Ryktesaker, uke 37

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 13. september

18.54: United har forespurt seg om Jadon Sancho-alternativer, ifølge Mike McGrath fra Daily Telegraph. Han skriver at Dortmund ikke har rikket seg når det gjelder de 108 millionene (£) de krever for Sancho, og at det i United fryktes at en ikke vil klare å bli enige om en overgangssum – personlige betingelser blir derimot ikke sett på som et problem, hevdes det.

Ivan Perisic, Gareth Bale og Douglas Costa nevnes som den type spillere som United kan vurdere å hente inn på lån som en midlertidig løsning, men akkurat det virker mest som spekulasjon enn som noe som er basert på informasjon fra Telegraphs kilder.

Om det ikke kommer inn andre kantspillere, så kommer Sancho til å forbli på Uniteds ønskeliste frem til overgangsvinduet stenger 5. oktober.

14.26: Fabrizio Romano videreformidler sitater fra tidligere Bayern-president Uli Hoeness (som fortsatt er i Bayern-styret) om Thiago Alcantara:

– Vi tilbød ham en veldig god kontrakt, men i siste minutt endret han mening. Han har sannsynligvis en enighet med Liverpool eller Manchester United, eller med begge. Verken Liverpool eller Manchester United kom til oss med et bud på Thiago. De bløffer, og venter til den siste uka av overgangsvinduet for å komme med et lavt bud.

Romano følger opp med å skrive følgende om saken:

– Dette (det Hoeness ble sitert på) er akkurat slik Bayern føler det. Manchester United snakket med agentene hans, Liverpool føler seg fortsatt som favoritter fordi Klopp presser på, men det er ikke noe tilbud ennå – de venter til de siste overgangsdagene for å få en lavere sum enn prislappen på 30 millioner euro.

11.58: Alan Nixon fra The Sun har skrevet en artikkel om at Bournemouth krever 50 millioner pund for å selge David Brooks, noe som foreløpig holder Leicester (som har blitt regnet som favoritter til å få tak i waliseren) unna. Ifølge Nixon følger United og Tottenham også med på Brooks’ situasjon, men det er vel lite som tyder på at han er Uniteds førstevalg, i alle fall.

09.39: Dagen starter svært så rolig på ryktefronten, og vi starter med et rykte vi har lite tro på – blant annet fordi kilden er Daily Star.

De skriver at United vil prøve å hente Gareth Bale på lån om de ikke får tak i hovedmålet Jadon Sancho. Dortmund nekter å sette ned prisen på Sancho, og Solskjær kommer derfor til å vende seg i retning Bale i stedet, skriver avisa i en såkalt eksklusiv sak.

Manchester Evening News har tidligere, ved videreformidling av Bale-rapporter, presisert at det ikke stemmer at United er interesserte. Vi anbefaler altså at dette ryktet blir tatt med en klype salt.

Lørdag 12. september

16.45: Tidligere i dag skrev vi at Sergio Reguilón står overfor et veivalg, der han må bestemme seg for et utlån til Sevilla eller en permanent overgang til United. Nå skriver Fabrizio Romano at Sevilla er i ferd med å signere venstreback Marcos Acuña fra Sporting, og dermed har sjansen til å gå tilbake til Andalucía løpt fra Reguilon.

Spanjolen ville elsket å gå til United denne sesongen og United vurderer ham, men er ikke villige til å betale 30 millioner pund for 23-åringen. Det skriver Romano på Twitter.

15.25: Daily Express siterer L’Equipe på at United er klare til å tilby Monaco 23 millioner pund for midtstopper Benoit Badiashile. Monegaskerne skal ønske seg 28 millioner pund for 19-åringen.

14.02: Daily Star skriver at United vurderer å droppe Jadon Sancho. Årsaken skal være at Dortmund ikke er villige til å lempe på kravene i forhandlingene. Tyskerne står stadig fast på at de vil ha rundt 108 millioner pund for kantspilleren, mens United visstnok skal verdsette ham til rundt 80 millioner pund.

Det skal dog nevnes at Daily Star ikke er blant de mest pålitelige avisene når det kommer til overgangsstoff.

11.30: Sergio Reguilón står foran et veikryss i karrieren. Spanske AS mener at venstrebacken kan gå fra Real Madrid til både United og Sevilla. På den ene siden ville en overgang til United sikret ham en fireårsavtale med en av Europas aller største klubber, Champions League-fotball og muligheten til å spille på Old Trafford.

Samtidig vil det bety at han forlater favorittklubben og drømmen om å spille i Real på permanent basis. På den andre siden kan han gå på utlån til kjente omgivelser i Sevilla, der han var forrige sesong. Laget fra Andalucía er også i Champions League.

Den spanske forsvareren skal være var på at presidentskapet i Real Madrid setter ham veldig høyt, til tross for at trener Zidane ikke stoler på ham. Derfor bruker han god tid på å bestemme seg for hvor veien går videre.

10.20: United-journalist i troverdige The Athletic, Laurie Whitwell, skriver at årsaken til at Diogo Dalot har fått stadig mindre spilletid, er at Ole Gunnar Solskjær ikke synes portugiseren er flink nok til å ta imot instruksjoner. Dermed kan den unge backen være på vei ut. Everton skal være en mulig kandidat, men scouserne skal være interesserte i et lån. United skal derimot være interesserte i å selge, helst så nært den originale prisen som mulig. Dette tilsier cirka 22 millioner euro, ifølge Transfermarkt.

En faktor er at United-systemet skal ha tro på akademispiller Ethan Laird, som også kan vikariere på høyrebacken når Aaron Wan-Bissaka trenger en pause.

Fredag 11. september:

19.50: United vil ha åtte millioner euro for Marcos Rojo. Ifølge Duncan Castles skal flere italienske klubber være interessert i forsvarsspilleren, der Napoli er en av dem. United er villige til å selge.

14.30: The Athletic skriver at Thiago ønsker å gå til Liverpool, og ikke United. Spanjolen skal være klar for å forlate Bayern München for å oppleve nye eventyr. I sin podkast forteller Fabrizio Romano at United-interessen stammer fra tiden før de signerte Donny van de Beek, og at de ikke lenger har interesse i midtbanemannen.

11.55: Forbes har skrevet en artikkel om Uniteds intensjoner i det som gjenstår av overgangsvinduet. Der skriver de blant annet at rapportene fra tidligere om at United hadde kommet til enighet med Jadon Sancho om den personlige avtalen, ikke stemte. Ifølge Forbes skal ikke dette ha skjedd før et nærmest samlet britisk pressekorps meldte det onsdag.

United skal være skuffet over at overgangen har dratt ut i tid, men skal fortsatt være selvsikre på å dra Sancho i land før 5. oktober, når vinduet stenger.

Klubben har også blitt lenket til Real Madrids Reguilon. Forbes skriver at United har hatt venstrebacken på radaren, men er ikke forventet å gå for spanjolen, ettersom de føler seg godt dekket med Luke Shaw og Brandon Williams på den plassen.

Ole Gunnar Solskjær skal være mer interessert i å kjøpe en ny midtforsvarer. United føler at det er mer og mer usannsynlig at Dayot Upamecano er tilgjengelig i sommer, og vurderer å vente til neste sommer med å forsøke seg på franskmannen.

I stedet blir det vurdert å holde Chris Smalling på Old Trafford for å gi Maguire og Lindelöf konkurranse om plassene. Roma er fortsatt veldig interesserte i å sikre seg Smalling på en permanent overgang, men United vil ikke la 30-åringen gå på billigsalg.

08.45: Ruhr Nachrichten-journalist Sascha Staat skriver at United-overgangen til Jadon Sancho aldri var på vei til å skje, og at det egentlig ikke har skjedd noe i sagaen, annet enn at Sancho skrev under en kontraktsforlengelse tidligere.

08.10: Yorkshire Live lenker United-ungguttene Di’Shon Bernard og James Garner til Huddersfield. Det skal i så fall være snakk om et utlån til laget som endte på 18. plass i Championship i fjor.

Torsdag 10. september:

22.30: Sky Sports skriver at United har en liste over Sancho-alternativer dersom de blir nødt til å gå for plan B. Dette mener Sky kan sees på to forskjellige måter. Enten ser de spillere som Kingsley Coman, Douglas Costa og Ousmane Dembele som faktiske kandidater, eller så er dette bare en forhandlingstaktikk for å lure Dortmund til å selge.

Nå skal det være opp til United å legge inn et bud og håpe at Sancho forteller Dortmund at han vil dra. Uansett om begge disse tingene skjer, er det ingen garanti for at Dortmund sier ja, men det vil ha en påvirkning.

17.30: Dagbladets Fredrik Filtvedt skriver at United er stadig sikrere på at de vil slå kloa i Jadon Sancho. Ifølge Filtvedt har klubben ambisjoner om å ha lynvingen klar allerede i Uniteds sesongåpning mot Crystal Palace den 19. september.

16.40: Tuttosport skriver at United er klar til å ta opp kampen med Inter om Chelseas N’golo Kanté. Den franske verdensmesteren vil visstnok koste 60 millioner euro. Dette er det vel verdt å ta med en klype salt.

10.46: Mer Chris Smalling, om enn samme budskap som i 08.38-oppdateringen: Sam Wallace og Jason Burt fra Daily Telegraph skriver at Roma-overgangen nærmer seg for Smalling, som ikke har vært på Carrington de siste dagene mens hans representanter er i forhandlinger for å få i stand overgangen.

10.18: Troverdige Simon Jones fra Daily Mail skriver at Max Taylor vurderer en låneovergang til Macclesfield Town, som på grunn av økonomisk rot har rykket ned fra League Two til National League.

Taylor har tidligere trent med MK Dons, og var ventet å signere på lån for dem, men det ble ikke noe av.

08.38: Gianluca Di Marzio, vanligvis velinformert, skriver at Chris Smallings overgang til Roma nærmer seg. Spiller og klubb er enige, og en avtale mellom klubbene nærmer seg, angivelig blant annet takket være Smallings innsats.

00.40: Uniteds lån av Odion Ighalo har virket som en suksess hittil. Han har stort sett vært frisk når han har fått muligheten, og har scoret fem mål for klubben. Nå viser det seg at lånet har fått en negativ konsekvens.

United har nemlig vært lenket til den nigerianske spissen Victor Osimhen. 21-åringen gikk fra Lille til Napoli etter en overgang verdt 70 millioner euro. Nå avslører Osimhens bror at også United var interesserte i spissen, men at nigerianeren hadde for mye respekt for Ighalo til å ville konkurrere om plassene med han. Det er Complete Sports som har saken, og den er videreformidlet av Daily Mail.

Onsdag 9. september:

21.00: Manchester Evening News videreformidler en sak fra The Athletics David Ornstein. Han sier at norske Joshua King foretrekker en overgang til gamleklubben United i sommer, etter at hans Bournemouth rykket ned fra Premier League. Ornstein mener også å vite at Ole Gunnar Solskjær er lysten på King, men United-hierarkiet skal ennå ikke ha gitt uttrykk for at de vil forsøke å slå kloa i King.

20.05: I sin podcast, forteller Fabrizio Romano at United la inn et offisielt bud på italienske Sandro Tonali dagen før hans daværende klubb, Brescia, ble enige med AC Milan om en avtale. Tonali skal ha praktisk talt være Milan-spiller. Romano forteller at Uniteds bud var høyere enn det Milan endte opp med å betale, men at den unge midtbanespilleren uansett ville forbli i Italia.

Romano presiserer i etterkant at United aldri «mistet» Tonali, og at klubben uansett fikk tak i hovedmålet, Donny van de Beek, for omtrent den samme prisen.

19.32: Goals United-korrespondent Charlotte Duncker, skriver at venstreback Reguilon er interessant for Ole Gunnar Solskjær, men at Jadon Sancho fortsatt er førsteprioritering i dette overgangsvinduet.

19.10: United har blitt lenket til Dayot Upamecano relativt hyppig den siste tiden. Nå forteller franskmannens trener i Leipzig, Julian Nagelsmann, at stopperen forblir i Tyskland, i alle fall i en sesong til.

– Han vil bli her denne sesongen. Det er jeg sikker på, sier Tyskeren, ifølge ESPN.

Like sikker er han dog ikke på at 21-åringen forblir på Red Bull Arena utover dette.

– I fremtiden er jeg ikke sikker, fordi han er veldig talentfull. Mange klubber kommer til å ha lyst til å kjøpe. Kanskje forlater han klubben neste sesong. 

17.55: Nå melder for øvrig også Rob Dawson, som er ESPNs United-korrespondent om det samme som Ducker, nemlig at United har gjort fremskritt når det gjelder den personlige avtalen til Sancho og agenthonorarer, men at de fortsatt må finne et kompromiss med Dortmund.

17.50: Mer Jadon Sancho: The Telegraphs James Ducker melder at United nå har kommet til et gjennombrudd i forhandlingene med Jadon Sancho om hans personlige avtale, samt med hans agenter om deres honorarer. Spilleren skal være lysten til å gå til United før overgangsvinduet stenger, men klubben må fortsatt bli enig med Dortmund om en overgangssum, noe som ikke er rett frem.

17.00: De siste ukene har det kommet motstridende rapporter rundt hva som egentlig er hinderet for at Jadon Sancho skal komme til United. Enkelte rapporter har sagt at det er Dortmunds krav som er problemet, mens andre har ment at det er Sanchos personlige avtale og kravene til hans agenter som har stått i veien.

Nå melder Fabrizio Romano i sin podcast, Here we go (bak betalingsmur), at United er enige med Sancho om hans eventuelle kontrakt, og betalingene til hans agentur. Problemet er ikke med spilleren, som skal være klar for å gå til United, og som skal ha bestemt seg for at fremtiden ligger på Old Trafford for flere måneder siden.

Problemet er mellom klubbene. Romanos kilder forteller at det nå er opp til United å punge ut de 120 millioner euroene som Dortmund hele tiden skal ha krevd. United skal ha håpet på at Dortmund ville la seg rikke etter en fotballsommer preget av coronapandemien, og skal ha luftet et tilbud på 90 millioner euro pluss bonuser, men tyskerne står på kravene.

Romano sier at situasjonen nå er på «standby», ettersom United fortsatt har Sancho øverst på blokka, men ikke har bestemt seg for om de skal møte Dortmunds krav ennå.

For øvrig mener Romano at United vil fortsatte Sancho-jakten i januar og neste sommer dersom de ikke får tak i engelskmannen i løpet av dette overgangsvinduet.

16.10: United er villige til å lytte til bud på Sergio Romero, nå som det ser ut til at Dean Henderson blir værende på Old Trafford denne sesongen. Det skriver The Express. Blant de interesserte klubbene finner man Aston Villa og Chelsea, skriver avisa. Samtidig siterer de Sky Sports-journalist Kaveh Solhekol på at klubbene ikke har gjort noe håndfast med interessen foreløpig.

13.22: Mandag skrev vi om at Marca koblet United til Gareth Bale, og Mundo Deportivo har også gjort det, men Manchester Evening News er tydelige i sin videreformidling av saken: United ønsker ikke Gareth Bale, skriver de nemlig.

11.09: Ifølge Marca har United signert Atlético Madrid-stortalentet Alejandro Garnacho på en femårsavtale. Les mer i egen sak her.

09.47: Manchester Evening News skriver at Leicester City er foran United i David Brooks-køen.

Brendan Rodgers skal være en stor fan av 23-åringen.

Avisas forståelse av situasjonen er at Brooks forventer å motta et tilbud fra Leicester i løpet av de kommende ukene, mens United fortsatt prioriterer å prøve å få i stand noe med Jadon Sancho.

08.58: United ønsker å kjøpe Sergio Reguilón denne sommeren, ifølge Daily Mirrors David McDonnell, men Real Madrid insisterer på å inkludere en tilbakekjøpsklausul. Det ønsker ikke United å gå med på, noe som setter en eventuell overgang for venstrebacken i fare.

Tirsdag 8. september:

20.25: Duncan Castles er ikke alltid den som treffer best, men av og til stemmer det han sier. I TransferPodcast sier han at United er komfortable med å få Jadon Sancho til klubben. De tror at de har en avtale med kantspilleren og Borussia Dortmund.

19.40: Det har vært mye snakk om Sergio Reguilión den siste tiden, men United blir linket til flere venstrebacker. Duncan Castles sier i TransferPodcast at United skal ha blitt tilbudt Portos Alex Telles. Den portugisiske storklubben vil ha 25 millioner euro for den målfarlige venstrebacken. PSG skal også ha fått samme tilbud som United.

15.32: Monchi (Director of Football i Sevilla) har uttalt seg om Sergio Reguilón, som Sevilla jo hadde på lån fra Real Madrid denne sesongen.

– Når det gjelder Reguilón, så har jeg allerede sagt at vi ville elsket å ha ham her, men det er komplisert fordi det er veldig økonomisk sterke rivaler som vi ikke er i stand til å kunne konkurrere med, siteres han på av Sevilla-avisa Estadio Deportivo.

15.06: Charlton-enighet for Dylan Levitt, meldes det fra lokalavisas Richard Fay. Det skal være snakk om en låneavtale hele 2020/21-sesongen.

14.59: James Garner nærmer seg en låneovergang, og skal bestemme seg i løpet av uka for hvor han skal, ifølge Manchester Evening News.

Garner skal ha møtt Huddersfield-trener Carlos Corberan før Uniteds U23-lag møtte Corberans lag for litt over en uke siden, men Blackburn, Millwall og Coventry kan også være inne i bildet.

Ethan Laird, Di’Shon Bernard, Dylan Levitt, Max Taylor og Arnau Puigmal kan også ende opp med å gå på lån før overgangsvinduet stenger i starten av oktober.

Simon Peach skriver om noe av det samme:

08.14: Samuel Luckhurst har skrevet en del om Uniteds planer i overgangsmarkedet for Manchester Evening News. Her er noe av det han skriver, punktvis:

  • Jadon Sancho er fortsatt Uniteds hovedmål, men klubben er også åpne for å signere en venstreback, en midtstopper og en midtspiss.
  • United følger Real Madrid-venstreback Sergio Reguilón (23 år), og skal også ha blitt imponerte av Dynamo Kiev-venstreback Vitaliy Mykolenko (21 år). Venstrebackposisjonen er ikke regnet som en prioritert posisjon å forsterke, men det er altså ikke uaktuelt heller.
  • Solskjær aksepterer at det trengs forbedringer i midtforsvaret, men United har ikke aktivt prøvd å forsterke der i det nåværende overgangsvinduet, og det er en aksept for at planer om å hente inn en midtstopper kanskje vil vente til 2021.
  • United har vært på jakt etter en permanent spissforsterkning siden Romelu Lukaku ble solgt til Inter for 13 måneder siden. United viste en viss interesse for Lyon-spiss Moussa Dembélé og Joshua King, men ble avvist av Erling Braut Haaland.
  • David Brooks har blitt vurdert av United for opp mot et år, men ble vurdert som altfor dyr sist sommer siden Bournemouth verdsatte ham til 50 millioner pund.
  • United vurderer en midlertidig signering om en ikke klarer å få i stand en overgang for Sancho.
  • En låneavtale for Douglas Costa har blitt nevnt, og Ivan Perisic ble nevnt som en mulighet (men kroaten er forventet å gå til Bayern permanent).

Mandag 7. september:

20.36: Vanligvis treffsikre Simon Jones i Daily Mail skriver at Dylan Levitt er i samtaler med Charlton Athletic om en låneovergang.

Addicks spiller i League One etter at dramatikken i siste serierunde førte til nedrykk fra Championship. Charlton går også gjennom et svært kaotisk potensielt eierskifte for tiden, men forhåpentligvis roer kaoset seg snart.

Det nevnes videre at planen også er å låne ut James Garner, Ethan Laird og Max Taylor.

17.22: Troverdige Tom Garry i BBC skriver at United er i ferd med å signere Christen Press og Tobin Heath. Dette har vi også omtalt her i ryktespalta tidligere, og i går skrev vi også om det i artikkelen 20 spørsmål og svar før 2020/21-sesongen.

Les mer om Press og Heath i egen sak her.

17.16: Portugisiske A Bola, her gjengitt av Sport Witness, skriver at United har intensivert kontakten for å potensielt få i stand en overgang for Porto-venstreback Alex Telles.

Sevilla (som også er lystne på Sergio Reguilón, altså) skal også være interesserte, men det gjøres klart at United er favoritter til å signere den 27 år gamle brasilianeren.

A Bola skriver videre at Alex Telles’ representanter har reist til Manchester, hvor intensjonen med reisen er å få i stand en avtale. Spillerens kontrakt går ut i 2021, noe som vil gjøre det til et billigere kjøp enn det vanligvis ville vært.

Alex Telles er en back av det offensive slaget, og leverer en del flere målpoeng enn vi er vant til fra backene våre. Forrige sesong scoret han 11 ligamål på 31 kamper, riktig nok de fleste av målene på straffespark.

15.20: Manchester United er favoritter til å sikre seg Sergio Reguilón. Sevilla skal ha vært villige til å strekke seg til en overgangssum på 20 millioner euro, mens United skal være klare med et bud på rundt 30 millioner euro for Real Madrid-spilleren som var på lån til Sevilla sist sesong.

10.30: Manchester United skal ha uttrykt interesse for Gareth Bale, en interesse som hilses velkommen hos Real Madrid som svært gjerne vil bli kvitt waliseren, skriver den spanske avisen Marca. Avisen skriver at Real Madrid-ledelsen nå håper at Uniteds interesse følges opp med et konkret bud.

Forholdet mellom Bale og Real Madrid-manager Zinedine Zidane er iskaldt, og de to skal snart møtes for å ha samtaler ansikt til ansikt om Bales fremtid i Real Madrid, skriver avisen.

Marca skriver også at Tottenham-manager José Mourinho svært gjerne vil hente Bale tilbake til London-klubben, men at Spurs-formann Daniel Levy vil sette foten ned fordi Tottenham ikke har råd til Bale.

08.00: Rolig start på uka. MEN skriver at Manchester United aldri hadde noen intensjoner om å innfri Bayer Leverkusens priskrav for Kai Havertz, som ble Chelseas sjuende signering denne sommeren for 71 millioner pund. Ifølge lokalavisen hadde ikke United noen interesse for Havertz, da de i stedet har jobbet med å hente Jadon Sancho til Old Trafford. Klubben vurderte visstnok Havertz som et potensielt alternativ for Sancho, men ikke noe annet enn det.