Ryktesaker, uke 52

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 27. desember

18.03: Manchester Evening News har tidligere meldt at United snuste på Mauricio Pochettino som et alternativ dersom Ole Gunnar Solskjær skulle miste jobben. De siterer nå spanske Sport på at den argentinske manageren egentlig ventet på et tilbud fra Real Madrid i stedet.

Ifølge den spanske avisen skal både United og Juventus ha forhørt seg om Pochettino, men Real Madrid skal alltid ha vært laget som sto 48-åringens hjerte nærest.

Pochettino ser nå ut til å ta over franske Paris Saint-Germain.

14.35: Overgangsguru Fabrizio Romano skriver at situasjonen rundt Moisés Caicedo er uforandret. United er i kontakt med spillerens representanter og skal være «i kontroll» over situasjonen. Kontrakten vil ikke være noe problem og det er opp til klubben å sikre en avtale.

12.03: Daily Star mener å vite at West Brom har kastet seg inn i kampen om Daniel James. Sam Allardyce er visstnok interessert i å hente lynvingen på lån i januar. I så fall må han visstnok utkonkurrere Burnley, Brighton og Leeds, som også skal være interesserte i 23-åringen.

09.06: Juventus «ville elsket å finne en måte å signere Paul Pogba i januar», skriver Eurosport. Den italienske storklubben vil slå til før det blir mer konkurranse om 27-åringen, men lønnen til Pogba kommer til å bli et problem, ettersom franskmannen tjener nærmest like mye som Cristiano Ronaldo.

Italienerne mener også at United har et «urealistisk bilde» på hva Pogba er verdt. En byttehandel skal derfor være mer aktuelt, med mindre United er med på en sum rundt 50 millioner pund.

Agent Mino Raiola skal være klar over at Real Madrid også er interesserte, og er klar til å handle mot slutten av sesongen dersom intet annet skjer før den tid.

Lørdag 26. desember

08.34: Det kan virke som om ryktene har tatt seg delvis fri også, for det er ikke så mye nytt å finne i dag tidlig, så vi ser heller på noe som egentlig er noen dager gammelt, men som ikke ble nevnt her.

Den Firenze-baserte avisa La Nazione skrev (her gjengitt av Daily Mail, her gjengitt av Sport Witness) for noen dager siden på interessen for den serbiske Fiorentina-midtstopperen Nikola Milenkovic. AC Milan og Spurs skal være intesserte i spilleren, men United nevnes også som en konkurrent om 23-åringens signatur.

Fiorentina krever visstnok 25 millioner euro (22,49 mill. britiske pund i dagens kurs) for Milenkovic, som har 26 landskamper for Serbia.

Fredag 25. desember

14.00: Marcos Rojo er et alternativ i hjemlandet for Boca Juniors. United skal være villig til å selge for så lite som fem millioner euro, skriver El Intrasigente. Rojo var lånt til Estudiantes i Argentina tidligere i år.

08.00: United skal visstnok selv insistere på at de ikke er i sluttforhandlinger med Moises Caicedo (19). Den defensive midtbanespilleren fra Ecuador, som også kan bekle stopper-plass, skal være tilgjengelig for om lag seks millioner dollar, men Chelsea, Brighton og Newcastle skal også være interessert. Chelsea skal også ha vært i samtaler med mellommenn om spilleren. Det skriver Daily Mail.

Torsdag 24. desember

God jul alle sammen. Håper dere får en strålende julaften

11.20: The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver at det er en midtstopper som topper Uniteds ønskeliste i 2021, at fokus for det mest er sommeren, men at klubben kan komme til å hente inn mer fart og tempo til backrekka i januar. United skal imidlertid ikke være blant dem som jakter på Bayern München-stopper David Alaba, og interessen i Leipzigz Dayot Upamecano skal ha kjølnet. Ducker mener også at rapportene fra Sør-Amerika om en done deal for Moises Caicedo er feilaktige, samtalene skal ikke ha kommet så langt som det rapporteres derfra.

Odion Ighalos tid på Old Trafford er – som andre har rapportert – også over når utlånet er over i slutten av januar.

11.15: Mest til info om verdensfotballen: Thomas Tuchel er sparket i PSG. Mauricio Pochettino er en umiddelbar favoritt til å overta.

10.30: United ble nylig koblet til Celta Vigos Stefan Bajcetic (16), men nå skriver Liverpool Echo at Liverpool også ønsker ham. Merseyside-laget ønsker å få avtalen på plass før de nye Brexit-reglene slår inn 1. januar.

LES OGSÅ: Kan ikke kjøpe unge utlendinger like enkelt etter 1. januar

10.25: Daily Mails Sami Mokbel skriver at United vil benytte seg av klausulen i Jesse Lingards kontrakt som gjør at de kan forlenge kontrakten hans med ett år. Dette fordi de ikke ønsker å miste ham gratis til sommeren. Den nåværende Lingard-kontrakten går ut til sommeren, men en mulig forlengelse betyr at United vil ha kontroll på ham frem til sommeren 2022.

10.20: Metro skriver at tre lag har vist interesse i å låne Phil Jones i januar. Wayne Rooneys Derby, WBA og Burnley.

Onsdag 23. desember

20.10: Diego Arcos er journalist i TC Television, Ecuadors statlige kringkaster. Han skriver at Moisés Caicedos overgang til United er «offisiell». Det er fortsatt ingen av United-journalistene i England som har meldt det samme.

19.40: Motstridende meldinger rundt ecuadorianske Moisés Caicedo nå. ESPN-journalist Christian Martin skriver at 19-åringen vil følge i fotsporene til Antonio Valencia og dra til United.

Jonathan Shrager melder derimot at United aldri har vært i kontakt med Independiente del Valle, Caicedos klubb, men at to representanter fra United har møtt spillerens representanter.

19.14: Lokalavisen i Vigo, Faro de Vigo, skriver at Liverpool skal ha snappet Celtas Stefan Bajcetic foran nesa på United. 16-åringen skal ifølge avisen ha vært svært nære en overgang til United, men nå skal altså midtstopperen være på vei til Anfield i stedet.

RB Leipzig skal også ha vært interessert i forsvarstalentet.

17.55: The Athletic skriver at Erling Braut Haaland topper ønskelisten til Ole Gunnar Solskjær når det gjelder spisser. Noe av det som gjør en eventuell overgang vanskelig, er at Dortmund-spissens agent heter Mino Raiola, som ikke er noen populær mann på Old Trafford.

Et alternativ er ifølge The Athletic Evertons Dominic Calvert-Lewin, som skal ha beundrere i den røde delen av Manchester.

10.31: Ifølge Fabrizio Romano er United i direkte kontakt med representantene til Moisés Caicedo. Prisen på midtbanespilleren skal være på fem millioner euro. Romano skriver at det ikke vil bli noe problem å få de personlige betingelsene i boks.

10.15: United og Manchester City skal begge ha tatt kontakt med David Alabas agent med tanke på en overgang for den ferske Champions League-vinneren. Kontrakten til østerrikeren går ut til sommeren og han kan forlate klubben gratis. Alaba skal ikke være fornøyd med lønnen han får i Bayern München. Det er AS som har denne saken.

08.10: Ifølge Sky Sports har Bayer Leverkusen tatt kontakt med United angående Brandon Williams. Bundesliga-klubben ønsker en permanent avtale for backen som kan spille på begge sider, men United er mest interesserte i en låneavtale. Southampton skal også ha fått øynene opp for Williams.

Tirsdag 22. desember

22.26: Det rapporteres fra enkelte om at en avtale er på plass for Moisés Caicedo, og vi har sett en tilsynelatende falsk Facebook-profil som «bekrefter» det, men vi avventer nok litt før vi føler oss trygge på at en overgang er på gang – men interessen virker i alle fall å være reell.

Les mer om Caicedo ved å scrolle nedover til flere andre punkter i denne ryktesaken.

21.44: Vanligvis treffsikre Simon Jones skriver i Daily Mail om Uniteds jakt etter en midtstopper, og skriver at kriserammede Schalke 04s tyrkiske 20-åring Ozan Kabak er et av navnene som blir vurdert. Kabak har blitt koblet til United cirka én gang i året nå.

Kabak, som har 7 landskamper for Tyrkia, skal visstnok nå være tilgjengelig for rundt 25 millioner, og det har også vært interesse fra Liverpool.

Leipzig-duoen Dayot Upamecano og Ibrahima Konaté er også blant navnene som diskuteres både i United og Liverpool, ifølge artikkelen.

14.20: Avisen Diario Extra (som vi ikke aner noe om) fra Ecuador skriver at samtalene mellom United og Moises Caicedo har kommet et stykke på vei, og at alle indikasjoner er på at den defensive midtbanespilleren (og ev. stopperen) ender i United, skrives det i en sak gjengitt av Sport Witness. Prislappen blir cirka seks millioner dollar, for spilleren som også følges av Leipzig, Milan og andre. 19-åringen har fire landskamper og ett mål for Ecuador.

13.45: Daily Mirrors James Nursey skriver i en såkalt eksklusiv sak at Aston Villa forbereder seg på bud på Jack Grealish fra både United og City i januar, men at også Liverpool følger med på situasjonen rundt Villa-spilleren. Det spekuleres i at prisen nå er på over 100 millioner pund.

07.20: The Times’ United-journalist Paul Hirst skriver at det er usannsynlig at United kommer til å gjøre noen større signeringer i januar, foruten Amad Diallo som United altså sikret seg i sommervinduet og altså er på vei fra Atalanta. Les en sak vi skrev tirsdag om Diallos ankomst her.

07.00: Mandag ble Marcos Rojo nevnt her i spalten igjen, og her er han igjen tirsdag. The Athletics Laurie Whitwell og Chris Waugh skriver at Newcastle er interessert i et lån, og at Rojo helst blir i England. Samtidig skal Sergio Romero være i samtaler med en ikke-navngitt spansk klubb.

Mandag 21. desember

14.13: Forrige uke ble den 19 år gamle ecuadorianske landslagsspilleren Moises Caicedo koblet til United, og nå skriver også Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News at United ønsker å signere midtbanespilleren i januarvinduet som en del av klubbens nye overgangsstrategi, hvor de beste tenåringstalentene nå vil bli prioritert.

Caicedo har to landskamper for Ecuador, og har scoret ett landslagsmål.

08.57: Sheffield Star har en oppdatering om Sheffield Uniteds overgangsmål for januarvinduet, og nevner der også to Manchester United-spillere.

Om Jesse Lingard så skriver de at han er en av de som Chris Wilder er interessert i, slik som Manchester Evening News også omtalte forrige uke. Ifølge Samuel Luckhurst fra MEN skal det ha vært lange samtaler mellom Solskjær og Wilder etter torsdagens kamp mellom klubbene.

Ellers har også Marcos Rojo blitt koblet til Sheffield United, siden klubben er svært lystne på å få inn en spiller til venstresiden av trebackslinja i Jack O’Connells skadefravær, og Rojo skal ha flere beundrere hos Sheffield Uniteds direktører, men Wilder og hans støtteapparat skal se i andre retninger per nå, med Prestons Ben Davies som et alternativ.

08.21: Fokuset i avisene er mest på andre ting enn rykter i dag, så vi tar med oss noe vi ikke fikk med oss i helga: Manchester Evening News omtalte lørdag at ESPN før helga hadde skrevet en sak hvor det ble nevnt at Juventus er åpne for å la Cristiano Ronaldo forlate klubben, og Mark Ogden fra ESPN mente at en byttehandel med United (og Paul Pogba) kan være den beste løsningen.

Men Manchester Evening News skriver at Ronaldo ikke er på Uniteds radar slik de forstår situasjonen, og at kilder bare har ledd bort antydninger om at forhandlinger om en retur er i gang.