Ryktesaker, uke 22

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 31. mai:

19.45: Atletico Madrid-spilleren Saul Niguez har flere ganger blitt linket til United. Nå har Atletico Madrid-spilleren virkelig fått fatt på ryktene om sin egen fremtid etter at han la ut denne Twitter-meldingen:

«Ny klubb. Jeg annonserer det om 3 dager», er teksten i meldingen…

15.05: Manchester United skal være optimistiske med tanke på å få til en overgang for Jadon Sancho denne sommeren, melder 90min.com.

Nettstedet skriver at Sancho ikke ønsker å forlenge kontrakten med Borussia Dortmund og at den unge kantspilleren ønsker å dra denne sommeren.

10.20: I dag er fristen for Manchester United til å bli enige med Odion Ighalos kinesiske klubb Shanghai Shenhua.

Tidligere har det vært snakk om at United ville prøve å få til en avtale med Shenhua og Ighalo for å få spissen til å bli i United ut denne sesongen, men Goal skriver at United jobber med en avtale for å beholde Ighalo ut hele kalenderåret 2021. 

Lørdag 30. mai:

17.40: Manchester United skal være åpen for en løsning der Adrien Rabiot kommer til Old Trafford som en del av en pakkeløsning om Paul Pogba drar til Juventus etter sesongen.

Det melder italienske Calcio Mercato. 

15.25: Manchester United og Shanghai fortsetter samtalene om å forlenge utlånsavtalen for Odion Ighalo. Dette meldte blant annet BBC-journalisten Simon Stone fredag kveld.

United.no har vært i kontakt med kilder tett på United som sier at det er 50/50 om det lar seg gjøre å få til en avtale. Den opprinnelige avtalen går ut søndag og United har definitivt ikke tiden på sin side.

10.15: Birmingham-manager Pep Clotet forventer at det blir stor interesse rundt klubbens tenåringsstjerne Jude Bellingham dersom Championship gjenopptas snart, melder Sky Sports.

– Vi tenker først og fremst på situasjonen vi må måndtere her og nå og ikke på det som skal skje neste sesong. Som hovedtrener har ikke jeg så mye med overganger å gjøre. Det er andre i klubben som tar seg av det. Jeg er veldig glad for at Jude er hos oss nå, men jeg forstår at det vil bli mer spekulasjon når fotballen starter opp igjen, sier Clotet.

Manchester United og Borussia Dortmund regnes som de to favorittene til  sikre seg 16-åringens signatur. 

Fredag 29. mai:

22.20: Jadon Sancho vil forlate Borussia Dortmund i sommer, og det er helt uaktuelt å forlenge den nåværende kontrakten med den tyske klubben. Det skriver det tyske nettstedet SPOX i en såkalt eksklusiv sak. Dortmund ville fredag ikke kommentere disse ryktene, men Sanchos kontrakt med klubben går ut sommeren 2022.

United.no må innrømme at vi ikke kjenner til dette nettstedet, men velger å gjengi det siden saken er delt en del steder i verden allerede. Vær imidlertid varsom med å legge for mye i informasjon fra ukjente kilder, spesielt ikke hvis de ganske raskt følges opp av mer kjente medier/journalister.

14.30: Den spanske avisen Mundo Deportivo skriver at Manchester United, Chelsea, Newcastle, Arsenal og Leicester alle vurderer å hente Philippe Coutinho

Brasilianeren vil koste rundt 90 millioner pund, skal vi tro den spanske avisen.

For å være helt ærlig så har vi egentlig store problemer med å gjøre nettopp det i denne saken…

08.10: Borussia Dortmunds midtbanespiller Thomas Delaney sier til ESPN at Jadon Sancho føler presset etter å ha blitt linket bort fra klubben gjentatte ganger.

– Han er et av de største talentene jeg har spilt med. Med det kommer også et betydelig press og jeg tror han begynner å føle det nå fra landslaget og klubber som han blir linket til, sier Delaney til podcasten Gab & Juls

08.00: Manchester United skal være interessert i den 18 år gamle vingen Facundo Pellistri. Tenåringen, som også skal også være jaktet av Newcastle, spiller for klubben Penarol der Diego Forlan er trener.

Også Real Madrid, Atletico Madrid, Napoli og Boca Juniors skal ha vist interesse for 18-åringen fra Uruguay, skriver Daily Mail.

Torsdag 28. mai:

19.30: ESPNs United-journalist Rob Dawson skriver at kinesiske Shanghai skal være mer positivt innstilt til å la Odion Ighalo fortsette i United ut sesongen, men at tiden arbeider mot at dette faktisk lykkes. United innser at det hele nå avhenger av den kinesiske klubbens velvilje.

18.40: Monaco-spiss Pietro Pellegri skal være på lista til United. Det skriver Gianluca Di Marzio. 19-åringen har slitt med skader etter overgangen fra Genoa til Monaco, men har blitt fulgt av United siden han var 16. Utfordringen er at unggutten skal være tiltenkt en startplass i Monaco neste sesong.

09.37: The Suns Martin Blackburn skriver at Real Madrid føler at en byttehandel kan være et alternativ for å sikre seg Paul Pogba, og spillerne som nevnes som mulige spillere i en eventuell byttehandel er Martin Ødegaard, Brahim Díaz, Lucas Vázquez og James Rodríguez.

Samtidig skal Solskjærs plan være å bruke Bruno Fernandes og Pogba sammen på United-midtbanen.

En slik byttehandel høres noe urealistisk ut (selv i en tid hvor byttehandler sikkert kan bli mer vanlig enn tidligere, på grunn av den økonomiske situasjonen), og det er jo ikke akkurat den mest treffsikre kilden. Vi ville tatt det med en klype salt.

00.38: Spanske Mundo Deportivo skriver at United prøver å bruke Alexis Sánchez som en del av en Jadon Sancho-avtale, der håpet er at det kan få ned prisen litt.

Samtidig må det jo påpekes at Mundo Deportivo på ingen måte er blant de mest treffsikre kildene, og det virker vel noe egentlig noe urealistisk at Sánchez skal ende opp som en del av avtalen.

Onsdag 27. mai:

19.12: Odion Ighalo skal visstnok ha tatt kontakt med Shanghai Shenhua i håp om å få forlenget United-låneavtalen – han beskrives som desperat etter å fullføre sesongen i United. Les mer i egen sak her.

16.58: Sport Witness har en gjennomgang av hva som melder i argentinsk presse om Marcos Rojo, som som kjent er på lån fra United til Estudiantes.

I helga ble det meldt av Sunday Mirror at United håpet på budkrig fordi også Boca Juniors har meldt sin interesse, og at United håper å få inn 12 millioner pund for forsvarsspilleren. Akkurat det virker mindre trolig etter å ha lest hva argentinske aviser skriver.

Diario Hoy hevder at Estudiantes ser etter potensielle erstattere i tilfelle Rojo drar, og at Boca Juniors håper å få til en seksmåneders låneavtale med United hvis det søramerikanske fotballforbundet bekrefter at Copa Libertadores kan spille videre i år. La Bombonera-laget er dog ikke lystne på å bruke penger på en permanent signering, så det er bare lån som er aktuelt.

Samtidig melder Olé at United krever 15 millioner dollar (som altså blir 12 millioner pund, slik som det er nevnt i Mirror-saken), og at det gjør en permanent overgang til både Estudiantes og alle andre argentinske klubber helt uaktuelt, ifølge avisa, for det er det ingen i Argentina som vil ha råd til. Derfor er Estudiantes i kontakt med United for å se om de kan få forlenget låneavtalen så fort som mulig.

08.50: Kanskje er ikke håpet ute likevel for Odion Ighalo og Manchester United med tanke på å få den nigerianske spissen til å bli på Old Trafford noen ekstra måneder.

Flere United-journalister meldte for et par dager siden at Ighalo trolig ville returnere til Shanghai om ikke lenge, men nå sier Ighalos agent Ladi Salami at han er optimistisk med tanke på at Ighalo skal bli i United.

Til FootMercato uttaler Salami at Ighalo trives veldig bra i United og er nær en enighet i de personlige betingelsene i en kontraktsforlengning. Samtidig påpeker han også at coronakrisen har skapt en situasjon i Kina der klubbene vil ha vanskeligheter med å innfri de lukrative avtalene flere spillere har.

Ighalos leiekontrakt med United går ut førstkommende søndag.

Tirsdag 26. mai:

Happy Treble-dag alle sammen!

20.25: Real Madrid skal være klare til å komme med et snarlig bud på Ajax sin midtbanestjerne Donny van de Beek, melder det franske nettstedet Le10Sport.

Manchester United har tidligere vært linket til 23-åringen ved en rekke anledninger.

07.10: Ingen av oss ville ikke hatt Bruno Fernandes i februar og mars, men Sporting Lisboa-presidenten sier til New York Times at de ville vært villig til å selge Fernandes for bare 10-15 millioner euro nå som coronaviruset herjer i verden. Tidligere har overgangseksperter varslet et fall i prisene på 10-20 prosent.

07.00: Dette er ikke helt nytt siden andre har nevnt det før, men The Telegraphs Mike McGrath skriver at United kommer til å la Dean Henderson få fullføre sesongen på utlån i Sheffield United. Det er kilder i sistnevnte klubb som sier de føler seg sikre på at det blir en «positivt» utgang på dette.

Mandag 25. mai:

18.30: Likevel håp for Odion Ighalo?

17.50: Christian Falk, journalist i tyske SportBILD, skriver at det er sant at United var interessert i Bayern-spiller Corentin Tolisso i vinter, men at det ikke pågår noen samtaler akkurat nå. Bayern vil selge, men spilleren er skadet for øyeblikket.

14.56: Odion Ighalos låneopphold i United er inne i sin siste uke – om det ikke blir et gjennombrudd i forhandlingene innen søndag. Mer i egen sak her.

12.51: Dominic Booth skriver i Manchester Evening News at Bournemouth-duoen David Brooks og Joshua King er to av flere spillere som er på Uniteds ønskeliste – hvis United ikke klarer å få tak i sine foretrukne mål, vel å merke.

Begge har blitt koblet før, i 2020 har det vært mest King – som United skal ha prøvd å signere på januarvinduets siste dag. Da endte det heller med at Odion Ighalo kom inn på lån.

Brooks har ikke vært på banen denne sesongen på grunn av en stygg skade, men har imponert for Sheffield United og Bournemouth de foregående sesongene. Han har spilt en del på høyrekanten, men er en ikke en like typisk høyreving som f.eks. Jadon Sancho, som alt tyder på at er førstevalget til United i den posisjonen.

08.07: Italienske La Repubblica (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United er i frontposisjon til å kunne signere Napolis Kalidou Koulibaly. De skriver at en overgang bort fra Napoli er sannsynlig, og at samtalene mellom Napoli og United fra sist sommer (som italiensk presse stadig vekk skriver om) ikke ble avsluttet, men bare utsatt.

Det hevdes at Napoli ønsker 90 millioner euro (cirka 80, 7 mill. pund i dagens kurs), noe Sport Witness synes høres veldig urealistisk ut for en spiller som blir 29 år i sommer, og de mener det er en viss sjanse for at Uniteds navn bare blir brukt her.