GettyImages-162960405

Hvor er han nå?

Publisert Sist oppdatert

Japan slo overraskende Tyskland 2-1 i VMs Gruppe E, onsdag formiddag.

Shinji Kagawa spilte sin foreløpige siste landskamp for Japan, 26. mars 2019 i 1-0-seieren over Bolivia.

Men over til United-karrieren til den kreative midtbanespilleren. Kagawa fikk det aldri helt til å stemme i den røde drakten og endte til slutt opp med 57 kamper og seks scoringer i tidsrommet 2012-2014. 

Japaneren spilte seg inn i mange United-supporteres hjerter da han i hjemmedebuten mot Fulham scoret sitt første mål for klubben.

Syv måneder senere stjal Kagawa igjen alle overskriftene da han ble det første asiatiske spilleren til å score et hat-trick i Premier League i 4-0-seieren mot Norwich hjemme på Old Trafford. Han spilte også samtlige minutter da United sikret seg Premier League-trofeet i 3-0-seieren over Aston Villa og dermed ble den første japanske spilleren som vant Premier League.

Men hva skjedde så etter United-karrieren?

PREMIER LEAGUE-TITTEL: Kagawa ble den første japaneren til å løfte Premier League-trofeet.

Comebacket til Dortmund

Da Sir Alex Ferguson inntok pensjonisttilværelsen og David Moyes kom inn, førte dette til at Kagawa ofte ble plassert ute på kanten i en flat firer på midtbanen, i en uvant  4-4-2 formasjon. Dette resulterte i en skuffende sesong og etter bare noen få kamper under Louis van Gaals ledelse året etter, ble overgangen tilbake til Dortmund et faktum.

Og lenge så det ut til at midtbanespilleren igjen hadde funnet tilbake til formen. I 2014/15-sesongen leverte han 16 målpoeng i Bundesliga, mens det året etter både ble mindre spilletid og færre målpoeng for japaneren. Det samme skjedde i de påfølgende sesongene.

Kagawa sin andre periode i den tyske klubben varte fra 2014-2019. 

Borussia Dortmund v Tottenham Hotspur - UEFA Champions League
TRIVDES I GULT: Kagawa leverte varene i begge periodene sine i Dortmund.

En liten verdensturné

Etter å ha levert, det som må kunne ansees som godkjente sesonger i Dortmund, gikk veien videre til Tyrkia for den kvikke midtbanespilleren. Kagawa dro nemlig, i 2018 på lån til Besiktas, hvor han spilte 14 kamper i ligaen og leverte fire mål og to målgivende i en sesong hvor tyrkerne havnet på fjerde plass, fire poeng bak ligamesterne fra Galatasaray.

Deretter gikk turen til spanske Zaragoza hvor han, om man ser på antall spilte minutter, fikk en liten kickstart på karrieren sin, og ikke siden 2015-sesongen i Dortmund tilbrakte mer tid på fotballbanen. 

Det ble med den sesongen for det spanske laget før turen gikk videre til Hellas og PAOK. Her rakk han å vinne den greske cupen før han dro nordover i Europa til sin nåværende destinasjon, Belgia og Sint-Truiden, klubben han spiller for i dag.

Denne sesongen har 33-åringen, ifølge Transfermarkt, figurert i tolv kamper og levert to målgivende pasninger for laget som ligger plassert midt på tabellen.

Japan v Bolivia - International Friendly
INNHOLDSRIK KARRIERE: Her fra sin foreløpige siste kamp i Japan-trøyen.

Kagawa vant både Premier League og FA Communty Shield i tiden sin i United. Les enda mer om tiden til Kagawa i United her.  

Powered by Labrador CMS