– Rashford har skrevet under ny kontrakt

Marcus Rashford skal ha skrevet under på en ny fireårskontrakt med United som binder ham til klubben ut juni 2023, melder Telegraph-journalist som følger United tett.

Kontrakten inneholder også en opsjon på å forlenge kontrakten med ett år.

Etter lange forhandlinger mellom Marcus Rashfords representanter og Manchester United, gir den nye kontrakten unggutten et betydelig lønnshopp.

Se også: Oversikten over United-spillernes kontrakter

Rashfords nye kontrakt med United skal inneholde en rekke bonusklausuler som kan gjøre at ukelønnen blir på 300 000 pund, men grunnlønnen kommer er sannsynligvis en del lavere.

Barcelona med konkret interesse

Det er den anerkjente journalisten James Ducker, som følger United svært tett, som skriver dette i avisen Telegraph sent søndag kveld.

Ducker melder at nyheten kan bli presentert av Manchester United allerede i løpet av mandagen, og at den i alle fall vil bli annonsert før United drar på preseason. 

FØRSTEVALG PÅ TOPP: Marcus Rashford har vært manager Ole Gunnar Solskjærs klare førstevalg på spissplassen i United. Nå blir 21-åringen belønnet med en ny lukrativ kontrakt skal vi tro Telegraph.

Duckers sak inneholder såpass mange konkrete opplysninger at det er stor grunn til å feste lit til saken.

For United-fansen, og ikke minst manager Ole Gunnar Solskjær, føyer dette seg inn i rekken av svært oppløftende nyheter etter at den hurtige kantspilleren Daniel James og Crystal Palace sin bunnsolide høyreback Aaron Wan-Bissaka har skrevet under for United.

Ikke minst fordi Rashford har vært ønsket andre steder også.

United.no vet med sikkerhet at Barcelona har fulgt ham nøye over en lengre periode, og har vist konkret interesse for 21-åringen.

Om denne interessen ville ført til et bud fra den spanske storklubben vil naturligvis forbli rene spekulasjoner nå.

Kometkarriere siden debuten

Forhandlingene med den unge angriperen og hans representanter har pågått i lang tid og Rashfords nåværende kontrakt med United utløper i juni neste år.

United hadde opsjon på å forlenge den til 2021, men nå tyder alt på at Rashford har bundet seg til minst 2023.

Med den nye ukelønnen vil Rashford legge seg i det øverste lønnssjiktet i United og det er trolig kun Alexis Sánchez som har en høyere ukelønn enn den Rashford nå kan få om bonuskriteriene blir oppfylte.

DEBUTEN: Marcus Rashford scoret to mål da Midtjylland ble senket 5-1 på Old Trafford i Europa League i februar 2016.

Marcus Rashford fikk sin debut i Europa League-oppgjøret mot Midtjylland i februar 2016 da Anthony Martial ble skadet under oppvarmingen. Unggutten takket for tilliten fra daværende manager Louis van Gaal og scoret to mål i 5-1-seieren over det danske laget.

I Premier League-debuten kort tid etter fulgte Rashford opp med to nye mål mot Arsenal og en ny Old Trafford-yndling var født. 

Tilbake i trening mandag

Rashford og de andre United-spillerne møtes på Carrington mandag morgen til den første treningsøkten etter ferien.

Der kommer imidlertid ikke Aaron Wan-Bissaka til å stille. Den unge backen har fått innvilget en liten ferie etter Englands skuffende U21-EM, men backen slutter seg til United-troppen før den reiser til Australia.

LANDSLAGSPLASS: Marcus Rashford nyter ikke bare stor tillit i United. Han har også fått mange sjanser av Englands landslagssjef Gareth Southgate.

I artikkelen fra Telegraph kommer det også tydelig frem at spekulasjonene om at Ole Gunnar Solskjær har gitt klarsignal til at Diogo Dalot kan forlate Old Trafford er grunnløse.

Den unge portugiseren ble hentet til United sist sommer og sentrale kilder i United sier at Dalot forblir en del av Solskjærs plan for et nytt og ungt fremmadstormende United selv om klubben har hentet en ny høyreback.