Ryktesaker, uke 36

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 6. september

22.47: Sergio Reguilón, som altså har blitt koblet til United i det siste, måtte ut med skade i kveldens landskamp mot Ukraina. Vanskelig å si hvor alvorlig det var, men det gjorde åpenbart i alle fall veldig vondt. Vi skrev mer om landskampene i denne saken.

16.26: Overgangsguru Fabrizio Romano skriver at Sergio Reguilón har blitt tilbudt til United, og at Solskjær vurderer ham som et alternativ – og at United vil ta bestemmelsen snart. Flere andre klubber er også involvert, og Sevilla (hvor venstrebacken var på lån denne sesongen) har av de fleste blitt regnet som favoritt til å signere 23-åringen.

I en annen Twitter-melding skriver Romano at Chris Smalling-samtalene pågår, og at det en venter på der er at Roma skal fullføre salget av Patrik Schick til Bayer Leverkusen.

12.22: Det er vel ikke noen grunn til å tro at en slik overgang skjer, men Joe Bernstein fra Daily Mail skriver om at det at Lionel Messi ser ut til å bli i Barcelona kan bety at Antoine Griezmann ender opp med å forlate klubben, og flere Premier League-klubber følger ifølge avisa med på franskmannens situasjon.

United nevnes som en klubb som tidligere har vist interesse, men det blir ikke presisert om det har vært interesse nylig fra United, eller bare for flere år siden. Vi antar at det siktes til koblingen fra noen år tilbake, siden det har vært lite i andre rapporter som tilsier at United ønsker Griezmann.

00.38: Ifølge Dagbladets Fredrik Filtvedt har Solskjær snakket med Jadon Sancho flere ganger, og spilleren selv har lyst til United.

– Solskjærs enkle beskjed til Ed Woodward: Fiks det!

Lørdag 5. september

17.45: Jadon Sancho har fortalt at det er en god følelse å bli verdsatt til hundrevis av millioner pund, men at hans fokus er på å utvikle seg som fotballspiller. Det er Soccerbible som har blitt sitert av Manchester Evening News på dette. MEN forstår det slik at det er spillerens lønninger, og agenthonorarene til Sanchos agent og Dortmunds mellommann som er hindringen for overgangen.

14.30: Daily Star siterer Corriere dello Sport på at Roma er optimistiske rundt en potensiell Chris Smalling-overgang. United skal ha gått fra å be om 20 til 18 millioner pund, mens det italienske hovedstadslaget skal ha tilbudt 13,5 millioner pund for den 30-årige midtstopperen.

13.30: Fabrizio Romano skriver at United ikke har vært i kontakt med Bayern München i anledning deres midtbanespiller, Thiago Alcantara. Spanjolen har i all hovedsak blitt koblet til Liverpool de siste ukene.

12.20: De siste dagene har United blitt koblet til Real Madrids venstreback, Reguilon. Fabrizio Romano skriver at United ikke skal ha avansert sin interesse for spanjolen, og at spilleren skal ha blitt tilbudt til flere klubber. Manchester Evening News forstår det slik at United følger situasjonen.

10.05: United skal være optimistiske om å komme til enighet med Borussia Dortmund om Jadon Sancho. Det er derimot agenthonorarene og spillerens lønninger som skal være det store hinderet, skriver Sky Sports. Kravene når det gjelder begge disse skal være «vanvittige», skriver Sky.

Dette er en sterk kontrast med det som tidligere har blitt rapportert, nemlig at United og Sancho er enige om en personlig avtale, og at det er Dortmund som er vanskelige å ha med å gjøre.

Fredag 4. september

18.30: Det er kanskje ikke direkte relatert til Manchester United, men siden hele verden har stått på hodet etter at Lionel Messi sa han ville forlate Barcelona, og angivelig dra til Manchester City, tar vi med at Messi fredag kveld bekreftet at han blir i Barcelona.

I dette eksklusive intervjuet med Goal.com, forklarer Messi hvorfor han nå blir værende i den katalanske klubben. Messi var sterkt linket til Uniteds byrival Manchester City der Pep Guardiola er manager. Sammen vant Guardiola og Messi alt som kunne vinnes, inkludert to Champions League-finaler mot United i helnholdvis 2009 og 2011.

10.34: Daily Mail skriver at United er klare til å gjøre et nytt Jadon Sancho-forsøk, men at de først vil få i boks lønn og betalinger til mellommenn før de kommer med et offisielt bud til Dortmund.

Det er verdt å nevne at artikkelen ikke er skrevet av en av avisas United-kjennere.

00.10: Spanske Sport mener å vite at United har tilbudt Real Madrid 30 millioner euro for venstreback Sergio Reguilón. Det spanske hovedstadslaget har ennå ikke bestemt seg for om de har lyst til å selge spanjolen nå eller om de har lyst til å låne ham ut en sesong til. Han skal uansett ikke være i planene til Zinedine Zidane.

Spilleren selv skal være interessert i et nytt opphold i Sevilla, der han var utlånt foregående sesong, mens PSG, Juventus, Napoli og Tottenham også skal følge med på utviklingen i saken.

Torsdag 3. september

21.00: Monaco-manager Nico Kovac forteller at 19-årige Benoit Badiashile kommer til å bli i klubben denne sesongen. Det er Goal som har saken.

– Han kommer til å bli her denne sesongen. Jeg tror det er den beste løsningen for ham. Her har han klubben sin og familien sin, sier treneren til monegaskerne. 

Det har blitt rapportert at United har lagt inn et bud på 25 millioner euro for den unge midtstopperen, et bud som Monaco skal ha avslått.

20.25: Dortmund trenger ikke å selge, men skal ha lovet Jadon Sancho at han kan forlate klubben dersom de får et bud på 120 millioner euro. Ryktet kommer fra Blood Red, en Liverpool-podcast, men det er Bild-journalist Christian Falk som kommer med uttalelsene (se fra det 21. minuttet). United skal være enig med Sancho om en avtale, og dermed skal det altså være 120 millioner euro som står mellom lynvingen og en overgang til Old Trafford.

19.15: Brescia-president Massimo Cellino har uttalt at United la inn et bud på Sandro Tonali ti millioner euro over hva AC Milan la inn. Det er nettopp Milan Tonali nå ser ut til å være på vei til. Manchester Evening News‘ kilder innad i United skal ha fortalt avisen at dette er ikke stemmer. Det samme skal de ha sagt om rapportene som sier at klubben har vært i kontakt med faren til Lionel Messi.

18.20: Bleacher Reports Dean Jones mener å vite at det fortsatt er håp for at Jadon Sancho blir United-spiller. Han mener at årsaken til at ryktene kommer med lavere frekvens enn tidligere i sommer, er at klubbene har bestemt seg for å holde samtalene private i stedet for å lekke historier i media.

16.25: Goal skriver at Roma har tilbudt United 12 millioner euro for Christopher Smalling. Den engelske midtstopperen imponerte på utlån til det italienske hovedstadslaget foregående sesong, og de skal være lystne på å hente ham tilbake til gladiatorbyen. United skal derimot ønske seg nærmere 20 millioner euro for mannen som fyller 31 år i november.

13.50: Manchester United skal være på jakt etter Real Madrids venstreback Sergio Reguilon. Den spanske avisen AS melder sågar at United har gitt Reguilon en konkret tilbud.

23-åringen var på utlån til Sevilla sist sesong og spilte mot United i semifinalen av Europa Legue tidligere i sommer. Sevilla skal være interessert i å hente backen på lån også neste sesong og også Juventus skal ha forhørt seg om spilleren, men AS skriver at United ligger godt an om klubben virkelig ønsker spilleren.

07.55: Manchester United har blitt invitert til forhandlingsbordet av Bayern München som ønsker en budkrig på Thiago Alcantara, skriver Rob Dawson i ESPN.

Liverpool har allerede vært i forhandlinger med den tyske storklubben, men skal ikke være vilige til å innfri Bayern Münchens prisforlangende på 30 millioner euro, og det er også ventet at Liverpool må selge før klubben kan hente nye spillere i dette vinduet.

ESPNs kilder sier Uniteds førsteprioritet nå forblir Jadon Sancho, men at klubben vil følge med på utviklingen rundt Thiago Alcantara.  En at en ny midtbanespiller skal imidlertid ikke være prioritert etter kjøpet av Donny van de Beek. 

Onsdag 2. september

20.50: Ifølge Sky Sports skal Chris Smalling være svært nære en overgang til Roma. United krever 20 millioner euro pluss eventuelle klausuler, og avisen skriver at en avtale ikke er langt unna.

15.43: Sport Witness videreformidler en sak fra italienske Il Mattino om at Fali Ramadani, Kalidou Koulibalys agent, har fortalt Napoli at det ikke bare er Manchester City som jakter på senegaleseren, men også United.

Koulibaly skal visstnok allerede ha en avtale med City, men de lyseblå er usikre på prisen, siden det fra flere hold hevdes at Napoli-president De Laurentiis krever 80 millioner euro, og han venter angivelig på et signal fra PSG – som også kan være ute etter en midtstopper i dette overgangsvinduet.

United beskrives som «fortsatt interesserte» også av Corriere dello Sport, men Sport Witness er skeptiske – de mistenker tydeligvis at United brukes i håp om å få fortgang i overgangssagaen.

14.31: Mer Dayot Upamecano:

– Jeg tror ikke han kommer til United denne sommeren, rapporterer Sky Sports News-journalist James Cooper.

United skal ha speidet på ham, og blitt imponert, men Cooper tror han kanskje kan være en spiller som United ønsker å følge med på i enda en sesong. Kanskje det er litt fordi 21-åringen har vært veldig skadeplaget?

12.59: United har kun hatt kontakt med Thiago Alcântaras agent hittil, ifølge Fabrizio Romano, og Bayern regner med de snart får et nytt bud fra Liverpool på 29-åringen. Foreløpig lite som tyder på at han er på vei til United, altså.

Samtidig skriver også pålitelige Mohamed Bouafsi at Liverpool er Thiagos eneste alternativ.

10.21: Christian Falk (Bild) skriver at det ikke er sant at Dayot Upamecano går til United i dette overgangsvinduet.

Det betyr selvsagt ikke at United ikke kan være interesserte – Falk har sannsynligvis sin info fra RB Leipzig.

Jan Åge Fjørtoft skriver at Leipzig ikke ønsker å la Upamecano dra, men at det kan forandre seg viss de får mye for ham, nærmere bestemt mer enn 65 millioner euro (cirka 57,8 mill. pund i dagens kurs).

08.44: United kommer ikke til å gi opp Jadon Sancho før 20-åringen eventuelt uttrykker at han ønsker å bli værende i Dortmund, skriver The Suns United-journalist Neil Custis.

Han skriver videre at personlige lønnskrav var møtt, og at spilleren var klar til å flytte tilbake til Manchester, og at United la inn et bud på 70 millioner pund som kunne stige til 110 millioner pund med tilleggsopsjoner – men at Dortmund ønsket å få en større andel av pengene umiddelbart, og at United ikke ønsket å gå med på det. Derfor vil nå en avtale bare gå gjennom om Sancho presser det gjennom.

00.17: Dayot Upamecano har snakket med reportere i forbindelse med Frankrikes landslagssamling, og da ble han selvsagt også spurt om eventuelle overganger.

– Jeg forlenget [kontrakten tidligere i sommer, red.anm.]. Jeg er veldig ettertraktet, og jeg snakker med klubber, men jeg har ikke noe hastverk. Vi får se hva som skjer i fremtiden, siteres han på av GFFN.

Upamecano er den forsvarsspilleren som har vært mest koblet til United de siste dagene.

Tirsdag 1. september

17.15: Overgangsaagaen rundt Gabriel Magalhães er endelig over. Midtstopperen blir ikke United-spiller. 22-åringen har skrevet under for Premier League-rival Arsenal. Dermed må Ole Gunnar Solskjær se etter en annen midtstopper.

14.11: Vi omtalte Dayot Upamecano i går (11.44 og 18.30), og det har kommet mer i dag om den 21 år gamle franskmannen, om enn ikke så mye nytt.

Ian Whittell skriver for The Times at Upamecano er Solskjærs neste overgangsmål. De nevner 37,5 millioner pund som en mulig overgangssum, basert på tyske rapporter om utkjøpsklausulen i stopperens nye kontrakt, men det har vel vært rapportert andre steder at den summen gjelder neste sommer, og ikke denne. I så fall vil en vel fort måtte ut med litt mer, selv om det selvsagt påvirker overgangssummen nå også om han kan gå «billig» neste sommer.

13.09: Det har vært spekulasjoner om Freds fremtid i United, om enn ikke av det mest seriøse slaget, men Samuel Luckhurst fra lokalavisa skriver nå at Fred ikke har noen planer om å forlate United, og at han heller ikke har fått noen beskjed om at han er til salgs. Det skal ikke ha vært noe dialog mellom Freds representanter og United om fremtiden, og brasilianeren er fornøyd i klubben

12.34: United har ikke kommet med noe bud på Thiago Alcântara ennå, skriver Christian Falk fra Bild på Twitter. Liverpool er fortsatt i samtaler med Bayern.

I sin omtale av dette skriver Manchester Evening News at en Thiago-avtale virker usannsynlig for United i sommer, spesielt etter det kommende kjøpet av Donny van de Beek, og at et midtbanekjøp er langt nede på prioriteringslista.

03.10: Månedens første rykte kommer fra Fabrizio Romano. Han skriver at United forventer at Roma snart vil legge inn et bud på Chris Smalling, og det er altså en permanent overgang det er snakk om. Styret i United skal også jobbe mot å signere ny midtstopper, dersom det kommer en god mulighet på markedet i løpet av de neste ukene.

Mandag 31. august

22.25: Manchester Evening News skriver at Kingsley Coman, Douglas Costa, David Brooks og Rabbi Matondo er Uniteds alternativer dersom Jadon Sancho ikke kommer til Old Trafford i løpet av overgangsvinduet.

Blant de fire alternativene, kan det vel sies at Matondo er den mest ukjente spilleren, i alle fall for oss med øyne for engelsk fotball. Den Liverpool-fødte waliseren gikk fra Manchester City til Schalke januar 2019. Matondo er bare dager unna å fylle 20 år, og spiller hovedsakelig på høyreflanken. Den unge angriperen startet 14 kamper i Bundesligaen denne sesongen, og scoret to mål.

Transfermarkt verdsetter ham til åtte millioner euro, og unggutten har kontrakt til 2023.

20.05: The Telegraph skriver at mens Ole Gunnar Solskjær skal være veldig interessert i Dayot Upamecano som partner til Harry Maguire, er det andre i klubben som er usikre på om det er lurt å punge ut 50 millioner pund for en 21-årig midtstopper. Solskjær skal ha lyst til å hente Upamecano umiddelbart, og vil visstnok ikke selge noen av stopperne i klubben før en ny midtforsvarer er på plass.

18.30: RasenBallsport Leipzig har åpenbart fått med seg at deres midtstopper, Dayot Upamecano, har blitt lenket til United i dag. De har retweetet et innlegg fra slutten av juli, der de offentliggjør at franskmannen har skrevet under på en ny kontrakt, som varer til 2023.

De merker innlegget med «i tilfellet du ikke fikk det med deg».

For øvrig sier Sky Sports‘ Kaveh Solhekol at Upamecano vil være «veldig, veldig vanskelig» å få ut fra RB Leipzig denne sommeren.

17.15: James Cooper i Sky Sports sier at Jadon Sancho fortsatt er førsteprioritering på overgangsvinduet for United. Han tror likevel at sagaen kommer til å fortsette utover i september, og at United ikke kommer til å møte Dortmunds krav om en overgangssum på 100 millioner pund, selv om klubben har råd til det. Han forteller også at det er mulig at sagaen fortsetter til neste sommer.

Cooper sier også at United er på jakt etter en ny midtstopper.

15.15: ESPNs Mark Ogden (aktiv i dag) skriver at Uniteds såkalte interesse i Thiago kun er som «interesserte tilskuere», United har andre prioriteringer og at rapportene kan handle vel så mye om at det er noen som har en interesse å få fart i Liverpool (som lenge har vært favoritter til å signere Thiago) i denne saken.

12.50: Det har vært rapporter av høyst varierende troverdighet fra Tyrkia den siste uka om at Galatasaray skulle ønske seg Fred på lån. Nå melder TV-stasjonen A Spor at United skal ha avslått et andre (!!) bud på lån fra tyrkerne. Det andre budet skulle kunne gi United to millioner euro (småpenger) hvis de sa ja til å leie ut Fred til dem den neste sesongen. Det er Sport Witness som skriver dette.

12.05: Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at United fortsatt håper å forsterke med Jadon Sancho i sommer, men at det gjenstår å bli enige om Sanchos lønn og agenthonorarene.

11.44: ESPNs Mark Ogden skriver at Ole Gunnar Solskjær går for Leipzig-stopper Dayot Upamecano nå som Donny van de Beek bortimot er i boks. Kilder skal nemlig ha fortalt ESPN at en ny stopper nå står øverst på lista. Upamecanos utkjøpsklausul nå skal være 60 millioner euro. Den synker til 42 millioner euro neste sommer, men Solskjær ønsker forsterkninger i sommer og det skal være tro på at dette er mulig å få til før overgangsvinduet stenger 5. oktober.

10.00: Tror vi gikk glipp av denne i helga, men The Suns John Richardson hadde en såkalt ekslusiv sak om at Everton ønsker Sergio Romero for å legge press på sin førstekeeper, Jordan Pickford. Leeds skal også følge med på Romeros situasjon, siden det altså kan hende at Dean Henderson nå blir i United for å konkurrere mot David de Gea.

09.30: Den tyske journalisten Christian Falk skal ha sagt i podcasten The Beautiful Game at Jadon Sancho fortsatt vil til United, men at det som så lenge står på prisen og om United er villig til å gi 120 millioner euro eller ikke.

07.10: Tottenham skal ha forsøkt å kuppe Uniteds Donny van de Beek-overgang, noe som fikk Uniteds sjefsforhandler, Matt Judge, til å gjenomføre overgangen raskt søndag. Det skriver Daily Mirrors Simon Mullock.

07.05: The Times-journalist Gary Jacob skriver at Ole Gunnar Solskjær fortsatt ønsker tre signeringer i sommer, i tillegg til Donny van de Beek. Det skal dreie seg om en stopper, en høyrekant og en spiss. Andreas Pereira eller Jesse Lingard er ventet å forlate Old Trafford.

07.00: Quinton Fortune, Uniteds reservelagsassistent, skal være aktuell som assistent for Readings nye manager, Veljko Paunovic. Det skriver Daily Mail.

06.55: United skal i helga ha vært i kontakt med Aston Villa om Jack Grealish, og sent søndag kveld skrev Daily Mail at United fortsatt er i samtaler om Aston Villa-spilleren. Det skal imidlertid påpekes at United like etter at denne saken ble publisert altså skal ha kommet til enighet om Donny van de Beek. Det er da mer usikkert om Grealish fortsatt er aktuell.

LES OGSÅ: Van de Beek: – Enige om pris og personlig avtale