Ryktesaker, uke 30

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 28. juli:

16.49: Det har vært en del rykter fra portugisiske aviser angående Bruno Fernandes i dag. Vi har samlet litt informasjon her.

15.50: United skal være klare til å imøtekomme Leicester sitt 80 millioner pund krav for Harry Maguire, men det skjer ikke før eventuelt Romelu Lukaku har blitt solgt, skriver The Irish Independent.

13.48: Lazio-treneren har uttalt seg om Sergej Milinkovic-Savic. Les mer om det her.

10.36: Sky Sports skriver at Paulo Dybala vil bli i Juventus for å kjempe for plassen sin. Juventus skal være villig til å bytte Dybala for å få tak i Romelu Lukaku.

10.32: Leicester-manager Brendan Rodgers sa lørdag at klubben ikke har mottatt noen akseptable bud på Harry Maguire. Han sa også at både spilleren og klubben tar hele situasjonen med ro. Det er lokalavisen Leicester Mercury som skriver dette.

10.26: Det ser ut som at Gareth Bale vil signere for den kinesiske klubben Jiangsu Suning i løpet av kort tid. Hvis overgangen går i orden, vil Real Madrid på ny prøve seg på Paul Pogba. Den spanske storklubben skal være villig til å legge 150 millioner pund på bordet for å få tak i franskmannen, skriver The Sun.

10.18: Sir Alex Ferguson vil at United skal kjøpe Aston Villas John McGinn. Det er The Sun som skriver dette. Villa vil ha 50 millioner pund for den skotske midtbanespilleren.

10.11: I følge Sport (på spansk) skal United være veldig nærme med å signere Bruno Fernandes. Prisen skal være på 70 millioner euro.

Lørdag 27. juli:

18.16: Det kan se ut til at Romelu Lukaku forlater United. Spissen la nemlig ut dette på Facebook og Twitter lørdag ettermiddag.

14.43: Romelu Lukaku-sagaen fortsetter, og igjen er det en byttehandel med en Juventus-spiller (se 00.01: lørdag) som blir nevnt. Daily Mail skriver at United vil ha Douglas Costa som en del av en byttehandel med Juventus for belgieren. United var nærme ved å signere brasilianeren i fjor sommer og interessen har tydeligvis ikke kjølnet.

12.40: Arsenal og Lille ska ha kommet til enighet angående en overgang for Nicholas Pépé

10.28: Den italienske avisen Corriere dello Sport skriver at United og Sporting skal ha kommet til enighet for Bruno Fernandes. Budet som skal ha blitt godtatt er på 63 millioner pund. Vi understreker at vi ikke har altfor god kjennskap til denne kilden, og det er foreløpig ingen andre medier som har skrevet det samme.

10.07: Real Madrid skal være sikre på at de kan hente Paul Pogba denne sommeren, skriver ESPN. Selv om United krever 180 millioner euro vil Zinedine Zidane hente franskmannen til Madrid.

00.01: Romelu Lukaku i bytteavtale med Paulo Dybala? Tja, kanskje. Transferguruen Gianluca di Marzio skriver i alle fall at Juventus har kontaktet United for en mulig avtale for Lukaku som involverer Dybala, og United skal ikke være uinteressert. Det skal dog være usikkert om argentineren vil reise til Manchester. 25 år gamle Dybala ble matchvinner på Old Trafford for Juventus forrige sesong, men rollen hans i Juventus endret seg etter ankomsten til Cristiano Ronaldo og han var ikke nødvendigvis den nøkkelspilleren han nok gjerne skulle vært i klubben.

Vi kan ta med oss denne Tweeten fra da Dybala sist var på Old Trafford.

Fredag 26. juli:

13.30: Romelu Lukaku skal ha reise rett til Brussel for en prat med agenten sin etter at United landet i Manchester etter turneen i Australia og Asia. Det er Daily Mail som skriver dette. Avgjørende samtaler om belgierens fremtid skjer trolig i løpet av helga, skriver avisen.

11.05: Mer fra L’Equipe.  Idrissa Gueye er på vei til Paris St. Germain for 28 millioner pund, men ifølge avisa kom United på banen med et sent bud. Det fikk spilleren til å tenke seg om to ganger, men til slutt skal han likevel ha bestemt seg for å reise videre til Paris. 

11.00: Lille-presidenten sier at klubben har mottatt fire akseptable bud på Nicolas Pépé. Iflølge L’Equipe er United ikke blant de fire. I stedet er det Napoli, Inter, Liverpool og Arsenal som nevnes som de fire klubbene. Napolis bud skal være akseptert.

07.10: Ikke veldig mye mer opplysende fra Sky Sports torsdag ettermiddag: Hvis Romelu Lukaku selges så skal Moussa Dembele fra Lyon være på Uniteds liste. Akkurat som om det ikke er blitt hevdet for lenge siden flere ganger i dette vinduet…

07.05: Daily Mirror har en ganske intetsigende sak hvor de bare skriver at United kan bli tvunget til å betale 80 millioner pund hvis de virkelig vil ha Harry Maguire – og kobler det hele til skaden til Eric Bailly. Simon Mullock er mannen. (mer om Maguire: Se 22.10 torsdag)

07.00: Transferguruen Gianluca di Marzio skriver at Nicolas Pepes representanter har møtt Napoli, men at jo da, United også er interessert. Napoli skal ha tilbudt spilleren 3,5 million euro i årslønn og bonuser på en halv million – noe United selvsagt lett skulle kunne matche. Overgangssummen ligger på over 70 millioner pund – hvis man ser på totalpakka Napoli tilbyr.

Torsdag 25. juli

22.10: Ole Gunnar Solskjær skal ha sagt til Ed Woodward at han må få på plass Harry Maguire så kjapt som mulig. Det er Sky Sport som skriver dette og de skriver også at det nå er ene og alene opp til Woodward å få signeringen i orden.

22.01: I følge Le 10 Sport er det bare Napoli og Arsenal som er interessert i Lille-spiller Nicholas Pépé. Manchester Evening News mener at United ikke er interessert i kantspilleren.

11.10: Gazzetta dello Sport skriver at Mateja Kezman, agenten til Sergej Milinkovic-Savic, er i London for å ferdigforhandle spillerens overgang til United – en overgang som riktignok først vil skje når Paul Pogba (eventuelt) drar til Real Madrid. Milinkovic-Savic vil koste 80 millioner euro. (Se også 06.45 torsdag og 15.00 tirsdag)

11.00: Sky Sports melder at United og Sheffield United skal være enige om utlånsavtalen for Dean Henderson, og at denne kommer til å offentliggjøres før utgangen av uka.

11.00: Partene skal fortsatt være «miles apart» skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News om forhandlingene mellom United og Leicester om Harry Maguire. 

Samtidig mener Charlie Wyett i The Sun at det i løpet av få dager er ventet et nytt United-bud.

08.25: Sky Sports melder at det er lite trolig at Bruno Fernandes, som i natt både scoret og hadde målgivende i en treningskamp mot Liverpool, havner i United i sommer. Som united.no har vært inne på flere ganger, blant annet i denne saken tidligere i uka, så melder Sky Sports at United-interessen er drevet fra Portugal og at spilleren ikke anses som en prioritet fra Uniteds side. Sky Sports skriver dog at United ønsker en stopper, en sentral midtbanespiller og også en kantspiller på plass før vinduet stenger.

07.00: Vi møter altså Tottenham klokka 13.30, og dagen i dag er også fristen for å hente Toby Alderweireld fra Tottenham for 25 millioner pund – om det er noe United faktisk fortsatt vurderer. Les vår preview til kampen her.

06.50: Dean Hendersons forventede utlånsavtale til Sheffield United drar ut, og nå skrives det at den nyopprykkede Premier League-klubben vurderer å hente Joe Hart i stedet. Dette blant annet ifølge Daily Mail.

06.45: Lazios Sergej Milinkovic-Savic, som senest denne uka ble koblet til United, skal ha fortalt lagkamerater at han kommer til å forlate klubben i sommer. Den italienske avisen skriver imidlertid ikke at det faktisk blir United han i så fall havner hos.

06.40: Paul Hirst, United-journalisten i The Times, skriver at jo da, Nicolas Pepe fra Lille, er et av alternativene United kan gå for om Romelu Lukaku blir solgt til Inter. Lille hevdet denne uka at han snart selges fordi klubben har mottatt store bud.

00.12: The Sun har en såkalt eksklusiv sak torsdag hvor de hevder at Romelu Lukaku ikke er skadet. Han har i stedet inngått en avtale med United hvor han slipper å spille treningskamper i sommer – kamper som kan gi ham en skade som ødelegger den mulige overgangen til Inter.

00.10: Det har vært rykter rundt Paulo Dybala og United den siste tiden, men Daily Mail skriver torsdag at det er Tottenham som nå forsøker å signere ham.

00.07: Arsenal-manager Unai Emery har fastslått at det er uaktuelt å selge Pierre-Emerick Aubameyang, som tidligere i sommer ble koblet til United. Dette ifølge Daily Mail.

00.05: Newcastle-manager Steve Bruce har uttalt at det er uaktuelt å selge Sean Longstaff til Manchester United. Dette i et intervju som blant annet er gjengitt i Daily Mirror.

Onsdag 24. juli

18.00: Daily Mirrors Simon Mullock, som er i Shanghai, skriver at United verken er interessert i Nicolas Pepe eller Bruno Fernandes. Alle skriveriene skal i stedet faktisk nå irritere United.

13.54: United skal ha bedt Tottenham holde dem oppdatert om situasjonen til Christian Eriksen. Dansken kan forlate Tottenham for 70 millioner pund denne sommeren. Midtbanespilleren har vist liten interesse i å signere ny kontrakt med klubben, skriver Daily Mail. Den nåværende kontrakten går ut neste sommer.

08.33: Daily Star skriver at det «kun» skiller 7 millioner pund mellom United og Sporting Lisboa for Bruno Fernandes. United skal ha budt 55 millioner pund, men Sporting krever 62 millioner pund.

08.19: United skal ha fortalt Inter at de må få opp farta hvis de skal hente Romelu Lukaku. Med bare to uker igjen av overgangsvinduet vil United få fortgang i forhandlingene, sånn at de kan hente inn en erstatter hvis Lukaku drar, skriver Daily Mail. Den italienske klubben skal allerede ha fått avslått ett bud på 54 millioner pund for spissen.

Tirsdag 23. juli

22.02: Lille skal ha avslått ett bud fra United på Nicolas Pépé. I følge rapportene er spilleren selv villig til å bli Manchester United-spiller.

21.38: The Mirror skriver at United vil by 30 millioner pund for Sean Longstaff. Newcastle vil ha 50 millioner pund, men United mener det er for mye for en spiller som kun har spilt ni Premier League-kamper.

15.00: Mange som mener å vite mye. Nå er det italienske La Repubblica som skriver at Real Madrid visstnok er klare til å få i boks Paul Pogba-overgangen, og at United dermed med en gang går for Lazios Sergej Milinkovic-Savic som hans erstatter. Det nevnes en femårskontrakt og en avtale verdt 75 millioner euro pluss ulike klausuler. Journalisten som har skrevet saken skal ifølge rapportene være velinformert på Lazio.

13.00: Italienske Gazzetta dello Sport skriver tirsdag at det mandag var et møte i Inter, og at Antonio Conte gikk ut fra det med visshet om at Romelu Lukaku-drømmen hans mest sannsynlig ikke går i oppfyllelse. Med mindre noe spesielt skulle skje på tampen av vinduet som innebærer at United senker sitt krav på overgangssum – eller Inter lykkes med å innhente en del midler for Icardo eller Nainggolan.

10.00: Vi satte sammen alle opplysninger som har kommet om Bruno Fernandes den siste tiden. Les saken her (+).

06.40: Gazetta dello Sport skriver at Inter jobber videre for å sikre seg Romelu Lukaku. Nå skrives det at tilbudet blir 55 millioner pund pluss Ivan Perisic. Samtidig har en fangruppering rundt Inter hevdet at italienerne straks vil komme på banen med et bud som vil innfri Uniteds krav på 85 millioner euro.

06.35: Tyrkiske Fotomac (kjenner ikke dem) har meldt at Galatasaray har budt to millioner euro for å låne Fred fra United kommende sesong. Vi fant ikke akkurat denne informasjonen der selv, selv om vi fant en sak om at Fred kunne være et alternativ for den tyrkiske storklubben.

06.30: Juventus skal være åpne for å selge Paulo Dybala hvis en klubb (for eksempel United) byr 70-90 millioner for den argentinske playmakeren. Det er Daily Mail som skriver dette.

06.25: Toby Alderweireld har uttalt at han tror han er Tottenham-spiller også kommende sesong – selv om interesserte klubber kan få ham for bare 25 millioner pund hvis de utløser utkjøpsklausulen hans denne uka.

06.20: Det går vel ikke en dag uten at spanske AS skriver om Paul Pogba. Nå er det at Real Madrids mulige kjøp av Uniteds-stjernen skal ordnes ved at de henter inn over 100 millioner pund på salgene av Gareth Bale og James Rodriguez. Da vil de kunne legge 150 millioner pund i potten for Pogba.

Mandag 22. juli

14.50: Portugisisk presse fortsetter å skrive om Bruno Fernandes til United. Det snakkes om at nå – denne uka – skjer det sikkert noe. Samtidig gjentas Sportings krav på 70 millioner pund, men det nevnes samtidig at portugiserne kan være klare til å senke kravet sitt noe. En annen avis bringer imidlertid PSG inn i det hele. Hvis du orker mer fra Portugal om at dette sikkert kommer til å skje så kan du lese mer hos Sport Witness.

12.10: Christian Eriksen venter fortsatt på om United, Real Madrid eller Juventus kommer til å by på ham. Det skriver Matt Law i The Telegraph om Tottenham-dansken som bare har ett år igjen av kontrakten sin på White Hart Lane.

10.20: Simon Mullock i Daily Mirror er i Shanghai, hvor United reiste mandag. Han sier i en video mandag at United og Leicester skal ha kommet et steg videre på veien on en mulig Harry Maguire-avtale, siden klubbene skal ha nærmet hverandre om hvordan overgangssummen skal betales, altså hvor mye som skal betales når og ulike klausuler.

08.45: Søndag gikk det – igjen – runder på sosiale medier om at Harry Maguire var en done deal, men Manchester Evening News skriver at dette ikke medfører riktighet. United er (selvsagt) fortsatt interesserte, men en endelig avklaring skal ikke være nær. Dette ifølge lokalavisa.

Merk: Det er veldig mange som liker å vise at de sitter på informasjon i denne saken. Det er også veldig mange fans som liker å gjengi alt dette, men united.no understreker at selv om det er ikke er utenkelig at dette faktisk skjer så er det greit å følge litt med på hva som rapporteres fra dem som faktisk følger United, altså United-journalistene som reiser verden rundt med laget. Hører du ingenting fra dem så er det tvilsomt om ting skjer bare et par timer etterpå.

06.40: I spanske AS – gjengitt av Daily Mirror – skrives det at Real Madrid ikke lenger stresser med å få kloa i Paul Pogba, og at de er villig til å vente til sent i overgangsvinduet for å få til overgangen. Spanjolene skal være villig til å betale rundt 130 millioner pund, men de siste rapportene tyder altså på at United verdsetter Pogba til 180 millioner.

06.30: Zinedine Zidane sa søndag at han forventer at Gareth Bale forlater Real Madrid, men Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at United ikke har noen planer om å hente waliseren. I stedet kan han faktisk ende i Kina.