Ryktesaker, uke 46

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 17. november

19.59: The Suns Alan Nixon har ofte OK kilder på det som foregår litt nedover i divisjonene, og han skriver at United og Arsenal følger med på den 17 år gamle Hartlepool-målvakten Brad Young.

Den høyreiste målvakten har blitt kalt opp til ungdomslandslag etter å ha imponert.

15.22: Tahith Chongs kontrakt gå ut til sommeren. Ifølge Metro skal United og Chong nå i kontraktsforhandlinger, og det skal være snakk om en kontrakt verdt 25.000 pund i uka.

14.58: Wigans Joe Gelhardt (17) er det nyeste tilskuddet til ryktespalten. Daily Star skriver at klubber som Liverpool, Manchester City, Chelsea og Tottenham også er interessert i spissen. Gelhardt har ikke startet en eneste kamp denne sesongen, men har kommet inn fra benken ved sju anledninger.

13.03: The Sun skriver at Gareth Bale kan bli United-spiller så tidlig som i januar. Bale var så godt som klar for kinesisk-fotball i sommer, men overgangen gikk akkurat ikke i boks. The Sun mener det kan være på grunn av at United var interessert. De skriver også at Paul Pogba kan gå motsatt vei i en eventuell overgang. Vi tar det hele med en stor klype salt.

08.06: Chris Smalling har imponert på lån hos Roma denne sesongen og laget fra den italienske hovedstaten er lysten på å hente midtstopperen permanent. Hvis det skal bli en realitet må klubben ut med 18 millioner pund skriver Tuttosport.

07.57: Express skriver at PSG er Uniteds største konkurrent med tanke på Jadon Sancho. Den franske storklubben vil hente engelskmannen til sommeren, på grunn av at fremtiden til Neymar er usikker.

00.01: Daily Mirror hevder at Ole Gunnar Solskjær har latt seg imponere av den WBA-innleide Sporting Lisboa-spilleren Matheus Pereira. Den 23 år gamle kantspilleren var i tyske Nürnberg forrige sesong og har hjulpet WBA til ledelse i Championship denne sesongen. WBA skal ha muligheten til å kjøpe ham for drøyt åtte millioner pund til sommeren, men det skal ikke være avskrekkende for United (eller andre interessenter).

Lørdag 16. november

16.05: Mannen ansvarlig for amerikanske Kansas’ speidervirksomhet i Europa, Edward Burleson, har fortalt at United og Inter følger med på Gianluca Busio, en amerikansk 17-åring som allerede har nærmere 30 A-kamper i MLS og flere aldersbestemte landskamper for USA. Han sa dette i et intervju med Tuttomercatoweb.

15.33: Denne gikk oss hus forbi i går: Sky Sports skriver at United ikke har mottatt noe bud fra Roma på Chris Smalling, til tross for rapporter om at Roma presser på for å få i stand en permanent avtale.

08.12: ESPN skriver at deres kilder forteller dem at United er klare til å legge inn en forespørsel om Erling Braut Haalands tilgjengelighet i januar. Det er seriøse Rob Dawson som har skrevet saken.

United frykter at prisen kan bli enda høyere i sommer – og han verdsettes ifølge ESPN til mer enn 85 millioner pund allerede (dette passer også bra med hva AS skriver). United skal være villige til å undersøke muligheten for å signere Braut Haaland i januar, for så å låne ham tilbake frem til sommeren. Daily Mirror var inne på det samme i denne artikkelen, som vi omtalte i går.

United skal kun være villige til å bruke penger i januar viss langsiktige mål er tilgjengelige.

Fredag 15. november

22.47: Vi kan nevne toppsaken vår (i skrivende stund) her også: United-journalister skriver om mulige bud på Jadon Sancho og Erling Braut Haaland allerede i januar. Les mer her.

16.59: Tyske Bild (her gjengitt av Daily Mirror) melder at Dortmunds Jadon Sancho-prislapp er på 120 millioner pund.

Klubben skal være i ferd med å identifisere mulige erstattere siden de er klar over at det vil bli vanskelig å beholde Sancho, men de ønsker en best mulig pris for 19-åringen.

15.00: Noen som har drømt om Edwin van der Sar som sportsdirektør? Vel, nå har han forlenget sin kontrakt med Ajax frem til 2023. Det er altså lite trolig at han reiser til Old Trafford med det første.

08.00: Seriøse The Athletic skriver at Ole Gunnar Solskjær skal ha sendt mannen som beskrives som managerens «personlige speider», Simon Wells, for å følge Erling Braut Haaland ekstra nøye. Så kjenner jo Solskjær selv Haaland godt fra Molde-tiden – og United har selvsagt også fra før av speidere i Østerrike og mellom-Europa, så det er litt vanskelig å tolke dette på veldig mange andre måter enn at United og Solskjær ønsker flere uavhengige tilbakemeldinger på den norske spissens kvaliteter, etter at 19-åringen har tatt fotball-Europa med storm denne høsten.

07.05: Mario Mandzukic har vært en gjenganger i spalten over tid, og nå melder Sky Sports at han «fortsatt er et alternativ» for United i januar. De er ikke de første som skriver eller melder dette, men de påpeker at det er uaktuelt at den kroatiske spissveteranen vil trene med United i desember før han er spilleklar i januar – selv om han er ute i kulden i Juventus for øyeblikket. I Italia har det blitt rapportert at United allerede skal være enige med kroaten om en overgang.

Torsdag 14. november

12.30: Her kommer dagens dose med Erling Braut Haaland, og det er spennende nyheter Dagbladet kan presentere. Avisens erfarne journalist Morten Pedersen, skriver at han har solide og troverdige kilder på at Ole Gunnar Solskjær og Manchester United ønsker å hente den målfarlige spissen til United.

Solskjær og Braut Haaland kjenner hverandre meget godt fra tiden i Molde, men Solskjær har vært forsiktig med å uttale seg for mye om sin tidligere spiss til media.

Om Dagbladet får rett i sine antakelser, er det imidlertid bare et tidsspørsmål før ryktespaltene vil fylles med Braut Haalands link til United.

09.00: Manchester United vil få knalltøff konkurranse om underskriften til Jadon Sancho. I tillegg til Real Madrid og PSG, skal Liverpool nå har kastet seg inn i kampen om Borussia Dortmund-spilleren, skriver Daily Mail.

08.50: Christian Eriksen er bare en av flere Tottenham-spillere som kommer til å se ut sine nåværende kontrakter for så å gå gratis til en ny klubb, skriver Daily Star. Eriksen har flere ganger blitt linket til United, men skal i sommer ha ytret ønske om å dra til Spania. Danny Rose og Toby Alderweireld er to andre Tottenham-spillere på utgående kontrakter som United tidligere har blitt linket til.

Onsdag 13. november

17.35: Teknisk sett er det vel ikke et rykte, men Daily Mail skriver at Real Madrid-spiller Lucas Vazquez takket nei til en overgang til Manchester United (og Arsenal) i sommer for å kjempe om en plass i startelleveren i den spanske hovedstaden. 28-åringen fikk spille de første seks rundene for Real Madrid, men har slitt med å få spilletid etter det. Er dette en spiller vi kan se på Old Trafford om han blir lei av å tilværelsen på benken for de hvitkledde?

12.35: Blir Mario Mandzukic United-spiller i januar? Ifølge italienske La Stampa har kroaten pakket bagen og er klar for avreise. 33-åringen har ikke spilt et eneste minutt under Maurizio Sarri i Juventus, og ifølge avisen har klubbdirektør Fabio Paratici blitt observert i London, noe som kan bety at de to klubbene forhandler igjen. United skal ha ønsket seg både Mandzukic og Paulo Dybala i sommer. Juventus skal ha et ønske om å inkludere Paul Pogba i en eventuell avtale.

08.05: Med bare to ligakamper fra start denne sesongen er det mye som tyder på at United-karrieren til Nemanja Matic nærmer seg slutten. James Ducker følger Manchester United tett og skriver i Telegraph at serberen kan forsvinne allerede i januar. Milan og Inter var interessert i Matic i sommer. 31-åringen var åpen for å forlate Old Trafford, men Ole Gunnar Solskjær ønsket å beholde midtbanespilleren som backup.

Tirsdag 12. november

18.41: Manchester United sendte speidere på kampen mellom Parma og Roma for å se på Chris Smalling, men Corriere della Sera (på italiensk) skriver at det var en annen spiller som fanget oppmerksomheten. Parma-spissen Dejan Kulusevski er spilleren det blir skrevet om. Han har allerede blitt linket til Wolverhampton og Southampton, og skal ha en verdi på 21 millioner pund.  

14.40: I kategorien «tabloid italiensk media vi ikke kjenner kildegrunnlaget til» finner vi Calciomercato, som i går skrev en sak om Tahith Chong. Antall muligheter for nederlenderen er på nedadgående kurve under Ole Gunnar Solskjær, men klubben ønsker likevel å forlenge kontrakten hans. Ifølge italienerne ønsker ikke 19-åringen å signere under på kontraktsforslaget, ettersom Juventus angivelig skal være interessert i ham. Hørt det før?

11.15: Franske L’Équipe (her gjengitt av MEN) skriver at Manchester United kjemper side om side med Barcelona for underskriften til Rennes’ unge midtbanespiller Eduardo Camavinga. 17-åringen har spilt samtlige Ligue 1-kamper for Rennes denne sesongen, og skal være verdsatt til 26 millioner pund.

08.00: En ikke så ukjent Crystal Palace-angriper skal være på radaren til Ed Woodward og Ole Gunnar Solskjær. Iallfall om vi skal tro på the Sun (en avis det er delte meninger om – for å si det litt pent). De melder at Manchester United forbereder et bud på 70 millioner pund for Wilfried Zaha. Ivorianeren var Sir Alex Fergusons siste kjøp som United-manager, og var i klubben fra 2013 til 2015.

Mandag 11. november

13.45: I motsetning til rapportene fra Italia hevder Sky Sports at Manchester United ikke er interessert i å hente Zlatan Ibrahimovic.

09.55: Aldri en dag uten et rykte om Paul Pogba. I alle fall nesten. Dagens rykte presenteres av Gazzetta dello Sport som hevder at franskmannens agent, Mino Raiola, er «desperat» etter å få i stand en retur for Pogba til Juventus.

07.40: Ryktene om en mulig United-retur for Zlatan Ibrahimovic nekter å forsvinne. I forrige uke dukket det opp sitater fra Los Angeles som kunne tyde på at den svenske veteranen ender i Milan, men nå melder italienske TuttoMercatoWeb at Manchester United fortsatt er en mulighet. Det har imidlertid ikke vært noen rapporter i England som tyder på at 38-åringen er på vei tilbake. Selv har superspissen sådd et rykte om at han kan ende i Spania. Ibrahimovic scoret 29 mål på sine to sesonger på Old Trafford.