– Kommer i januar, slipper karantene

Forrige uke kom den positive meldingen: Passtrøbbelet til Amad Diallo skal endelig være løst – han har fått sitt italienske pass.

Dermed kan den 18 år gamle og ekstremt spennende Atalanta-kantspilleren reise til Manchester i januar.

United vant i kampen med Juventus om ungguttens signatur.

The Times’ United-journalist Paul Hirst skriver at United nå har søkt det engelske fotballforbundet om det som kalles Governing Body Endorsement (GBE), som innebærer en søknad hvor de ber om at FA gir grønt lys for overgangen basert på at talentet er så unikt at det vil bety mye for utviklingen av fotballen på det høyeste nivået i England.

Det er ventet at FA vil gi grønt lys, og dermed er siste steg å få arbeidstillatelse, noe som per nå også er ventet å gå i orden.

Det er ikke nevnt noen konkret dato for Diallos ankomst til Manchester, kun januar, men de allerede nevnte punktene vil ta litt tid.

Dermed er det mest sannsynlige at han først slutter seg til United-troppen et godt stykke ut i januar.

Det understrekes imidlertid at siden Diallo allerede har levd under strenge coronatiltak og i en såkalt coronaboble i Atalanta, så slipper han karantene ved ankomst til England.

– Forhåpentligvis så får vi Amad på plass her. Så får vi da se på hvordan troppen ser ut, hvordan han ser ut og hvor fort han finner seg til rette, sa Ole Gunnar Solskjær forrige uke.