt fra Premier Leagues kommersielle- og TV-avtaler, det skriver The Athletic.

Martyn Ziegler var tidlig ute på X og meldte at det er enighet mellom Premier League-klubbene om å innføre dette tiltaket og at det skal opp til avstemning i ligaens offisielle møte i juni. 

Fra Ziegler kommer det også frem at det var tre klubber som stemte mot forslaget, hvor Manchester United var en av klubbene som gjorde nettopp dette, sammen med Manchester City og Aston Villa.

The Athletic har plukket opp fra sine kilder bakgrunnen for at United stemte mot forslaget, noe som handler om at klubben ser på tiltaket som konkurransesvekkende for Premier League som liga sammenliknet med andre ligaer i Europa.

Om man ser på hvordan dette ville sett ut dersom forslaget ble satt i gang før denne sesongen ville kostnadstaket vært på 518 millioner pund, noe som er fem ganger så høyt som det Southampton som endte på 20. plass tjente på Premier League-avtaler. Flere av klubbene i ligaen bruker allerede slike summer på lønn og ville hatt vanskeligheter med å holde seg innenfor.

PFA har også uttalt seg om møtet og retningen Premier League nå vil ta og har kommet med følgende uttalelse.

«Vi vil avvente med å se detaljene om forslaget, men vi vil motsette oss ethvert tiltak som vil sette et hardt tak på spillerlønninger. Det er en etablert prosess for å sikre at forslag som dette, som direkte vil påvirke våre medlemmer, må konsulteres på riktig måte.»

Powered by Labrador CMS