Ryktesaker, uke 35

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 30. august

15.50: Det har kommet nye oppdateringer rundt Donny van de Beek. Les mer i egen sak.

12.13: Thiago er en spiller som har blitt nevnt her en del ganger. Liverpool er den klubben som skal være nærmest å sikre seg signaturen til Bayern München-spilleren, men norske Fredrik Filtvedt i Dagbladet skriver at United er interesserte i midtbanespilleren, i tillegg til Donny van de Beek.

10.07: Relativ stille med rykter denne morgenen, men rundt Donny van de Beek er det fortsatt litt informasjon. Sport er en avis som har hovedkontor i Barcelona og de melder at Van de Beek fortsatt er lysten på å dra dit. De skriver at nederlenderen vil se an situasjonen til Lionel Messi (om han blir) før han eventuelt vurderer å dra til United.

Lørdag 29. august

22.46: Vi har skrevet en egen sak om Donny van de Beek, siden det har kommet mer de siste timene. Les saken her.

19.11: Ajax-sjef Erik ten Hag bekreftet før kampstart mot Frankfurt at det har skjedd utvikling som holder Donny van de Beek ute av Ajax-laget i den treningskampen.

18.47: Det er utvikling rundt Donny van de Beek, melder nederlandske Telegraaf.

Midtbanespilleren mangler i lørdagens treningskamp mot Eintracht Frankfurt, noe som ikke skal ha vært ventet, og som skal være på grunn av utviklingen rundt landslagsspilleren.

Det skal de siste dagene ha vært snakk om at interessen fra blant andre Manchester United og Barcelona blir stadig mer konkret, men det virker ikke som om avisa har noe særlig detaljert informasjon om United-interessen selv. Real Madrid nevnes også siden de før coronaviruset skal ha hatt en Van de Beek-avtale på plass, før det ikke gikk slik likevel av økonomiske grunner.

De mener uansett at de kan se ut som Donny van de Beek kan ha spilt sin siste kamp for Ajax.

Det samme mener Freek Jansen fra Voetbal International, som er god på Ajax-stoff. Han tror i likhet med Telegraaf at Van de Beek sannsynligvis spilte sine siste minutter som Ajax-spiller i tirsdagens treningskamp mot Hertha Berlin.

Ifølge Gerard Romero, som ofte er treffsikker på Barcelona-stoff, er ikke Van de Beek et alternativ for Barcelona.

18.44: Tidligere i dag gikk Joel Pereira på lån til Huddersfield. Les egen sak her.

11.18: Angående Gabriel, som ble koblet til United, men endte opp i Arsenal: Manchester Evening News skriver at det aldri var noen reell interesse fra United, og at Uniteds navn kun ble brukt for å presse Arsenal til å fullføre avtalen.

11.06: Mer Jack Grealish: Daily Mail skriver at United fortsatt er i kontakt med Aston Villa – det skal ha vært kontakt denne uka – og at det fokuseres mer på Grealish igjen nå som det ser vanskeligere ut å få tak i Jadon Sancho.

Avisa skriver at United kan komme til å tilby spillere i retur som en del av avtalen, og at både Dean Henderson og Sergio Romero blir sett på som mulige låneoverganger, i tillegg til at Diogo Dalot også kan være tilgjengelig.

Saken er skrevet av Jeorge Bird, som ikke er en av journalistene som følger United tettest.

00.49: Sam Pilger har skrevet en sak om Jack Grealish-situasjonen for Forbes, og der skriver at United fortsatt sannsynligvis er favoritter til å signere Grealish om noen skal gjøre det, og at United så tidlig som januar så på å få i stand en avtale for ham hvor han kom til United denne sommeren. Problemet for Grealish er at Fernandes signerte i januar, og han har hatt en enorm effekt på laget, og spørsmålet som nå stilles på Old Trafford er hvor eksakt Grealish skal spille for dette United-laget, siden han ville vært bak både Fernandes og Rashford i køen i de to posisjonene som kanskje fremstår mest naturlig for Grealish.

Grealish beundres innad i United, men det er et ubehag knyttet til det å betale mer enn 50 millioner pund for en spiller som ikke umiddelbart suser rett inn i førsteelleveren.

At Villa ikke rykket ned kompliserte også ting litt. Om de hadde gått ned, så ville United forventet å få ham på billigsalg for 35 millioner pund eller noe lignende.

Fredag 28. august

18.30: Uniteds 20 år gamle keeper Matej Kovar har som ventet blitt lånt ut, og skal spille i League One neste sesong. Les egen sak her.

15.52: Joel Pereira skal ha gått med på et sesonglangt lån med Huddersfield Town. Det skriver Manchester Evening News.

Det skal ikke være noen kjøpsopsjon som en del av låneavtalen.

Vi kommer selvsagt tilbake med mer hvis og når dette blir bekreftet.

11.42: Marca skriver at Real Madrid ser ut til å ville kreve 20-25 millioner euro (17,9-22,4 mill. pund i dagens kurs) for Sergio Reguilón. 23-åringen var på lån til Europa League-vinner Sevilla i sesongen som var, og Julen Lopetegui ønsker angivelig å beholde venstrebacken, men Tottenham, Manchester United, Juventus og Inter følger visstnok med på Reguilón også.

00.38: Daily Express siterer Sunday Times-journalist Duncan Castles på at United avventer å forhandle med Barcelona om Ousmane Dembélé, ettersom de fortsatt har troen på å signere Jadon Sancho i løpet av overgangsvinduet. Dembélé skal være et alternativ til Sancho, og kan bli aktuell å hente på en låneavtale for en sesong.

United skal ennå ikke ha lagt inn et bud på Sancho.

Torsdag 27. august

21:45: United vurderer å låne ut Dylan Levitt. Det skriver Manchester Evening News. Avisen forstår det slik at det i tilfellet vil være mest aktuelt å låne ut waliseren til League One. Den 19-årige midtbanemannen har én kamp for Uniteds førstelag, og har vært med i landslagstroppen til Wales og Ryan Giggs tre ganger.

20.40: United skal ha interesse for italienske Sandro Tonali. Metro siterer Corriere dello Sport på at United har snust på Brescia-spilleren denne sommeren, samtidig som det ser ut til at Inter er nærmest å sikre seg midtbanemannen. 20-åringen vil visstnok koste sin eventuelle nye klubb 35 millioner euro.

19.59: Daily Express videreformidler en sak fra tyrkiske Fotomac. I saken står det at Galatasaray er interesserte i Fred, og at det i så fall vil være snakk om en permanent overgang. Istanbul-laget har hatt Mario Lemina (Southampton) og Jean Michael Seri (Fulham) på lån denne sesongen, og trenger derfor forsterkninger når disse to forsvinner tilbake til Premier League.

19.35: Daily Star skriver at Aston Villa er interesserte i å hente Sergio Romero og Diogo Dalot som en del av en avtale som sender Jack Grealish motsatt vei. Bare Norwich slapp inn flere mål enn Birmingham-laget forrige sesong, og Dean Smith skal være interessert i å forsterke laget sitt bakover på banen før neste sesong.

Grealish har lenge blitt lenket til United, og en eventuell overgang vil visstnok koste klubben rundt 75 millioner pund.

18.10: The Sun skriver at United har vært interesserte i Brightons midtstopper, Ben White. «The Seagulls» skal kreve rundt 30 millioner pund for 22-åringen, noe som skal være mer enn det United er villige til å tilby.

White hadde suksess på utlån til Leeds forrige sesong. Marcelo Bielsa og kompani skal ha vært interesserte i å hente midtstopperen på permanent basis, men Brighton skal ikke være lystne på å selge til en klubb han anser som en direkte rival om ligaplasseringene.

17.40: Daily Mail skriver at den unge spissen Devon Arnold er på prøvespill hos United. 18-åringens kontrakt med Yeovil gikk ut i sommer, og han skal allerede ha imponert i en kamp for U23-laget til United. Arnold ble Yeovils yngste spiller noensinne i 2019, og skal være en kjapp og energisk spiss, ifølge han selv.

16.18: Guardian-journalist Jamie Jackson skriver at United fortsatt skal ha som mål å signere Jadon Sancho i sommer, uansett hvor lang tid det måtte ta.

12.00: Manchester United har fremdeles Jack Grealish i kikkerten og har holdt dialogen med Aston Villa, melder Daily Mail. Villa vil trolig kreve rundt 75 millioner pund for sin playmaker. Samtidig skriver Mail også at Monacos Benoit Badiashile ikke er et overgangsmål for United.

08.00: Vi tar også med en noe vag sak fra Express som også skriver at Manchester United har midlene som skal til for å tilby Messi en kontrakt med klubben, men at Jadon Sancho likevel er spilleren som står øverst på ønskelisten til United denne sommeren. Saken baseres i all hovedsak på Sky Sports-journalisten Kaveh Solhekols forklaringer i programmet Transfer Show.

Solhekol selv advarer imidlertid mot den finansielle byrden ved å hente 33 år gamle Messi, selv på Free Transfer.

07.50: Manchester United skal ha fått beskjed om at Bournemouths David Brooks er til salgs, og den 23 år gamle walisiske landslagsspilleren kan bli et langt rimeligere alternativ dersom United ikke blar opp for Jadon Sancho, skriver Express som oppgir journalisten Duncan Castles som sin kilde.

Onsdag 26. august

20.05: The Times skriver at United har vært i kontakt med faren til Lionel Messi, men at det fortsatt er Manchester City som er storfavoritter til å sikre seg argentineren, dersom han forlater Barcelona. Inter Milan og PSG skal også være interesserte i fotballikonet.

18.26: Manchester Evening News videreformidler en sak fra Corriere dello Sport, som sier at Roma intensiverer jakten på Chris Smalling. Midtstopperen gjorde stor suksess på utlån til den italienske hovedstadsklubben denne sesongen, og med nye eiere skal klubben være klar til å sikre seg engelskmannen på permanent basis.

Roma skal visstnok være interesserte i å fullføre overgangen før sesongstart.

15.58: Tilbake til Lionel Messi: United skal ikke være ute etter argentineren, ifølge Jamie Jackson fra The Guardian.

Det kan selvsagt være at United har sjekket mulighetene selv om de sier det, men en overgang til United virker uansett lite trolig.

14.44: United har fått et bud på 25 millioner euro (cirka 22,5 mill. pund i dagens kurs) avslått på Monaco-stopperen Benoît Badiashile, melder den svært pålitelige RMC-journalisten Mohamed Bouhafsi.

Monaco-sjef Niko Kovac har gitt Monaco-styret beskjed om at han ønsker å beholde den franske 19-åringen, og at de skal avslå alle bud. Angivelig skal kun Martial-aktige bud, altså et bud som en ikke kan avslå, hindre Monaco i å beholde ham.

Bayer Leverkusen skal også ha vært i samtaler med Monaco om Badiashile, og de planlegger å komme tilbake med et nytt bud.

12.19: Mer akademi: Vi har tidligere skrevet om 16-åringen Marc Jurado som er på vei fra Barcelona, og nå er han på vei til Manchester. Les mer i egen sak her.

11.37: Akademisignering: 13 år gamle Nehemiah Oriola (offensiv midtbane/spiss) skal være klar for klubben, ifølge akademikjenner. Oriola kommer fra West Ham.

09.08: Potensielt dårlig nytt for Casey Stoney & co: den siste tida har en rekke spillere fra den amerikanske ligaen (NWSL) dukket opp i England – noen ut året, noen ut sesongen, noen permanent – med VM-finalehelten Rose Lavelle til Manchester City som den mest spektakulære overgangen. Nå skriver Sky Sports at det kan bli slutt på disse overgangene siden NWSL har annonsert oppstart av den profesjonelle fotballen igjen i september, da de returnerer med en såkalt høstserie, hvor ligaen har blitt delt inn i tre for å få minst mulig reising.

Hvorfor dette er dårlig nytt for United? Jo, fordi United har vært i samtaler med de amerikanske stjernespillerne Christen Press og Tobin Heath i det siste, og Sky Sports skriver at disse avtalene potensielt kan bli vanskelig å få i boks nå.

08.24: Vi kan jo starte med litt mer Lionel Messi her, selv om United neppe er favorittene til å signere ham (ja, vi er nok ikke engang det laget i Manchester det er mest sannsynlig at han signerer for, på grunn av Txiki Begiristain/Pep Guardiola-faktoren).

Barcelona har bekreftet at argentineren har gitt beskjed om at han vil bort, og Guillem Balague skriver at Messi har tatt denne avgjørelsen uten at han på forhånd har bundet seg til noen klubb – og at Messi og Guardiola ikke har snakket sammen. I tillegg, i motsetning til hva noen har trodd, skal dette være mer enn bare en maktkamp for å bli kvitt Barcelona-presidenten: han ønsker virkelig å dra, ifølge Balague.

Samtidig meldes det fra annet hold (David Ornstein) at Messi har snakket med Guardiola, og Marcelo Bechler (som skal ha vært tidlig ute med nyheten om at Messi ville dra melder at argentineren ønsker å spille for Manchester City.

Tirsdag 25. august

20.01: Lionel Messi skal ha fortalt Barcelona at han vil forlate klubben. Det skriver blant annet Marca. Manchester United blir selvsagt nevnt som en mulig ny destinasjon. Vi tar fortsatt dette med en klype salt, men det skal stemme at Messi vil forlate Barcelona.

19.00: Juventus-manager Andreas Pirlo har uttalt at Paolo Dybala kommer til å bli i Juventus.

13.44: Sky Sports skriver at det fortsatt er store muligheter for at Donny van de Beek forlater Ajax i sommer, og at han vil vurdere en overgang til Premier League om muligheten kommer, men at Ajax ikke har fått noen formelle bud på nederlenderen fra noen klubber denne sommeren. Det har tidligere blitt bekreftet at Van de Beek vil få lov til å forlate klubben om Ajax får en passende sum (slik det jo gjerne er med overganger).

Men er United interesserte i 22-åringen? Vi har blitt koblet til ham tidligere, men det har vært stille med Van de Beek-rykter i det siste, muligens fordi han vel ikke spiller i den posisjonen vi er aller ivrigst etter å forsterke.

08.27: Manchester United er klare til å sende Joel Pereira på lån igjen, denne gangen til Huddersfield Town. Det skriver Alan Nixon (ofte velinformert på klubber i Championship og lavere) i The Sun.

Huddersfield vil gjerne få i stand en avtale raskt.

Som vi skrev i vår sesongrapport for de utlånte, og også i en sak der vi intervjuet Edinburgh-journalister om Pereiras fjorårssesong, så feilet Pereira stort i Hearts, og kan trenge en god 2020/21-sesong.

Mandag 24. august

18.40: James Maddison har blitt nevnt i denne spalten hyppig det siste året, men en overgang til United vil nok ikke skje denne sommeren. Leicester-spilleren har nemlig signert ny kontrakt med klubben.

18.37: Roma er fortsatt på jakt etter Chris Smalling. Den italienske klubbens nye eiere skal ha akseptert at midtstopperen er prioriteringen denne sommeren. Il Tempo skriver at Roma er villige til å legge 17 millioner euro på bordet.

13.10: Tahith Chong og Aliou Traoré er allerede i gang i henholdsvis Werder Bremen og Caen, og i løpet av uka kan utlånsavtaler for James Garner, Dylan Levitt og Matej Kovar også være i boks, skriver Manchester Evening News. Swansea skal være en av flere Championship-klubber som ønsker seg Garner.

08.00: En ganske rolig start på uka. Mens Daily Mirror i går meldte at Manchester United har gitt opp jakten på Jadon Sancho, er MENs forståelse av situasjonen at klubben fortsatt har et håp om å lande 20-åringen. Partene er i forhandlinger, men Sanchos lønnskrav, agenthonorarer og Dortmunds krav om 108 millioner pund er en hindring.