Ryktesaker, uke 29

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 21. juli:

20.24: Nå begynner det å skje ting: Dean Jones, som er journalist i Bleacher Report, skriver at United og Leicester City er enige om en overgang for Harry Maguire. Prislappen skal være på 80 millioner pund. Inntil videre er det ingen andre troverdige journalister som har skrevet det samme.

16.03: Zinedine Zidane bekreftet i går at Real Madrid jobber med å få Gareth Bale ut av klubben. United nevnes som en mulig destinasjon, skriver Manchester Evening News.

14.02: United skal ha vært i kontakt med Paulo Dybalas bror og agent Mariano Dybala med tanke på en overgang. Argentineren er tiltenkt en rolle som erstatter for Romelu Lukaku. Juventus krever 90 millioner pund for angrepsspilleren, skriver Gazetto dello Sport.

13.49: Den portugisiske avisen O Jogo skriver at Sporting forventer at Bruno Fernandes forlater klubben. Sporting-trener Marcel Kelzer tror en overgang til United er sannsynlig og at han allerede forbereder seg på at portugiseren kommer til å forlate klubben.

12.57: David de Gea og United skal ha blitt enige om en seksårskontrakt. Les mer om den saken her.

10.17: United skal nærme seg Lille-spiller Nicolas Pépé. I følge The Times skal United være i «avanserte samtaler» med den franske klubben. Kantspilleren skal være verdsatt til 70 millioner pund. Liverpool, Arsenal og Everton er også interesserte i spilleren.

Lørdag 20. juli:

21.19: Dette skal Zinedine Zidane ha sagt om Paul Pogba: – Vi har en plan innad i klubben, og vi får se hva som skjer. Dere vet mye, men vi får se. Det er fortsatt mye som kan skje, skal Zidane ha blitt sitert på av The Gamling Times. Dette er en kilde vi ikke har altfor god kjennskap til, så ta det med en klype salt.

12.26: Mange har sikkert sett artikkelen vår allerede, men vi videreformidler her også: Et samlet pressekorps melder at United har avslått et Romelu Lukaku-bud fra Inter.

09.48: Som en oppfølging til gårsdagens Sean Longstaff-sak: Newcastle-manager Steve Bruce siteres på at klubben er svært lystne på å beholde midtbanespilleren.

– Han er en spiller vi ønsker å beholde. Han er alt du ønsker i en spiller – stor og atletisk, samtidig som han håndterer ballen godt.

– Han er den type spiller du ønsker å bygge laget ditt rundt. Jeg har bare sett ham én dag, men han har hatt en utrolig stigning. Han minner meg veldig mye om Michael Carrick. Jeg vet ingenting i det hele tatt om at han skal til Manchester United.

Manchester Evening News skriver også at United er lite villige til å betale det Newcastle krever for den spennende midtbanespilleren.

08.59: Ole Gunnar Solskjær har i et internt intervju (tilgjengelig på klubbens app) bekreftet at Dean Henderson ikke har ankommet Singapore, slik det egentlig var forventet at han skulle. Det er ventet at Henderson kommer til å signere en ny låneavtale med Sheffield United i nær fremtid.

08.56: På gårsdagens pressekonferanse snakket Inter-manager Antonio Conte om spissituasjonen og mer spesifikt om Romelu Lukaku. Han prøvde tilsynelatende å legge press på Inter-ledelsen.

– Det er ikke enkelt å spille mot lag som United og Juventus uten spisser. Det kan være vanskelig for laget.

– Ja, jeg liker denne spilleren [Lukaku]. Jeg regner han som en viktig spiller for at vi skal forbedre oss. (…) Han er en United-spiller, og det er realiteten, men dere vet veldig godt at jeg har likt denne spilleren også tidligere. Da jeg var Chelsea-trener prøvde jeg å hente ham til Chelsea.

08.24: Ifølge Le Parisien har United, som en av ganske mange klubber, vært i kontakt med Juventus angående Blaise Matuidi. Det nevnes mest i forbifarten i en sak som mest av alt handler om PSGs interesse for spilleren.

08.08: Daily Mirror skriver at mulighetene for å signere Sergej Milinkovic-Savic er større denne sommeren enn den forrige, og baserer den på Lazio-president Claudio Lotitos uttalelser om at det kan bli vanskeligere å holde på serberen denne sommeren, etter at han «brukte opp en del av våpnene» sist sommer.

Samtidig er det vel foreløpig ikke akkurat noe som tyder på at en United-overgang er nært forestående.

Fredag 19. juli:

20.55: Stoke Citys unge midtstopper Nathan Collins har blitt koblet til United denne sommeren. Nå sier 18-åringen at fokuset hans ligger i Stoke. Ifølge Manchester Evening News er fortsatt overgangsmålet Harry Maguire.

19.25: The Times skriver at det fortsatt er avstand mellom Inter og United når det gjelder Romelu Lukaku. Italienerne skal være villige til å by 60 millioner pund, pluss 15 millioner pund i ulike klausuler. United krever fortsatt 80 millioner pund, da de mener prisen på Lukaku har økt etter hans tid i United.

16.12: Sean Longstaff har blitt konfrontert med Manchester United-ryktene. Les svarene han ga her.

14.54: denne saken kan dere se hva Solskjær svarte da han ble spurt om overganger på fredagens pressekonferanse.

14.33: I italienske Gazzetta dello Sport (via Sport Witness) rapporteres det at United har vært i kontakt med Juventus ang. Paulo Dybala.

Problemet? Dybala ønsker i utgangspunktet å bli værende, og kan også få en viktigere rolle under Maurizio Sarri. I tillegg vil Uniteds egen situasjon med Romelu Lukaku også løses, naturligvis.

I tillegg til dette, så kan det jo også påpekes at Gazzetta dello Sport ikke er blant de kildene vi stoler mest på.

11.29: Unggutten Nishan Burkart skal være på vei til Freiburg.

Burkart spilte 12+3 kamper for United-reservene sist sesong, og scoret 6 mål på de kampene (og 4 målgivende), ifølge Youthhawk.

10.59: Ole Gunnar Solskjær virket ikke å være så ivrig etter å snakke så mye om Romelu Lukaku på fredagens pressekonferanse, men ble i alle fall spurt om situasjonen hans før lørdagens kamp mot – morsomt nok – Inter. Les Solskjærs svar her.

08.46: Mundo Deportivo har nevnt at Neymar ser på United som en av flere mulige destinasjoner hvis ikke Barcelona har råd til å hente brasilianeren, men dette ryktet er det vel bare å plassere innenfor «lite sannsynlig»-kategorien.

08.19: Når Sport Witness videreformidler rapporter fra portugisisk presse om Bruno Fernandes, så er det ofte med en viss skepsis, og ofte skriver avisene veldig ulike ting.

A Bola and Correio da Manhã har ofte vært uenige om ståa, men de er nå enige om én ting: at agenten Miguel Pinho nå er i England, og at det skal komme tilbud fra både Manchester United og Tottenham Hotspur for spilleren. Correio da Manhã skrev at et bud var «timer unna».

Sporting-presidenten skal ifølge Jornal de Notícias ikke ha noen planer om å akseptere bud han anser som for lave, og det nevnes at tiden er på Sportings side – de tåler eventuelt å vente på at United skal bli desperate, med andre ord.

08.01: Rodrigo Faez og Dermot Corrigan skriver for ESPN at Florentino Pérez har fortalt Zinedine Zidane at det blir «veldig vanskelig» å signere Paul Pogba. Beskjeden skal ha vært at enda en stor signering neppe er gjennomførbart.

Samtidig har også Independent skrevet at Pérez prøver å overbevise Zidane om å droppe Pogba-interessen, og at Real Madrid sliter med å få solgt en del spillere som de ønsker å bli kvitt – som Gareth Bale.

Torsdag 18. juli:

22.22: Sheffield United-manager Chris Wilder har gitt uttrykk for at han er veldig, veldig trygg på at Dean Henderson kommer til å returnere til Sheffield United.

LES OGSÅ: – Slutter seg til resten av troppen

19.41: Turkish-Football skriver at Manchester United og Atlético Madrid har vært i kontakt med Merih Demirals representanter, og ønsker å starte samtaler med Juventus. Den 21 år gamle landslagsspilleren er en av mange stoppere i Juventus, og som kjent har Matthijs de Ligt ankommet også.

Juventus skal ha avslått et Dermiral-bud fra AC Milan – de er lite lystne på å selge tyrkeren til en annen italiensk klubb uten en tilbakekjøpsklausul. Demiral nevnes som et mulig billigere alternativ til Maguire og Koulibaly, og han ble nylig sitert på at Nemanja Vidic er hans idol.

Turkish-Footballs kilde er «en kilde nær spilleren» – og om en skal være litt kyniske kan en jo velge å tolke dette som et forsøk fra agenten til Demiral om å få oppmerksomhet rundt klienten sin. Men hvem vet, kanskje det er snakk om reell interesse?

19.29: I italienske sportsmedier har det dukket opp litt Romelu Lukaku-tvil, videreformidler Sport Witness. Ifølge Gazzetta dello Sport, som kjører overskriften «Er denne mannen virkelig verdt €83 millioner» (75 mill. pund), så blir Inter mer og mer skeptiske til å øse ut for Lukaku så fort etter at de sist hadde FFP-trøbbel. Samtidig ønsker de også å blidgjøre Antonio Conte, som skal ha gjort det klart at han ønsker Lukaku i sitt Inter.

Inter skal ha begynt å se på billigere alternativer, og Lilles Rafael Leão nevnes som en mulig løsning. Men vil Conte være fornøyd med det…?

13.55: To meldinger fra Sky Sports. Harry Maguire vil se på det som en ære å spille for Manchester United og følge i fotsporene til hans helter Nemanja Vidic og Rio Ferdinand. Den andre handler om Sean Longstaff, som visstnok skal få forsikringer fra nyansatte Steve Bruce om at han vil få en viktig rolle i Newcastle neste sesong.

09.55: Vidunderbarnet Florent Da Silva skal nærme seg en overgang til United, ifølge franske L’Equipe. Avisen hevder United skal legge inn bud på 16-åringen som er under kontrakt med Lyon til neste sommer. Da Silva er en kreativ midtbanespiller og regnes som et av de største talentene i fransk fotball.

09.50: Vi nevnte i går at Brendan Rodgers har snakket om Harry Maguire. Her er en egen sak med alle sitatene!

09.10: Ukas minst sjokkerende overgang er et faktum. Det er nok mange United-supportere som gjerne skulle sett Matthijs de Ligt i rødt.

08.25: En oppdatering på Romelu Lukaku. Paul Hirst som er i Australia for The Times skriver at belgieren fortsatt er overbevist om at han blir Inter-spiller, og at den italienske klubben vil komme med et nytt bud i løpet av de neste dagene. Det første budet på 63 millioner ble avslått. Ifølge Times krever United 80 millioner, mens andre medier tidligere har meldt 75 millioner.

08.10: Ifølge nettstedet Calciomercato.com skal Manchester United sabotere for Juventus og Tottenham og kapre Roma-talentet Nicolo Zaniolo. Så mye mer substans enn det inneholder i grunn ikke saken. Zaniolo fikk sitt store gjennombrudd i Serie A forrige sesong.

08.00: De er glade i prosjekter i Real Madrid, og ifølge Marca er nå «Prosjekt 200» igangsatt. Det handler ganske enkelt om å hente inn 200 millioner pund på spillersalg for å finansiere kjøpet av Paul Pogba. Gareth Bale og James Rodriguez står øverst på salgslisten, men også Dani Ceballos, Isco og Marco Asensio kan skifte klubb i sommer. Real Madrid har allerede brukt store midler på spillere på som Eden Hazard, Luka Jovic og Eder Militao i sommer.

I går var Mino Raiola, Pogbas agent, langt mer forsiktig i sine uttalelser enn tidligere.

Onsdag 17. juli:

21.21: Ifølge Il Tempo skal United ha lagt inn et bud på 80-90 millioner euro for Sergej Milinkovic-Savic, men Lazio minst 20 millioner euro til. Savic spiller i samme posisjon som Paul Pogba.

13.00: I Portugal følger A Bola opp ryktene om Bruno Fernandes og skriver at et bud er ventet i løpet av nær fremtid, sannsynligvis i løpet av uken, skriver Sport Witness. Avisen hevder Ole Gunnar Solskjær har en finger med i spillet, og at det er han som ønsker Fernandes til Old Trafford.

12.55: The Sun har en oppdatering på Romelu Lukaku og kommer med interessante detaljer. Tabloidavisen skriver at Inter har bestemt seg for å møte kravet til Manchester United på 75 millioner. Klubben har imidlertid kun anledning til å betale 60 millioner i første omgang. De vil derfor be om at de siste 15 millionene blir klausuler avhengig av hvor stor suksess Lukaku blir i Inter. På den måten unngår italienerne å bli felt av Financial Fair Play. Lukaku var ikke en del av troppen mot Leeds, men skal ha pådratt seg en smell. Lagene møtes til treningskamp i Singapore på lørdag.

09.35: Spanske medier har selvfølgelig fått med seg det som skjer rundt Paul Pogba i Australia, og ifølge Marca leser Real Madrid prislappen på 180 millioner pund som at spilleren ikke er tilgjengelig for salg. Dersom det ikke blir fortgang i sakene, vil Zinedine Zidane se mot alternativer som Donny van de Beek og Christian Eriksen, skriver avisen.

09.30: James Ducker, som følger United for Telegraph, skriver at Ole Gunnar Solskjær er villig til å selge Marcos Rojo og Eric Bailly for å slanke forsvarsrekka. Phil Jones skal også kunne være en brikke i en overgang for Harry Maguire. The Times skriver også at Axel Tuanzebe kan bli værende i 2019/20-sesongen.

07.50: Tirsdag spilte Harry Maguire i Leicesters 1-0-seier mot Scunthorpe. Etter kampen uttalte manager Brendan Rodgers at klubben ikke har fått noen bud på midtstopperen de har vurdert.

– Harry er topp kvalitet, og ingen har kommet i nærheten av å komme med et bud som har fristet klubben til å selge.

Tirsdag 16. juli:

16.09: Vi oppdaterer for øvrig denne saken med alle Premier League-overganger, og det siste der er at Ravel Morrison har funnet seg ny klubb. Hvem vet hvor god han egentlig kunne blitt?

16.04: Sport Witness følger med på hva den portugisiske pressen skriver om Bruno Fernandes, og avisene A Bola, Correio da Manhã, Jornal de Notícias og Record tror alle at United er i ferd med å skulle by på midtbanespilleren.

A Bola mener United kommer til å gå for Fernandes (uavhengig av Pogba-situasjonen) etter å ha signert Harry Maguire, og at Fernandes’ agent vil fly til England igjen denne uka. Det rapporteres om et bud på 55 millioner euro, noe som neppe vil være nok til å overbevise Sporting.

Correio da Manhã og Jornal de Notícias virker mer optimistiske. Sistnevnte mener dog at United må opp til 60 millioner euro, og inkludere noen bonuser i tillegg.

Ifølge Daily Mirror har United allerede lagt inn bud.

13.44: Spanske AS skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Real Madrid har gitt Paul Pogba beskjed om å sitte stille i båten, fordi det å provosere Manchester United bare vil gjøre det mer komplisert å signere ham. Avstanden mellom klubbene skal fortsatt være betydelig. Ifølge AS krever United minst 170 millioner euro (cirka 153 mill. pund i dagens kurs).

12.16: Apropos spillere som linkes bort: har dere lest medlemssaken vår om status på spillerne som potensielt kan forlate United i sommer? Den kan leses her.

12.08: På pressekonferansen i natt fikk Victor Lindelöf spørsmål om Barcelona-ryktene. Les hva svensken svarte her.

11.09: Det er vel ikke akkurat særlig mange som tror at Matthijs de Ligt ender opp med å bli Manchester United-spiller denne sommeren, men vi tar uansett med oss at Marc Overmars (CEO i Ajax) har gitt uttrykk for at stopperens overgang til Juventus snart er i boks.

10.49: Sky Sports News skriver at Inter er forventet å legge inn et nytt bud på Romelu Lukaku denne uka. Budet skal være på £60 millioner pluss bonuser som potensielt vil gjøre at overgangssummen kommer nærmere det United ønsker for belgieren.

United skal i utgangspunktet ha gitt beskjed om at de ønsker mer enn de betalte da de signerte belgieren.

Inter skal tidligere ha foreslått å betale 9 millioner pund det første året, og så 27 millioner pund i hvert av de to neste årene. Inter ønsker fortsatt å betale summen over flere år, men det skal være snakk om et forbedret bud.

Inter-ledelsen vet ifølge Sky Sports at United nok vil like å ha nok tid til å kunne signere en erstatter, og at det dermed kan være lurt å forsøke å få løst det hele fort. Så vil tiden vise om et eventuelt slikt bud vil være nok til å overbevise United til å selge.

05.30: Natt til tirsdag meldte flere engelske medier at David de Gea blir verdens best betalte keeper i Manchester United. Les mer i egen sak!

Mandag 15. juli:

18.42: Ifølge tyrkiske Fotomaç kan Fred ende opp i Galatasaray på lån. Det snakkes om en mulig lånesum på 2 millioner euro. Det vil i så fall være noe overraskende med tanke på Uniteds midtbanesituasjon.

17.18: Hvis United skulle ende opp med å selge Paul Pogba, så kommer en til å gjenopplive interessen for Christian Eriksen, ifølge The Independent.

Artikkelen er skrevet av Miguel Delaney, som vanligvis ikke er den aller mest treffsikre.

Både Eriksen og Pogba vil angivelig aller helst til Real Madrid, men det er heller ikke utelukket at begge blir værende der de er.

I tillegg til dette skriver Delaney at United kommer til å komme med et konkret bud på Bruno Fernandes i løpet av de neste tre ukene. Følelsen i United er fortsatt at de kan friste Sporting til å selge, selv om det er sannsynlig at de må over 50 millioner pund for å få gjennomført en handel. Avisas forståelse av dette er at denne overgangen ikke vil være avhengig av at Pogba blir solgt, og at det hersker en tro om at overgangen til slutt kommer til å gjennomføres.

16.14: I dag kom seriøse The Guardian med en oppdatering om situasjonen til Paul Pogba. Les mer om det i egen sak her.

11.42: Apropos Newcastle, så tar vi med denne i forbifarten: Ex-red Steve Bruce er på vei bort fra Sheffield Wednesday for å bli Newcastle-manager, og det skal ha vært utvikling denne morgenen.

10.49: Aston Villa, Manchester United og Tottenham skal alle være interesserte i Newcastle-målvakt Martin Dubravka, ifølge Daily Mail. Dubravka har imponert stort for Newcastle, men det nevnes likevel en mulig overgangssum på bare 12 millioner pund. United skal ifølge saken ha forespurt om slovakens tilgjengelighet, men en overgang virker ikke akkurat å være nært forestående.

Saken er ikke skrevet av en av journalistene som følger United tettest.

09.34: Vi har oppdatert Harry Maguire-saken vår med mer info. Les mer her.

09.33: Vi starter rykteuka med en oppdatering om tidligere United-manager José Mourinho. Han siteres på at han for tida jobber med tysken sin, noe som selvsagt tolkes som at han hinter om en mulig fremtid i Bundesliga, selv om det ikke er grunnen han oppgir for at han gjør det.

Mourinho kjenner mediene godt nok til å vite at det vil tolkes slik, og den tyske ligaen vil nok tiltale portugiseren siden det er den eneste av de fire største ligaene han ikke har vært manager (og vunnet) i.