Ryktesaker, uke 45

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 10. november

08.01: The Mirror skriver at United har kastet seg inn i kampen om Ajax sin keeper André Onana. Ajax skal etter rapportene kreve 50 millioner pund for den stabile målvakten. Så spørs det hvor mye hold det er i disse ryktene da David de Gea nylig signerte kontrakt. I tillegg så storspiller Dean Henderson i Sheffield United.

07.55: Juventus skal være så lystne på å hente Paul Pogba tilbake til klubben at de ifølge Tuttosport skal være villige til å gi United fire spillere for franskmannen. Mario Mandzukic, Daniele Rugani, Emre Can og Blaise Matiudi er de som blir nevnt.

Lørdag 9. november

14.25: Footballinsider skriver at United er interessert i Leeds-spillerne Kalvin Phillips og Ben White. Klubben skal ha hatt speidere på plass i flere kamper og kommer også til å ha det i månedene fremover.

14.18: United hadde speidere på plass i Valencias 4-1 seier over Lille i Champions League. Ifølge Calciomercato så United på ikke mindre enn tre Valencia-spillere. De tre skal ha vært José Gayá, Carlos Soler og Ferran Torres.

10.13: El Dasmarque har flere rykter på lur denne morgenen. Avisen skriver at United forbereder et bud på 42 millioner pund på danske Christian Eriksen i januar. Kontrakten til Eriksen går ut sommeren 2020 og fra januar står han fritt til å snakke med andre klubber.

10.05: Real Madrid er villige til å gi bort James Rodriguez til United i en eventuell Paul Pogba-overgang. Den spanske storklubben mener James er verdt rundt det samme som Pogba og dermed at et bytte er helt riktig skriver El Dasmarque (på spansk). Vi tar dette med en stor klype salt.

Fredag 8. november

12.30: Italienske Tuttosport klistrer et bilde av Paul Pogba i Juventus-drakt på sin forside i dag. Det skjer dagen etter at tidligere United- og Juventus-speider Javier Ribalta uttalte at franskmannen er ønsket i Torino. Tuttosport skriver at Pogba elsker Juventus og ønsker seg tilbake til det italienske flaggskipet. Juventus ser for seg at Pogba kan ha samme markedsføringsverdi som Cristiano Ronaldo og håper de kan bruke Mario Mandzukic, Blaise Matuidi, Emre Can eller Daniele Rugani for å få ned prisen. Manchester United krevde i sommer 150 millioner pund.

07.30: Ikke mange United-rykter i dag, men vi plukker med oss et par. Erling Braut Haaland kan vrake klubber som Manchester United, Arsenal og Liverpool til fordel for Leipzig i Bundesliga, melder Sky Sports. Tidligere denne uken ble det derimot meldt at det norske supertalentet ønsker seg til Premier League. Samtidig kan Zlatan Ibrahimovic returnere til Milan, ifølge rapporter i USA, mens spanske medier melder at James Rodriguez visstnok skal være et alternativ for United i januar.

Torsdag 7. november

14.30: Bayer Leverkusens tyske landslagsspiller Kai Havertz skal være åpen for å forlate klubben, skriver Marca. United har gjentatte ganger blitt linket til den 20 år gamle midtbanespilleren.

08.05: Mer enn historie enn et rykte, men Dean Henderson forteller til Yorkshire Evening Post at han var nær ved å signere en utlånsavtale med Leeds før han til slutt endte i Sheffield United forrige sesong.

08.00: Vi kan jo nevne at Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål om klubbens planer for januarvinduet på gårsdagens pressekonferanse.

– Det kan bli to, det kan bli én, og det kan bli null, var det runde svaret fra nordmannen.

Les egen sak her!

Onsdag 6. november

16.45: James Robson i britiske Evening Standard, skriver onsdag at kilder har fortalt ham at Manchester United ønsker å se etter en «ny type X-faktor» i januar: Stabilitet. Med det menes det spillere som har bevist at de kan levere på høyt nivå over tid.

Han lister opp syv spillere som skal være på ønskelisten til Manchester United i januar. Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Mario Mandzukic (Juventus), Richarlison (Everton), Emre Can (Juventus), James Maddison (Leicester), Erling Braut Haaland (RB Salzburg), og Moussa Dembele (Lyon) er de aktuelle spillerne.

13.20: 31-årige Nemanja Matic har bare startet to kamper i Premier League denne sesongen og er ifølge Samuel Luckhurst i Manchester Evening News åpen for å forlate klubben i januar. Matic har også blitt vraket på det serbiske landslaget i forkant av sommerens EM.

11.15: Tyske Kai Havertz har fått overskrifter i Bundesliga i flere år allerede, til tross for sine unge alder. Denne høsten kobles Leverkusen-talentet stadig til større klubber. Ifølge Daily Star, en tabloidavis med et nokså frynsete rykte, planlegger Manchester United å legge inn et bud på 80 millioner for den offensive 20-åringen. Han skal stå øverst på klubbens ønskeliste. Liverpool, Manchester City og Borussia Dortmund nevnes også.

11.10: Bild-redaktør Christian Falk skriver på Twitter at Ralf Rangnick fortsatt er et alternativ for Manchester United dersom Ole Gunnar Solskjær får sparken. Det er imidlertid ingenting som tyder på at nordmannens jobb er truet for øyeblikket.

08.00: Tabloidavisen The Sun melder at Manchester United følger Burnley-vingen Dwight McNeil, som fikk sitt gjennombrudd i Premier League forrige sesong. McNeil var en del av United-akademiet fram til han var 14 år, men ble frigitt av klubben. Burnley skal imidlertid ikke være interessert i å selge. En eventuell prislapp på 35 millioner nevnes i artikkelen.

Tirsdag 5. november

21.15: Ifølge Daily Star har United avslått et bud på 13 millioner pund fra Roma på Chris Smalling. United og Ed Woodward vil ha 17 millioner pund for engelskmannen. Midtstopperen har storspilt i Italia denne sesongen og Roma har lyst til å hente Smalling permanent.

12.30: Mark Ogden hos ESPN skriver at Ole Gunnar Solskjær skal ha fått forsikringer om at jobben hans ikke er i fare, og det jobbes da videre med blant annet nye spillere, hvor en høyre midtbane skal sees på som det aller viktigste, før også forsterkninger til den sentrale midtbanen. Eventuelle kjøp i januar vil også kun være av spillere som er på ønskelista også for fremtiden.

07.30: Mer om konkurranse: Daily Mail har en såkalt eksklusiv sak om at Real Madrid nå også vil ha Jadon Sancho – Dortmund-spilleren som lenge har blitt koblet til United. Tyskerne skal være klar over at han sannsynligvis forsvinner neste sommer, og skal allerede jobbe for å hente inn erstattere. Prisen vil ligge på 100 millioner pund eller også mer i det som muligens blir en auksjon, der også Chelsea vil være med, ifølge Telegraph.

07.20: Marcos Rojo var til salgs i sommer, men ifølge The Sun vil Ole Gunnar Solskjær si nei til et salg i januar. United-manageren er ikke interessert i å måtte jobbe med enda færre alternativer ut sesongen, og Rojos representanter skal ha fått denne tilbakemeldingen fra United.

07.10: Chelsea skal også være interessert i Lyon-spiss Moussa Dembele, som har blitt koblet til United de siste månedene. United ser spissen som et januar-alternativ, mens Chelsea mest ser på ham med tanke på neste sommer, skriver Daily Mail – selv om London-klubben fortsatt håper at de kan kjøpe spillere igjen i januar.

Mandag 4. november

18.30: Drømmer du om Timo Werner som ny spiss? Leipzig-sportsdirektør Markus Krosche sier til Bild at siden spilleren akkurat har skrevet under på en ny kontrakt så har de ingen planer om selge ham. Samtidig er det vel rapportert at Werner skal ha en utkjøpsklausul på 27 millioner pund, og det bør vel være overkommelig for de fleste – hvis Werner selv vil flytte på seg, da.

14.50: Tidligere i ryktespalten denne mandagen kunne vi lese om flere italienske klubbers interesse for Chris Smalling. Nå skriver Daily Star at Ed Woodward og Manchester United allerede har avslått et bud fra Roma. Budet lød på tretten millioner pund, men Woodward vil ha fem millioner mer.

11.55: Tidligere denne mandagen kunne vi lese om Inters interesse for Chris Smalling. Det har tidligere vært meldt om interesse for Uniteds midtbanespiller Nemanja Matic. Nå skriver imidlertid Corriere dello Sport (gjenfortalt av SportWitness) at Antonio Conte har vært i samtaler med klubbledelsen, og de har blitt enige om å ikke prøve å signere serberen.

11.30: Skal man tro nederlandske De Telegraaf, har Manchester United vært i kontakt med agenten til Ajax’ unge lovende keeper, André Onana. 23-åringen er også på radaren til klubber som Tottenham og Paris Saint-Germain. Ajax skal kreve en overgangssum på 40-50 millioner euro for å slippe sisteskansen.

08.15: Som man også kunne lese i ryktene på fredag i forrige uke, meldes det om interesse for Manchester Uniteds utlånte midtstopper Chris Smalling. Denne gangen er det Calciomercato som skriver om interessen, og denne gangen er det ikke bare Roma som skal snuse på 29-åringen.

Inter skal også ha ham på blokka, og det kan bli kamp mellom de italienske gigantene for Smalling. Roma skal ønske å legge 10 millioner euro på bordet for å få i land en avtale, men United skal ønske 15. Tidligere har det vært skrevet at United ønsker 20 millioner euro for ham.