Ryktesaker, uke 51

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 20. desember

15.44: Daniel James har blitt linket bort fra Manchester United, men Dominic Booth i Manchester Evening News skriver at waliseren ikke har noen planer om å forlate United i januarvinduet.

Han ønsker å bli værende for å kjempe om plassen, skriver Booth.

08.08: Jonathan Shrager har snakket med Yves Bissoumas representant, Michaël N’Cho, som skal ha bekreftet at det er betydelig interesse for Brighton-spilleren fra United, Liverpool, Arsenal, Monaco og to La Liga-lag.

Julien Laurens fra ESPN nevnte også interessen: han skrev at Liverpool vurderer en januarovergang for den 24 år gamle midtbanespilleren, som en potensiell erstatter for Georginio Wijnaldum, og at en sannsynlig verdi var på rundt 30 millioner pund.

ESPNs kilder meldte i tillegg at Monaco og Manchester United også følger med på den tidligere Lille-spilleren – og to La Liga-klubber, slik som N’Cho var inne på.

07.54: Daily Star skriver i en såkalt eksklusiv sak at WBA og Derby er interesserte i å hente Phil Jones på lån i januar, og at også Burnley kommer til å vurdere det hvis de ender opp med å selge James Tarkowski.

United skal, ifølge artikkelen, være forberedt på å betale en betydelig andel av Jones’ lønn (som er på 120 000 pund i uka, ifølge avisa). Dette gjør at Jones i større grad blir sett på som en risikofri signering.

Daily Star er vanligvis ikke en spesielt treffsikker avis, så vi ville tatt det med en klype salt.

Lørdag 19. desember

20.26: Southampton har lenge blitt koblet til Brandon Williams på en eventuell låneavtale, og nå skriver Mike McGrath i Daily Telegraph at Bayer Leverkusen også er blant lagene som ønsker ham på lån ut sesongen.

Leverkusen toppet Bundesliga helt til de lørdag kveld tapte mot Bayern München.

17.51: Rob Dawson fra ESPN har kommet med en oppdatering om Paul Pogba. United-journalisten skriver at United ikke har tenkt å la Pogba gå på billigsalg, og kilder har fortalt ESPN at Juventus vet at de ikke vil kunne klare å tilby den prisen United ønsker, og at de derfor utforsker alternative muligheter, inkludert å tilby spillere i bytte.

United har via mellommenn blitt fortalt at både Paulo Dybala og Federico Bernardeschi vil være tilgjengelige hvis Pogba blir tillatt å gå i den andre retningen. Dybala var nær en overgang til United i 2019, men Solskjær skal da ha droppet avtalen fordi han var bekymret over at spissen ikke ønsket å forlate Juventus.

Om det er mer aktuelt nå vet ikke ESPN eller Dawson, men ut fra Dybalas uttalelser i det siste så virker det i alle fall som om ikke alt er bra mellom argentineren og Juventus.

08.24: Sheffield United er interesserte i å signere Jesse Lingard på lån i januarvinduet, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Blades-sjef Chris Wilder skal ha snakket lenge med Ole Gunnar Solskjær etter torsdagens kamp på Bramall Lane.

Sheffield United kan komme til å få problemer med å finansiere en slik avtale, siden Manchester United kommer til å forvente at låneklubben betaler mesteparten av Lingards lønn.

Lingards kontrakt går ut neste sommer, men United er ventet å utnytte kjøpsopsjonen som kan knytte 28-åringen til klubben frem til 2022 – hovedsaklig for å kunne få en overgangssum for ham den kommende sommeren.

Solskjær har ikke startet med Lingard i ligaen siden 1. januar, og denne sesongen har han vært i bare to kamptropper.

08.18: Daily Mirrors David McDonnell skriver at United ønsker å få ordnet en ny langtidskontrakt for Marcus Rashford før neste sommers EM-sluttspill.

Rashfords nåværende avtale går til sommeren 2023 (med forlengelsesopsjon til 2024).

Den nye avtalen vil reflektere Rashfords økende viktighet i dette United-laget, og Rashford skal ha fanget oppmerksomheten til Real Madrid, Barcelona og PSG. United ønsker å sørge for at alle nøkkelspillere har langtidskontrakter, og også Bruno Fernandes ligger an til å bli tilbudt en forbedret avtale, skriver McDonnell.

Fredag 18. desember

19.34: United kobles i dag til den ecuadorianske midtbanespilleren Moises Caicedo. Duncan Castles (ikke alltid den mest treffsikre) skriver i Daily Record at United har startet samtaler om en potensiell januarovergang for den 19 år gamle landslagsspilleren (han har ett mål på to landskamper).

West Ham skal også ha spurt om Caicedos tilgjengelighet.

Caicedo spiller for Independiente del Valle, og de krever ifølge Castles €6 millioner som garantert overgangssum, og 20% av en eventuell fremtidig salgssum.

I et intervju for kort tid siden snakket Caicedo om at Manchester United er favorittklubben, og N’Golo Kanté og Uniteds Paul Pogba ble nevnt som spillere han har sansen for.

Caicedo kan angivelig spille både i en defensiv midtbanerolle og i en boks-til-boks-rolle på midtbanen, og Daily Record-artikkelen nevner at han er en energisk spiller som kan presse aggressivt, noe som vil kunne passe United.

19-åringen ble også snakket om av Stian Wahl på Mercato-programmet til Fotball.tv. Der nevnes også AC Milan og Leipzig som klubber som interesserer seg for Caicedo, men enda mer interessant: Wahl sa der at han vet at det på mandag skal være et møte mellom høytstående personer i Manchester United og representanter for spilleren.

18.52: En liten Amad Diallo-oppdatering.

07.45: Fikk du med deg hvem som signerte for United i går?

07.40: West Hams Declan Rice har lenge vært jaktet av Frank Lampard og Chelsea, og Daily Express utelukker ikke at Manchester United kaster seg på i kampen om 21-åringen. Rice var sterkt koblet til Stamford Bridge i sommervinduet, men ble værende i West Ham. Dersom Chelsea ikke forsøker seg igjen i januar, er det ikke utenkelig at United prøver seg til sommeren, skriver avisen.

Torsdag 17. desember

18.00: Sport Witness har funnet en sak i avisa La Voz de Galica hvor det står at United er i forhandlinger om et kjøp av den 16 år gamle Celta Vigo-forsvareren Stefan Bajcetic. Unggutten har et par kamper bak seg for Celtas B-lag. Det står ingenting i artikkelen om hvordan dette skal gå gjennom nå som Brexit slår inn i januar.

BREXIT: Noen får grønt lys, andre nektes spill i England

14.45: Vi beveger oss over i motsatt ende av troverdighetsskalaen der vi finner en interessant sak fra The Athletic.

Nettstedet skriver at Manchester United vil prøve å få i stand overganger for den argentinske duoen Sergio Romero og Marcos Rojo som begge er langt unna Uniteds førstelag.

Newcastle skal ha vist konkret interesse for Rojo, mens Romero fort kan ende opp i Spania ettersom ingen av MLS-klubbene han har vært linket til er villige til å innfri keeperens lønnskrav.

08.30: Juventus skal ha innledet samtaler med Mino Raiola med tanke på en overgang for Paul Pogba, melder Express. Avisens artikkel er bygget på en sak av den italienske journalisten Carlo Garganese.

Express skriver at Juventus har Pogba på toppen av sin ønskeliste, men at det først vil bli snakk om en overgang til sommeren. Pogbas agent Mino Raiola har tidligere sagt at Pogba ønsker seg bort, og at han først og fremst ser på sommervinduet som det mest aktuelle til å fullføre en overgang.

Tidligere i høst aktiverte United en klausul i Pogbas kontrakt som gjør at Pogbas kontrakt nå løper til 2022.

Onsdag 16. desember

16.20: United er i kontakt med agenten til Leipzig-stopper Dayot Upamecano, men spilleren kommer uansett ikke til å forlate den tyske klubben i januar. Derfor har United heller ikke levert inn noe bud på midtstopperen. Det sier transferguru Fabrizio Romano i sin podcast.

08.05: Ifølge The Telegraph er Leeds lystne på å hente Daniel James på lån i januar. Leeds har vært interessert i kantspilleren tidligere, men i 2019 falt overgangen fra Swansea igjennom. James har slitt med spilletid den siste tiden og en låneavtale hadde muligens ikke vært det verste. I januar kommer i tillegg Amad Diallo til United fra Atalanta.

Mandag 14. desember

20.30: Southampton ønsker å hente Brandon Williams på lån i januar. Det skriver James Ducker, United-journalisten i Daily Telegraph. I saken hevdes det at Ole Gunnar Solskjær nå skal være åpen for å la 20-åringen fullføre sesongen et annet sted.

Newcastle skal også være interessert, ifølge Jonathan Shrager, som ofte har litt inside-informasjon om United.

19.25: – Jeg snakket om neste sommer. Det er veldig vanskelig å tro at store klubber kan gjøre overganger som denne i januar. Vi får se hva som skjer til sommeren, sier Mino Raiola nå om forrige ukes Paul Pogba-uttalelser.

– Paul har en stor fremtid. I England er de sensitive når man snakker om Pogba. Jeg har kun sagt hva jeg mener. Det var ikke noe sensasjonelt. Det var vel åpenbart, legger han til.

Les hva han sa forrige uke her.

16.05: Manchester Evening News skriver at United prioriterer høyre kant og sentrale defensive alternativer på nyåret, selv om det fra Supporterklubbens side anbefales ikke å ha altfor store håp for januar-shoppingen.

09.39: Fra et spekulativt stopperrykte og til en oppdatering fra seriøse The Athletic, skrevet av David Ornstein (med hjelp fra Raphael Honigstein).

De melder nemlig at RB Leipzig-stopper Dayot Upamecano ønsker å oppnå enighet med en storklubb før heller enn senere, som en del av et håp om at det styrker hans sjanser til å spille en viktig rolle for Frankrike i privatlandskampene i mars og i EM neste sommer. The Athletics forståelse av situasjonen er at Bayern München og Manchester United skal ha vært de mest trolige destinasjonene for 22-åringen, men Uniteds interesse for Upamecano skal ha kjølnet.

Ornstein skriver at United håper å forsterke på stopperplass den kommende sommeren, og Upamecano skal en god stund ha vært et av alternativene, før han nå altså ikke skal være et av klubbens hovedmål.

08.42: Det er en svært rolig start på uka når det gjelder rykter, så vi tar med et rykte av det mer spekulative slaget. Den spanske radiostasjonen Onda Cero melder at Sergio Ramos vurderer å forlate Real Madrid. Det er journalisten José Ramón de la Morena som sier dette i programmet El Transistor.

Journalisten anerkjenner at det potensielt kan ende med at Ramos signerer en ny kontrakt med Real Madrid slik han har gjort flere ganger tidligere etter slike spekulasjoner, men at det per nå er slik at 34-åringen (som blir 35 i mars) tenker å reise. PSG nevnes som en mulig destinasjon, og det skal ifølge kanalen også være tilbud fra Italia og England.

Daily Mirror nevner spesifikt United og Arsenal som engelske klubber som har blitt koblet til Ramos.

Vi anbefaler å ta den koblingen med en klype salt.