Søndagens rykter

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 3. november

10.09: Zlatan Ibrahimovic er muligens på vei bort fra LA Galaxy til fordel for én av hans gamle klubber, men det skal ikke være snakk om United. AC Milan er interessert i å hente svensken skriver Marca.

10.05: Timo Werner skal være på radaren til Ole Gunnar Solskjær ifølge The Mirror. Tyskeren signerte ny kontrakt med Leipzig i sommer, men har en utkjøpsklausul på 27 millioner pund. Liverpool skal også være veldig interessert i angrepsspilleren.

Lørdag 2. november

08.30: Declan Rice – United-ledelsen skal være villig til å gå hardt inn for at Ole Gunnar Solskjær får ham allerede i januar, selv om prisen da kan ende på cirka 80 millioner pund. Det er goal.com som skriver dette. I teksten heter det riktignok at det mest sannsynlig er en sommerovergang, men United har allerede jobbet med overgangen en stund. I saken heter det videre at det «er forventet» at Mario Mandzukic kommer som et ekstra spissalternativ, og at det ikke kan utelukkes et kjøp av Christian Eriksen – siden Tottenham nok gjerne selger da slik at de får inn noe penger for dansken i stedet for å miste ham gratis til sommeren.

08.00: Ole Gunnar Solskjær ble spurt om kontraktene til Angel Gomes og Tahith Chong i den sperrede delen av fredagens pressekonferanse, og nå skriver nederlandske vi.nl at Juventus ønsker å hente Chong gratis til sommeren når kontrakten hans i United utløper. Les hele vår sak om dette her.

Fredag 1. november

18.59: Store nyheter, men fortsatt bare rykter. En saudiarabisk investor er lysten på å gå inn i Manchester United.

17.45: Det er nok mange som kunne ha tenkt seg å se Zlatan Ibrahimovic i United-drakt igjen, men TuttoMercatoWeb (på italiensk) skriver at det neppe kommer til å skje. Solskjær sa tidligere i sesongen at Zlatan kunne ringe han om han var seriøs med uttalelsene om å returnere til Old Trafford, og i saken står det at det har vært en liten kontakt med United, men at det er alt.

08.30: Roma er interessert i å kjøpe Chris Smalling. United-stopperen har imponert på lån hos den italienske hovedstadsklubben og klubbledelsen i Roma ønsker å gjøre overgangen permanent.

Roma skal være villige til å betale rundt 18 millioner pund for United-stopperen, skriver Corriere dello Sport.

08.05: Manchester United skal være villige til å gi Barcelona kamp om Inters argentiske spiss Lautaro Martínez. 22-åringen kom til Inter så nylig som sommeren 2018 for i overkant av 22 millioner euro. Dersom Inter skal selge Martínez bare halvannet år etter at han ble hentet til Milano-klubben forventes det en overgangssum på 111 millioner euro, skriver den spanske avisen Mundo Deportivo.

Torsdag 31. oktober

09.20: Skal Manchester United få konkurranse fra byrivalen om Jadon Sancho? Tyske SportBild skriver nemlig at United ikke er den eneste klubben i Manchester som er «ekstremt interessert» i 19-åringen. Sancho ble hentet fra City til Borussia Dortmund i 2017, og klubben skal visstnok se på mulighetene for å hente vingen tilbake. Det er ventet at Sancho vil koste over 100 millioner pund.

Onsdag 30. oktober

08.45: Manchester United skal flere ganger hatt speidere på plass i Italia for å se Brescia Sandro Tonali. 19-åringen omtales som den nye Andrea Pirlo og blir allerede fulgt av flere europeiske storklubber, melder The Sun.

08.30: Napoli skal ha vært svært interessert i å hente Erling Braut Håland fra RB Salzburg, men skal angivelig ha gitt opp interessen. Grunn? Klubbledelsen tror Håland vil bli United-spiller i januar, melder Corriere dello Sport (italiensk). 

08.00: Hvorfor ikke starte torsdagen i Italia? Tuttomercato (på italiensk) skriver at Mario Mandzukic nå er svært nær ved å bli United-spiller og at Juventus vil la ham gå når januar-vinduet åpner. Kroaten ble linket til United også i sommer, men den gangen skal høye lønnskrav ha veltet overgangen. Juventus skal være villige til å la Mandzukic gå for rundt ti millioner pund.

Tirsdag 29. oktober

21.08: Tuttomercato (på italiensk) skriver at Ole Gunnar Solskjær er lysten på å hente Blaise Matuidi til Old Trafford, men det kan bli vanskelig. Juventus har startet kontraktsforhandlinger med franskmannen og vil heller gi slipp på Emre Can.

19.23: Den italienske fotballavisen Calciomercato skriver at United er interessert i Juventus sin midtstopper Daniele Rugani. AC Milan og Liverpool skal også følge situasjonen til Rugani, som ikke har fått mye spilletid av Maurizio Sarri.

14.30: For to uker siden rapporterte tyske Bild at United var en av flere klubber som er interessert i Mönchengladbachs Denis Zakaria. Nå melder Sky Germany det samme – og kobler også Liverpool, Arsenal og Bayern til den 22 år gamle fysisk solide midtbanespilleren.

12.30: Blir det en spansk klubb for Zlatan på nyåret?

07.20: Mario Mandzukic er en av dem som har vært koblest mest til United den siste tiden, som et mulig januarkjøp. Kroaten er ute i kulden i Juventus, men nå har United fått en tøff rival. Qatar-klubben Al Duhail skal nemlig ha tilbudt ham 6,4 millioner pund i årslønn for å reise dit, skriver Daily Mail. Hvis United-interessen er virkelig så får vi vel da svar etter hvert på hva som er viktig for ham – høyere nivå eller penger.

07.15: Bayern München har avvist alle spekulasjoner som kobler Thomas Müller til United i januar. – Vi har to spillere skadet, og så vil dere ha oss til å selge spillere? Det er ingen grunn til at vi skal gjøre det, sier sportsdirektør  Hasan Salihamidzic ifølge en sak som gjengitt i Daily Mail.

07.05: ESPNs franske korrespondent, Julien Laurens, skriver at United er interessert i to franske spillere. Lyons Moussa Dembele er kjent, men United er visstnok også interessert i Boubakary Soumare. Lilles 20-åring blir sett på som en mulig arvataker for Paul Pogba på midtbanen, selv om det ikke er slik at United ser for seg at Pogba skal dra nå og Soumare ta den rollen umiddelbart, ifølge ESPN. Nettsidens kilder snakker om å hente Soumare, la ham bli vant til United og så håper United fortsatt at Pogba blir. Viktig med Soumare: Han har spilt på alle franske aldersbestemte landslag siden han var 15 år gammel, blir verdsatt til 35-40 millioner euro, men står uten kontrakt til sommeren. Han kan altså sikres på gratis overgang i januar og så reise til United i juni.

07.00: Nemanja Matic har blitt koblet flere ganger til Inter i en januarovergang allerede, så det eneste nye nå er at Sam Pilger, blant annet journalist i The Athletic, FourfourTwo og The Times, nå skriver at det kan skje.

06.55: United er, som man skulle forvente, til stede på alle kamper i U17-VM – og det faktisk med flere speidere.

Mandag 28. oktober

08.10: Erik Stoffelshaus – hvem er det sier du? Vel, har du ikke hørt om mannen så er det nok fort en sportsdirektør og det er det også nå. Southampton ønsker den tidligere Schalke-direktøren, som i sin tid der «fant» Mesut Özil og Manuel Neuer, men i The Sun-saken står det også at United har ham på blokka. Stoffelshaus har også vært i Lokomotiv Moskva, der han hentet inn Jefferson Farfan, Grzegorz Krychowiak og Fyodor Smolov, som alle ble sett på som suksesser der.

08.05: Dette blir det nok mye av fremover: Ivan Rakitic-rykter til United. Han er altså ikke i fremtidsplanene til Barcelona, og da er United en naturlig kobling. Marca skriver at Juventus og United følger med, selv om vi de siste ukene også har hatt saken om at f.eks familien til kroaten ikke ønsker seg til Manchester.

08.00: United skal være klare til å innfri Borussia Dortmunds krav for Jadon Sancho, selv om det betyr at de ender med betale minst 100 millioner pund for 19-åringen, skriver Daily Mirror. Sancho står med 18 mål og 30 målgivende på sine 68 kamper for tyskerne, men det er verdt å merke seg at saken ikke er skrevet av avisas United-journalist.

Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet var ekstremt begeistret da united.no intervjuet ham om Sancho forrige sesong. – Bare å betale det de krever