Ryktesaker, uke 21

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 24. mai:

16.14: Det ble ingen overgang til United for Joshua King i januar, da han ble koblet til klubben, men nå melder Sky Sports at fire av de seks toppklubbene i Premier League er interessert i nordmannen.

Det skal være sannsynlig at King forlater Bournemouth denne sommeren siden kontrakten hans går ut sommeren 2021.

United og Chelsea nevnes i artikkelen, men mest på generell basis – det står ikke konkret i artikkelen at United er en av disse fire klubbene som nå ønsker å signere King.

14.21: Daily Record skriver at 16 år gamle James Graham, som har vært på prøvespill i United (og som ifølge  The Scottish Sun i april er en spiller United ønsker å ta en ny titt på), er ønsket av Steven Gerrards Rangers. Rangers skal være enige med Ross County om en overgangssum for spissen, men personlige betingelser er ikke i boks. Graham har vært på prøvespill i United og Liverpool, og Leeds og Wolverhampton skal også være interesserte.

Saken inneholder ikke noe nytt om Uniteds eventuelle interesse.

10.23: Chris Smalling ønsker å bli i Roma siden han har likt det av både sportslige og familiære grunner, og har bekreftet det til Roma-sjef Paulo Fonseca nå etter å ha returnert til trening. Det skriver italienske Corriere dello Sport.

Problemet er som kjent at Roma ikke vil ha råd til å bruke så mye penger som United skal ha krevd for spilleren Fonseca ser på som forsvarssjefen sin – United skal foreløpig ikke ha gått ned fra kravet på 20 millioner euro (rundt 17,9 mill. pund i dagens kurs), ifølge avisa.

Smalling skal også ha mottatt tilbud fra Premier League, mens agenten hans angivelig jobber med å finne en økonomiske enighet med United som alle parter kan leve med. Om Roma ikke får tak i Smalling, så vil Jan Vertonghen og Dejan Lovren være alternativer.

00.29: United håper at det skal bli en budkrig om Marcos Rojo mellom Boca Juniors og Estudiantes (hvor han er på lån nå), skriver Sunday Mirror.

Boca Juniors skal nemlig ha blitt med i kampen om den argentinske stopperen, som United ønsker å kvitte seg med.

Saken er skrevet av Simon Mullock, som ikke pleier å være særlig treffsikker på United-stoff.

Lørdag 23. mai:

19.06: Spanske AS skriver (her gjengitt av Sport Witness) at Manchester United følger med på Thomas Lemars situasjon i Atlético Madrid.

Den 24 år gamle kantspilleren har ikke vært en suksess siden overgangen fra Monaco, men Diego Simeone skal visstnok være fast bestemt på å sørge for at han etter hvert blir det. Økonomisk sett vil det gi liten mening å selge nå på grunn av at verdien har gått så kraftig ned siden franskmannen kom til klubben (selv uten å ta coronaviruset i betraktning).

Likevel følger United visstnok med, og skal ha møtt Lemars agent, og det kan handle om at den økonomiske situasjonen i den spanske hovedstadsklubben kan bli veldig vanskelig hvis de ikke klarer å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League, og at de da vil ha behov for å selge.

Arsenal er tidligere den klubben som oftest har blitt nevnt i sammenheng med Lemar.

12.27: Marcos Rojos låneopphold i Estudiantes ble nok ikke helt som forventet. En skade + coronaviruset har gjort at han kun har fått én kamp for klubben hittil – og den endte med tap.

Estudiantes-forsvarskollega Leandro Desábato, som sier at han snakker mye med United-lånesoldaten, har i et intervju med argentinske Fox Sports sagt at Rojo ønsker å bli i klubben.

07.04: Mundo Deportivo skriver at Manchester United har vært i kontakt med agenten til Coutinho (Kia Joorabchian). Leicester og Chelsea skal ha vært det samme, og Newcastle er også interesserte, hevder avisa.

Barcelona ønsker å selge (for så høy sum som mulig), og håper nok at det kan bli en auksjon. Spilleren selv vil også tilbake til England, og Chelsea skal være klubben han i så fall foretrekker.

Vi kan ikke huske å ha sett noe om noen Coutinho-interesse fra de journalistene vi stoler litt mer på, så vi ville nok ikke stolt altfor mye på dette.

Fredag 22. mai:

15.00: Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at Ethan Laird og Largie Ramazani ble vurdert som førstelagsspillere ut sesongen frem til Bruno Fernandes ble hentet i slutten av januar. United ønsker nå i stedet at de to skal spille for U23-laget neste sesong, blant annet sammen med Hannibal Mejbri, Charlie McCann og Mark Helm. James Garner og Dylan Levitt skal lånes ut neste sesong, heter det også i artikkelen.

09.30: ESPNs Stephan Uersfeld skriver på en måte som kan forstås på at United kanskje kan få konkurranse fra Bayern München om Jadon Sancho. Tidligere har mange hevdet at det ikke skal være aktuelt for Dortmund å selge til Bayern, men Uersfeld skriver at Bayern forhørte seg om Sancho i forkant av coronakrisen.

Sanchos kontrakt går ut sommeren 2022, og selv om det er blitt hevdet at United kanskje vil forsøke å få prisen ned grunnet coronakrisen så har det de siste dagene blitt hevdet at Dortmund heller beholder Sancho ett år til enn å selge billig(ere) nå.

07.30: Daily Star (grøss og gru) skriver at United er i ferd med å sette sammen et tilbud på cirka 10 millioner pund for Sporting Lisboas unge venstreback, Nuno Mendes. Det var portugisiske Record som først omtalte interessen for venstrebacken som ikke har spilt for Sportings førstelag, men er U19-landslagsspiller for Portugal. Det var visstnok nært at han kom med som en del av avtalen da United kjøpte Bruno Fernandes. Det nevnes at Nani har anbefalt ham, og i tillegg vil selvsagt Fernandes ha god kontroll på Nuno Mendes – som har samme agent som Fernandes.

07.25: Evening Standard gjentar det andre har skrevet før: At Erling Braut Haalands utkjøpsklausul i Borussia Dortmund, på 75 millioner euro, først gjelder fra sommeren 2022.

07.20: Daily Express-journalist Luke Garderner hevder at en midtstopper nå er blant Uniteds aller største ønsker for sommeren. Dette fordi United nå skal skjønne at de kan få kloa i Napoli-stopper Kalidou Koulibaly, siden PSG ikke lenger er ute etter ham. Liverpool og City nevnes også, mens prislappen nå skal ligge på om lag 63 millioner pund.

07.15: Barcelona skal ha senket prisen på sin 26 år gamle franske midtstopper, Samuel Umtiti. Den franske A-landslagsspilleren, som jevnlig er blitt koblet til United de siste årene, skal nå være tilgjengelig for 30 millioner euro. Det skriver spanske SPORT. United, Arsenal og spesielt Inter nevnes i artikkelen, men det står også at spilleren helst kunne tenke seg til Premier League.

Torsdag 21. mai:

19.00: Borussia Dortmund skal være villig til å vente med å selge Jadon Sancho til klubbene i England har bedre økonomi igjen, skriver Mike McGrath i The Telegraph. McGrath var mannen som først avslørte Uniteds jakt på Joshua King i januar. Han mener at Dortmund vil ha de mye omtalte 100 millionene (og kanskje mer) for Sancho og at de er villig til å vente med å selge spilleren hvis de ikke får det. Sancho har to år igjen av kontrakten sin med tyskerne.

17.00: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at United skal være komfortable med gå til neste sesong med Rashford, Martial og Greenwood som spisser  – selv om de ikke skulle få tak i Harry Kane eller Jadon Sancho. Ifølge Wheeler skal United føle seg sikre på at de tre spissene de nå har kan bli Premier Leagues beste.

United-trioen har scoret to færre mål enn Liverpools offensive trio tross 20 færre kamper mellom dem, og i United tror de Greenwood har utviklet seg til en mer etablert førstelagsspiller i løpet av 12 måneder.

Wheeler skriver også at United ønsker Odion Ighalo permanent, men at 20 millioner pund for en 30-åring er mer enn det de nå er villig til å betale.

12.44: Ikke så mye nytt, men vanligvis treffsikre David Ornstein har snakket om Jadon Sancho igjen.

– Sancho forventet å flytte på seg denne sommeren, og det er fortsatt en veldig god sjanse for at det vil skje, sa Ornstein i The Athletic-podkasten han har sammen med Mark Chapman.

Sist uke skrev Ornstein at Dortmund og Sancho har en avtale med Dortmund om at han kan forlate klubben hvis det kommer et passende tilbud i løpet av de neste månedene. Ornstein gjentok dette i podkasten, og sa at Dortmund er ventet å holde seg til dette.

00.28: Rob Dawson skriver for ESPN at både Barcelona og PSG følger med på situasjonen til Diogo Dalot i United, men at Ole Gunnar Solskjær er lysten på å beholde portugiseren. Han ønsker at Dalot skal bli for å kjempe om plassen sin, pluss bidra til bedre dekning på begge backene.

Solskjær skal være åpen for å få inn en forsvarsspiller i det neste overgangsvinduet, men i så fall vil det være mer sannsynlig med en midtstopper.

Onsdag 20.mai:

08.30: Manchester United kal være en av klubbene som jakter Wolverhampton-spilleren Adama Traore. Muskelbunten med de kjappe føttene er også i Liverpools og Manchester Citys søkelys, skriver Birmingham Mail.

Lokalavisen i Birmingham baserer imidlertid sine rykter på en artikkel i det franske nettstedet Le 10 Sport. Det franske nettstedet skriver at også Barcelona og Real Madrid er interesserte, men vi tar disse ryktene med en stor klype salt. Særlig når det nevnes en pris på 133 millioner pund…

Tirsdag 19. mai:

12.34: Manchester Evening News har snakket med reservelagssjef Neil Wood, og skriver at United bekrefter at James Garner er blant seks spillere som United vurderer å låne ut neste sesong.

Det skal være stor Garner-interesse fra Championship, og Sheffield Wednesday og Swansea har blitt nevnt i forbindelse med den spennende midtbanespilleren.

Dylan Levitt, Ethan Laird og Ethan Galbraith er andre navn som skal være aktuelle for utlån, selv om Wood gjør det klart at lånesamtaler ikke har funnet sted ennå – det må fortsatt også bestemmes hvilke spillere Solskjær ønsker å ha med rundt førstelagstroppen.

00.00: Gazzetta dello Sport (gjengitt her av Sport Witness) anslår at det er 50% sjanse for at Kalidou Koulibaly havner i Manchester United om han forlater Napoli, 25% sjanse for at han i så fall havner i Liverpool, og 25% sjanse for at det blir PSG.

Det virker, og her ser Sport Witness ut til å være enige, som om de prosentene er ganske spekulative, og handler vel så mye om at de har lyst til å ha den informasjonen i en fiffig grafikk som at det handler om et anslag basert på faktisk informasjon.

Uansett tror i alle fall avisa at Napoli ikke vil kunne få 100 millioner euro for Koulibaly igjen (som italienske aviser har påstått at United la inn et bud på for senegaleseren sist sommer), men at 70-80 millioner euro (62,7-71,6 mill. pund) ikke er utenkelig.

Engelske medier ser generelt langt mindre overbeviste ut om at en midtstopper vil bli prioritert av United denne sommeren.

Mandag 18. mai:

07.15: Manchester United kan vente seg kamp om signaturen til Milan Skriniar. Real Madrid skal nemlig være interesserte i Inter-stopperen som kan komme til å forlate den italienske storklubben i sommer, skriver Mirror.

Inter ønsker rundt 52,5 millioner pund for den slovakiske forsvarsspilleren, men så langt er det ingen klubber som har vært villige til å betale den summen, skriver avisen.

07.10: Aston Villa vil kreve 80 millioner pund for Jack Grealish, selv om klubben skulle rykke ned fra Premier League, skriver Mirror.

Birmingham-klubben vil gjøre alt den kan for å beholde kapteinen sin om klubben skulle overleve i Premier League, men om det skulle bli en degradering til Championship vil det være svært vanskelig for Villa å holde på Grealish som lenge har vært linket til Manchester United.