Ryktesaker, uke 27

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 7. juli:

13.43: Angående den angivelige jakten på Sergej Milinkovic-Savic, så står det mer i denne Sport Witness-artikkelen (som også nevner Sport Mediaset-artikkelen som vi omtalte tidligere i dag). Det snakkes blant annet om et mulig bud på 75 millioner euro (67,3 mill. pund), men samtidig er ikke Sport Witness helt overbevist – de mener det virker vel så mye som at det er Lazio som prøver å få spilleren ut på markedet igjen.

13.06: Paul Pogba var som ventet med i troppen til sommerturnéen. Det betyr uansett neppe at det blir slutt på spekulasjonene!

Sport Witness skriver om rapporter fra både Frankrike og Spania om franskmannen. L’Equipe rapporterer at første bud kan bli på rundt 80 millioner pund (71,8 mill. pund), men et slikt bud ville jo selvsagt United aldri akseptert.

Samtidig skriver Real Madrid-vennlige Marca at overgangen kan koste klubben rundt 170 millioner euro (152,5 mill. pund), men Sport Witness mener det er litt uklart om den summen inkluderer agenthonorar til Raiola. Videre mener Marca at Real Madrid ikke ønsker noen krig med United på grunn av en god relasjon mellom klubbene, og at United på en måte har startet forhandlingene ved å be om tid til å få inn en erstatter først. Sergej Milinkovic-Savic nevnes, men Sport Witness mener at dette muligens bare baserer seg på italienske rapporter.

11.33: Klubben føler seg trygge på at Paul Pogba er med på flyet til Australia i dag, skriver Jamie Jackson fra The Guardian.

10.44: Ifølge seriøse The Times klargjør Juventus et bud på £120 millioner for Paul Pogba.

Samtidig skal United være ventet å motstå ethvert forsøk på å hente franskmannen.

10.42: Sunday Mirror skriver at Sean Longstaff har blitt mer usikker på fremtiden fordi Newcastle ikke klarte å fornye kontrakten med manager Rafa Benítez.

10.41: Italienske Sport Mediaset skriver at United er interesserte i Lazio-midtbanespiller Sergej Milinkovic-Savic, som vil bli billigere denne sommeren enn forrige sommer etter at serberen har hatt en vesentlig svakere sesong enn i 2017/18-sesongen. I fjor skal Lazio ha bedt om 120 millioner euro (107,6 mill. pund i dagens kurs), nå ønsker de 100 millioner euro (89,7 mill. pund), men de vil sannsynligvis ta til takke med 80 millioner euro (71,8 mill. pund).

Lazio-sportsdirektør Igli Tare skal være i London for å lytte til tilbudene fra engelske klubber, og det skal spesielt være United som er interesserte. Milinkovic-Savic skal også være lysten på å forlate den italienske hovedstaden.

Det virker sannsynlig at en slik overgang, om ryktet skulle stemme, vil være noe som skjer om Paul Pogba reiser. Samtidig ville vi tatt det hele med en klype salt siden vi har sett lite informasjon om at Milinkovic-Savic skal være aktuell.

10.11: José Mourinho skal ha takket nei til lukrativ avtale:

10.06: Sunday Mirrors Steve Bates hadde en periode gode kilder i United, men de siste årene virker det ikke å ha vært slik, men uansett: Han skriver at United fortsatt er usikre på om Paul Pogba kommer til å møte opp når flyet reiser til Australia i dag.

09.58: The Sun skriver at Romelu Lukaku har blitt tilbudt til Juventus og Napoli, i tillegg til selvsagt Inter. Agenten snakker visstnok med både Maurizio Sarri og Carlo Ancelotti, og United har tilbudt ham for 75 millioner pund, ifølge avisa, noe som neppe er en særlig realistisk overgangssum til slutt.

Saken er ikke skrevet av avisas United-korrespondent.

08.49: Ifølge Manchester Evening News‘ kilder ønsker Sir Alex Ferguson at United skal signere Harry Maguire. Skotten skal visstnok også synes at det er rart at klubben ikke har gått for ham tidligere.

Det er verdt å påpeke at Ferguson ikke har noen reell sportslig makt i United, og at dette slik sett ikke har så mye å si for hva som kommer til å skje.

08.46: Manchester City har ingen intensjoner om å bevege seg i nærheten av hva Leicester ønsker for Harry Maguire, ifølge The Sun, noe som gjør veien enklere for United. Samtidig krever fortsatt Leicester mye. De skal ha avslått Uniteds tilbud på 70 millioner pund + spillere (en av dem skal ha vært Marcos Rojo, ifølge avisa), og ønsker seg 85 millioner pund.

Saken er ikke skrevet av en av journalistene som følger United aller tettest.

Lørdag 6.juli:

17.47: Troverdige Gianluca di Marzio (på italiensk) skriver at Juventus har forhørt seg om Romelu Lukaku. Videre står det at det ikke er sikkert at Juventus er interessert i spissen. Det blir nemlig spekulert i at de har forhørt seg kun for å gjøre ting vanskeligere for Inter.

12.45: Europeisk fotballekspert Julienne Laurens, sier til ESPN (her gjengitt av Express) at både United og PSG er enige med Ajax om en overgang for Matthijs de Ligt. Selv vil 19-åringen til Juventus, men Ajax vil selge til enten United eller PSG. Laurens tror at nederlenderen kan glippe for Juventus, som ikke er villig til å betale like mye som de to andre klubbene, fordi spilleren selv vil til dem.

10.28: ElDeasmarque Sevilla (på spansk) skriver at United ligger best an til å signere Giovani Lo Celso som til daglig spiller i Real Betis. Den spanske klubben skal kreve 70 millioner euro for argentineren. Tottenham har også vist sin interesse for midtbanespilleren, men har allerede signert Tanguy Ndombele.

10.16: Vi kan ta med oss at Dean Henderson la ut en tweet i går, der han antyder at han snart er klar for Sheffield United. Det er sannsynligvis snakk om et nytt utlån til klubben han var på lån hos forrige sesong. Tweeten er nå slettet.

10.10: Tottenham skal ha kommet til enighet med agenten til 21 år gamle Dani Olmo, skriver den spanske avisen Muchodeporte. Dinamo Zagreb-midtbanespilleren har også blitt koblet til United.

Fredag 5. juli:

21.05: Ikke en dag går forbi uten at Sean Longstaff linkes til Manchester United. I dag er det Sky Sports som er på ballen. De skriver at Newcastle ønsker 50 millioner pund for midtbanespilleren. Det er dobbelt så mye som de 25 millionene han angivelig var verdsatt til.

18.00: I dag skriver ESPNs Mark Ogden, som ikke er blant de verste journalistene, at begge Milano-klubbene, AC Milan og Internazionale, skal ønske seg Nemanja Matics tjenester kommende sesong. Kilder skal ha sagt til ESPN at Inter skal være villig til å betale 10 millioner pund + Radja Nainggolan for den høyreiste serberen. Videre skrives det at Matic er villig til å diskutere en overgang med Ole Gunnar Solskjær.

13.58: Andreas Pereira og Axel Tuanzebe har signert nye kontrakter med United. Du kan lese mer om det her.

09.46: AS skriver (gjengitt av Sport Witness) at hvis Paul Pogba drar til Real Madrid, kan Saúl Níguez fra Atlético Madrid bli hans erstatter. Spanjolens nåværende kontrakt utløper i 2026 og Saúl skal ha vært i kontakt med klubben i flere måneder for å høre om mulighetene til å kunne heve lønnen. Uansett blir det ikke lett for United å hente 24-åringen, da Atlético krever 150 millioner euro. I tillegg har de allerede solgt flere profilerte spillere denne sommeren. Vi tar derfor dette ryktet med en klype salt.

08.39: Klokken 11:00 har vi en rykte-chat her på united.no. Der kan du sende inn spørsmål til US-journalist Bjarte Valen, som vil svare på spørsmål om rykter og overganger. NB: Kun for medlemmer.

 

08.28: Manchester City skal ikke være villige til å betale det Leicester City krever for Harry Maguire. Det betyr at United er i førersetet i kampen om midtstopperen. Videre skriver 90min at United skal legge inn et nytt bud på Maguire i den nærmeste fremtid.

08.18: Romelu Lukaku er et navn som har blitt nevnt hyppig i denne ryktespalten. Nå skriver The Sun at Inter ennå ikke har kommet med noe bud i nærheten av det United krever for spissen. Det betyr etter alle solemerker at han vil være på flyet som reiser til Perth på søndag.

08.09: Daily Star skriver at United skal ha gitt David de Gea et siste tilbud, som skal være på 350 000 pund i uka. Ifølge avisen skal Ole Gunnar Solskjær være desperat etter å beholde spanjolen.

Torsdag 4. juli:

21.23: Ifølge Daily Mirror har Ole Gunnar Solskjær snakket med United-spillerne som har vært sammen med Harry Maguire på det engelske landslaget om deres mening om spilleren. Tilbakemeldingene han fikk fra spillerne om Maguires personlighet skal ha vært gode.

Artikkelen er ikke skrevet av en av journalistene som så vidt vi vet er tett på klubben, og vi ville derfor ikke stolt særlig på innholdet.

18.52: Ander Herrera har nå signert for en ny klubb. Og ja, vi er like lite overrasket som dere andre over hvor han skal spille fremover! Les mer her.

17.54: Hvis dere ser noen nevne at Sporting-presidenten har bekreftet United-samtaler om Bruno Fernandes, så er det ingenting som tyder på at det stemmer. United ble ikke nevnt i radiointervjuet dette tilsynelatende stammer fra.

17.06: Jane Ross har signert for Manchester United. Mer om den overgangen her.

13.04: Spanske AS (gjengitt av Sport Witness) skriver at Manchester United har vært i kontakt med Atletico Madrid-spiller Saul Niguez’ representanter, i håp om å tenne en overgangsgnist hos spanjolen. Avisen hevder at 24-åringen skal være en erstatter for Paul Pogba.

Atletico Madrid skal være fast bestemt på å beholde stjernespilleren sin, så om Manchester United vil ha ham må de betale utkjøpsklausulen på 150 millioner euro.

10.46: Det meldes fra Sky Sports om at Bruno Fernandes’ agent tok et fly til England i går for å sondere terrenget for sin klient. Videre trekker de frem Manchester United som interesserte i midtbanespilleren. Sporting skal ønske å få mer en £50 millioner for 24-åringen.

Sky Sports viser til en «kilde i Portugal» (som kan være hva som helst), så derfor er det lov å være noe skeptisk til dette ryktet.

10.29: Mer om Paul Pogba: Spanske Marca skriver (som vi har hørt utallige ganger før) at Real Madrid vil kvitte seg med Gareth Bale, og bruke waliseren som en del av overgangssummen for Manchester Uniteds franske midtbanestjerne.

I 10.22-ryktet (og fra flere medier de siste ukene) leser vi at Manchester United ønsker penger for spilleren.

Videre skriver spanjolene at Pogba vil legge frem en overgangsforespørsel for klubben på fredag, som sannsynligvis er dagen han returnerer til Carrington.

10.22: Nicolò Schira, som skriver for Gazzetta dello Sport i Italia, hevder at Juventus er klare til å tilby Paulo Dybala pluss €60-70 millioner for Paul Pogba. Manchester United skal imidlertid bare være interessert penger for franskmannen som verdsettes til €150 millioner.

Videre skriver han at Real Madrid fortsatt ønsker å fullføre signeringen av 26-åringen.

Du trenger ikke nødvendigvis å ta dette for veldig god fisk. 

08.52: Det kan godt hende at flere har fått det med seg, men vi nevner det uansett. Joao Felix, som har blitt sterkt koblet til Manchester United, har nå skrevet under for Atletico Madrid. Klubben bekrefter det på sin egen hjemmeside. Overgangssummen skal være på svimlende 177 millioner pund (1.9 milliarder norske kroner).

08.43: Nå vil Inter gå «all in» for Romelu Lukaku. Det melder Sky Sports. Etter et møte med Inter-sjefene innrømmet Federico Pastorello (Lukakus agent) at det var dialog mellom klubbene, men at han ikke kan sette en tidsramme for overgangen.

Milano-klubben skal ønske å inngå en låneavtale på ett år (tidligere har det vært snakk om to år), med en forpliktelse om å signere belgieren for 62.8 millioner pund neste sommer.

Onsdag 3. juli:

18.34: I en bisetning i en artikkel som omhandler Manchester Uniteds interesse for Harry Maguire, skriver Paul Hirst (The Times) at Ole Gunnar Solskjær ønsker å signere Newcastles Sean Longstaff før flyet til Australia letter på søndag.

16.19: Mer om David De Gea: James Ducker i the Telegraph skriver i dag at keeperen ønsker en ukelønn på rundt 500.000 pund, noe som skal bringe ham i nærheten av lønnstoppen i klubben. Videre skriver den troverdige journalisten at kontraktsforslaget som har blitt lagt på bordet er på ca. 350.000 i uka. 110.000 mer enn han tjener i dag.

13.36: BBC skriver at United har tilbudt David de Gea en ny kontrakt. Ifølge avisen vil kontrakten gjøre de Gea til verdens best betalte keeper. Den nåværende avtalen utløper om ett år, og United har foreløpig ikke lyktes med å forlenge den.

12.44: Mer om Sean Longstaff, som vi skrev om tidligere i dag også: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United ønsker å signere Longstaff i tide til at han kan være med på sommerturnéen (United reiser til Australia på søndag). Planen skal opprinnelig ha vært å signere ham i juni, men Aaron Wan-Bissaka-forhandlingene tok mer tid enn ventet.

12.28: Mandag skrev vi om Lyons interesse for Eric Bailly. L’Equipe (som også hadde originalsaken) har nå skrevet en oppfølgingssak – her gjengitt av Sport Witness – der de skriver at spilleren selv ikke er så entusiastisk til en Lyon-overgang, og at Lyon derfor beveger seg videre til andre overgangsmål.

11.24: Pålitelige James Ducker i Daily Telegraph skriver at United gjør seg klare til å annonsere Neil Wood som ny trener for U23-laget – og at han får med seg Quinton Fortune som assistent.

36 år gamle Wood spilte i United-akademiet da han var yngre, og ble lånt ut til fem forskjellige klubber mens han var i United, men fikk aldri en førstelagskamp for klubben. Fortune spilte i klubben fra 1999 til 2006, og står med 126 kamper og 11 mål for United.

Det er sannsynlig at nyheten bekreftes senere denne uka.

Tidligere denne uka ble Nemanja Vidic koblet til U23-jobben.

09.19: Ifølge Newcastle Chronicle insisterer fortsatt Newcastle på at de ikke ønsker å selge Sean Longstaff, som imponerte stort i vår. Daily Telegraph melder at Manchester United ønsker å utnytte usikkerheten i Newcastle ved å komme med en formell Sean Longstaff-tilnærming denne uka.

Newcastle er samtidig i ferd med å selge Ayoze Pérez til Leicester for £30 millioner (spillerens utkjøpsklausul).

09.12:  Litt mer om Dani Olmo-rapportene fra Kroatia som vi videreformidlet i går: Sport Witness videreformidler sitater fra agenten om at Olmo kan spille for ethvert lag, og at United ikke har en spiller som ham. Samtidig sier spilleren selv til kroatiske T-Portal at det viktigste for ham er spilletid. Hvis interessen er reell, så vil det nok dermed vise seg om det ønsket er noe United kan innfri.

08.29: Barcelona skal være villige til å høre på bud for Samuel Umtiti. Det er den katalanske avisen Sport som skriver dette. Det spekuleres i at Barcelona skal hente både Antoine Griezmann og Neymar denne sommeren, det betyr at noen også må ut portene på Camp Nou. Den spanske storklubben vil tilsynelatende ha 50 millioner euro for midtstopperen.

08.14: Ifølge Marca skal Real Madrid ha Paul Pogba som hovedmål denne sommeren. Madrid-laget vil gi United penger, i tillegg til å tilby Gareth Bale som en del av overgangen. United har tidligere blitt linket til Bale, men denne sommeren har det ikke vært noe som helst som tyder på at United er interessert i waliseren.

Tirsdag 2. juli:

19.20: Sheffield United-manager Chris Wilder bekrefter (igjen) at klubben er i dialog med Manchester United angående Dean Henderson, som hjalp laget til opprykk forrige sesong. Det er imidlertid usikkert om det er snakk om overgang eller utlån.

19.15: Ole Gunnar Solskjær skal snakke med Paul Pogba når franskmannen returnerer fra New York for å overbevise ham om å bli værende i Manchester United. Det melder troverdige Rob Dawson i ESPN. Pogba er ventet tilbake på Carrington i løpet av uka. Samme dag skriver Marca at Real Madrid vil forsøke å bruke Gareth Bale i et eventuelt forsøk på å hente 26-åringen.

Samtidig er det ventet at Inter-aktuelle Romelu Lukaku sitter på flyet som setter kursen mot Australia på søndag.

18.30: James Ducker i Telegraph sitter på helt andre opplysninger om Bruno Fernandes enn det vi har lest tidligere i dag. Han skriver at United verken har vært i kontakt med spilleren eller Sporting.

18.15: Franske Tanguy Ndombélé er Tottenham-spiller.

16.45: Rapporter med ulike påstander om Bruno Fernandes dukker stadig opp, men nå har Sporting-president Federico Varandas uttalt at klubben ikke har fått noen bud på midtbanespilleren.

– Det har bare vært forhandlinger. Jeg vet ikke hva minsteprisen er, men det kommer til å bli vårt største salg – mer enn de 40 millionene vi fikk for Joao Mario, sier Varandas til radiokanalen Radio Observador, ifølge Sport Witness.

Samtidig skriver portugisisk presse at Sporting har vært naive ved å tro at de kan få 70 millioner euro for Fernandes, og at de sannsynligvis må nøye seg med 50 millioner.

16.40: Treffsikre Jamie Jackson i Guardian skriver i en bisetning at Manchester United fortsatt leter etter en teknisk direktør. Rio Ferdinand skal imidlertid ikke lenger være et like aktuelt alternativ som tidligere.

16.35: Vi tar med oss at alt tyder på at Tanguy Ndombélé blir Tottenham-spiller. Flere journalister, blant andre franske Julien Laurens som har god kontroll på det som beveger seg på det franske overgangsmarkedet, melder at overgangen er et faktum.

15.27: Italienske Gazzetta dello Sport (gjengitt av Sky Sports) skriver at Bruno Fernandes har godtatt de personlige betingelsene med Manchester United, men at klubbene ikke har blitt enige om en overgangssum for 24-åringen. Portugiserne skal ønske 50 millioner pund for spilleren sin. Enn så lenge så tar vi dette rykte med en klype salt.

15.20: Manchester United skal være interessert i å signere Ajax-talentet Hossein Zamani. 16-åringen regnes som en av juvelene i nederlendernes akademi og skal også ha fått oppmerksomhet fra Manchester City og AC Milan. Det er The Mirror som melder dette.

13.50: Simon Stone i BBC, samt Sky Sports melder at Manchester United har lagt inn et bud på Harry Maguire. Vi har skrevet om det i en egen sak:

11.48: Troverdige Jamie Jackson i den seriøse avisen The Guardian skriver i dag at Manchester United ikke har gitt opp håpet på å binde David De Gea til en ny langtidskontrakt. Lønnen vil trolig være i det samme skiktet som det Paul Pogba tjener. Det er rundt 290.000 pund i uka ifølge Jackson. Ed Woodward og Matt Judge er optimistiske og tror partene vil komme til en enighet.

10.38: Franske L’Équipe (her gjengitt av Sport Witness) skriver i dag at Manchester United er klare for å gi alt for å signere Issa Diop fra West Ham. Et bud på 22-åringen har ikke blitt formalisert enda (tross rykter om det) og det forventes at første bud vil ligge på rundt 50 millioner euro (45 millioner pund).

10.31: Spanske AS melder i dag at Paul Pogba har bestemt seg for at Real Madrid er det eneste alternativet hans, og at han allerede har gitt sitt «ja» til de hvite. Videre kan man lese at Zinedine Zidane og Florentino Perez ikke har planer om å gi seg uten kamp.

Tidligere har det blitt meldt at Pogba vil ha et møte med Ole Gunnar Solskjær når han returnerer fra ferien, hvor han skal fortelle at han vil dra. Den spanske avisen strekker det litt lenger og skriver at franskmannen vurderer å ikke gå ombord i flyet som reiser til Australia på søndag.

10.06: Manchester United har hentet fire nye spillere til akademiet. Du kan lese saken her:

09.59: Kroatiske Sportske Novosti melder at Manchester United har lagt inn et bud på Daniel Olmo på 40 millioner euro (ca. 36 millioner pund). 21-åringen har vært innom La Masia (Barcelonas akademi) i flere år før han dro til Dinamo Zagreb. Den spanske U21-spilleren skal også være ønsket av sin gamle klubb.

Kan Ole Gunnar Solskjær få inn enda en Daniel i sommer?

08.11: Ikke direkte United-relatert, men det Corriere dello Sport (på italiensk) hevder at Barcelona skal være interessert i å betale utkjøpsklausulen til Inter Milans 21 år gamle spiss, Lautaro Martinez. Den er på 100 millioner pund.

Ved flere anledninger har journalister (av ymse slag) meldt at Romelu Lukakus overgang til Inter ikke er gjennomført fordi italienerne er avhengig av et salg først. Hvis de skulle selge en spiss for 100 millioner pund kan det være at det blir litt fortgang i Lukaku-sagaen.

08.06: Om man skal tro Gazzetta dello Sport (gjengitt av Express), skal Manchester United ha lagt inn et bud på Bruno Fernandes på 31 millioner pund. Sporting Lisboa skal ha avslått budet da de ønsker mer for 24-åringen.

Mandag 1. juli:

20.00: Manchester United er «veldig interessert» i Real Betis-spiller Giovani Lo Celso. Spanjolene skal være klar over at de ikke kan holde på 23-åringen til evig tid og derfor godta et salg i sommer. Det vil imidlertid ikke bli billig. Klubben ønsker å presse prisen opp til 80 millioner euro, men Marca (gjenfortalt av Sport Witness), som melder dette, hevder at midtbanespilleren kan gå for 70-75 millioner. Tiden vil vise hvor «veldig interessert» Ole Gunnar Solskjær & Co. er.

19.58: Det har vært veldig rolig en stund med tanke på Adrien Rabiot, og nå har Juventus bekreftet at de signerer den franske midtbanespilleren. Med det legger sagaen død.

17.56: Den ikke alltid så troverdige avisen Daily Star melder at Ole Gunnar Solskjær skal ha bedt Ed Woodward om å få landet en signering denne uken. Ifølge avisen er det Newcastle-talentet Sean Longstaff som er førsteprioriteten, foran både Christian Eriksen og Bruno Fernandes. Newcastle skal ønske 20 millioner pund + bonuser for 21-åringen.

14.21: Lyon skal være interesserte i å hente Eric Bailly skriver L’Équipe (gjengitt av Sport Witness). Det franske laget ser etter en midtstopper, og Bailly skal være øverst på lista over hvem de vil ha inn.

12.03: United starter idag forberedelsene inn mot neste sesong. Det har vært mye snakk om at Romelu Lukaku kan være på vei til Inter, men belgieren ble observert på vei inn til Carrington sammen med resten av laget. Dermed kan det se ut som at klubbene fortsatt er et stykke unna en enighet om spissen.

 

10.45: En liten melding fra gårsdagen. Evening Standard skrev først at det var Diogo Dalot som hadde fått beskjed om at han kunne forlate klubben, men hadde nok rett og slett bare skrevet feil. Matteo Darmian skal derimot være på vei bort. Rapportene om portugiseren kan en dermed rett og slett overse.

08.38: L’Équipe (her gjengitt av Metro) skriver at Tottenham og Lyon har blitt enige om en overgang for Tanguy Ndombele. Prisen skal være på 55 millioner pund, men midtbanespilleren har ikke kommet til enighet med Tottenham om de personlige betingelsene ennå. Avisen skriver at hvis Paul Pogba forlater United, kan klubben finne på å gjøre fremstøt på Ndombele.

08.26: Ifølge The Sun planlegger Solskjær å legge inn et sjokkbud på John McGinn. Aston Villa-spilleren hadde en strålende sesong i Championship og ble kåret til årets spiller i klubben. Midtbanespilleren vil koste 50 millioner pund, skriver avisen.

08.12: Marcus Rashford skal ha skrevet under en ny fireårskontrakt med United som binder ham til klubben ut juni 2023. Det er troverdige James Ducker i The Telegraph som skriver dette. Du kan lese mer om saken her.