Ryktesaker, uke 39

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 27. september

22.40: – Jeg tror Kalidou Koulibaly blir, sier Cristiano Giuntoli.

Det er Sunday Express som har saken, der de siterer italienske Sky. Den senegalesiske stopperen ble lenge lenket til United, men disse ryktene har kommet med lengre frekvens den siste tiden. Han ble kanskje enda tyngre lenket til Manchester City, men nå som de virker å være enige med Ruben Dias, ser det ut til at Koulibaly blir i byen ved foten av vulkanen Vesuv.

19.40: Sam Pilger, som skriver for blant andre Forbes og The Athletic, skriver at United kommer til å legge inn et bud på Jadon Sancho den kommende uken. Overgangsvinduet stenger mandag 5. oktober.

18.35: Brasilianske Esporte Interativos England-korrespondent, Fred Caldeira, skriver at Andreas Pereira nærmer seg Lazio. Forhandlingene skal visstnok ha startet for noen uker siden, og de nærmer seg nå altså slutten. Avtalen skal gjelde et lån i én sesong, før Lazio kan kjøpe for 27 millioner euro, ifølge Caldeira, som også sier at United vil også ha videresalgsandel på ti prosent.

17.35: Manchester Evening News siterer MundoNapoli på at United er blant klubbene som har forhørt seg om Arkadiusz Milik. De andre klubbene skal være RB Leipzig, Manchester City, Fulham og Tottenham. Polakken scoret 14 mål for Napoli forrige sesong.

15.00: Roma-avisa Il Messaggero skriver at Andreas Pereira er «ett steg unna» en overgang til Lazio. I så fall skal det hele gjelde en låneavtale ut sesongen, der den italienske storklubben forplikter seg til å kjøpe brasilianeren etterpå. Da vil Lazio visstnok betale ti millioner euro.

14.10: Lazio er i kontakt med United for å signere Andreas Pereira, ifølge Fabrizio Romano. Forhandlingene skal nettopp ha startet.

12.30: United er interesserte i Chelseas N’Golo Kanté, ifølge The Mirror, her videreformidlet av Manchester Evening News. Mirror skriver at de røde djevlene skal ha forespurt om den franske verdensmesteren.

10.35: Leeds venter visstnok på at United skal ta en avgjørelse rundt Daniel James‘ fremtid i klubben. Waliseren skal ha vært svært nære å signere for Yorkshire-klubben vinteren 2019, og nå skal Marcelo Bielsa være lysten på å hente lynvingen på lån denne sesongen. Det skriver Daily Star.

James startet da United tapte serieåpningen mot Crystal Palace, og ble utelatt fra troppen i seieren mot Brighton.

10.00: Benficas Ruben Dias har tidligere blitt lenket til en overgang til United, men nå har midtstopperen så godt som fullført sin overgang til byrival City. Det skriver Fabrizio Romano.

Lørdag 26. september

21.50: Manchester Evening News skriver at United skal være overbevist om at de vil komme til enighet med Porto om Alex Telles, og at klubbene jobber for å finne en løsning. Avisa skriver også at ukrainske Vitaliy Mykolenko skal være et alternativ dersom Telles-overgangen ikke finner sted.

Avisa siterer også Stretty News på at United har sagt nei til et tilbud om å signere serbiske Filip Kostic fra Eintracht Frankfurt.

19.50: The Sun siterer France Football på at United er blant fem klubber som er interesserte i Barca-midtstopper Samuel Umtiti. Katalanerne skal være lystne på å kvitte seg med franskmannen, og listen over potensielle nye klubber inkluderer visstnok United, Arsenal, Rennes, Lyon og Inter Milan.

08.09: Kaveh Solhekol snakket litt om Alex TellesSky Sports’ overgangsprogram, og informasjonen han kom med kan oppsummeres slik:

  • Telles ønsker å spille for Manchester United
  • Hvis United ikke lenger ønsket å hente brasilianeren, så ville de (journalistene) blitt fortalt om det, men det har ikke kommet noen slik briefing fra Uniteds side, og United har hatt samtaler om det å signere ham.
  • United trenger å selge en forsvarsspiller om de skal hente ham inn.

Fredag 25. september

16.53: Jamie Jackson fra The Guardian skriver at United fortsatt tror at de kan få til en Jadon Sancho-avtale – men at det er vanskelig.

14.40: Sergio Romero har vært koblet til Everton, men Carlo Ancelotti sier at han ikke er på keeperjakt.

13.25: Ole Gunnar Solskjær hadde intet nytt om Chris Smalling på dagens pressekonferanse, men det har italienske Corriero dello Sport. Avisen skriver at Smalling er en del av en stopperkarusell i Italia. Nå kan nemlig 30-åringen være Inter-aktuell dersom Milan Skriniar skulle forsvinne til Tottenham. Inters drøm skal være Nikola Milenkovic, men det mest realistiske alternativet skal være Smalling, som kan bli den fjerde United-spilleren som ender i Milano på kort tid. Dermed kan Roma få tøff konkurranse om Smalling.

08.05: Situasjonen til Chris Smalling forblir uavklart etter måneder med rykter om en Roma-overgang. Nå begynner midtstopperen å bli frustrert, skriver Chris Wheeler i Daily Mail. Smalling trener på egen hånd i påvente av en potensiell overgang, men Manchester Uniteds priskrav på 18 millioner pund virker å være for høyt for Roma. Ole Gunnar Solskjær må selge en forsvarsspiller før han får grønt lys til å hente inn Alex Telles, ifølge artikkelen.

Marcos Rojo, Andreas Pereira og Sergio Romero kan også forsvinne før vinduet stenger. Sistnevnte har blitt koblet til Everton de siste dagene. Jesse Lingard er derimot ikke til salgs, til tross for rykter om interesse fra Tottenham, skriver Wheeler.

07.50: Manchester United og Alex Telles skal være enige om at overgangssummen Porto krever for 27-åringen er for høy, melder United-journalist Jamie Jackson i Guardian. Portugiserne vil ha drøye 18 millioner pund, mens United mener en prislapp på 12 millioner er rettferdig. Porto skal være avhengig av frisk kapital, og kontrakten til Telles går ut neste sommer.

Torsdag 24. september

22.33: Mer Jadon Sancho. The Mirror skriver at United kommer til å legge inn et bud på 90 millioner pund neste uke. Det er snakk om 75 millioner pund direkte, og 15 millioner pund som vil bli betalt senere. Ed Woodward vil informere Dortmund at det ikke vil bli noen forhandlinger om prisen eller strukturen på avtalen. Vi velger å ta dette med en ganske så stor klype salt.

19.10: Vi tar med oss at Ansu Fati har signert ny kontrakt med Barcelona. Supertalentet har blitt flyttet opp til A-stallen permanent. Det var nok aldri noe hold i ryktene om at 17-åringen skulle bli United-spiller, men nå er hvert fall all tvil blitt satt til side.

14.20: Denne tar vi med en stor klype salt: Manchester United planlegger å selge hele seks spillere for å få råd til Jadon Sancho i dette vinduet, melder The Sun. 

Phil Jones, Marcos Rojo og Diogo Dalot skal alle være til salgs. Også Sergio Romero, Andreas Pereira og Chris Smalling er blant spillerne som United skal være villige til å selge for å finansiere kjøpet av Dortmund-kanten Sancho.

Jesse Lingard skal derimot ikke være blant spillerne som United ønsker å selge.

Om vi skal legge The Suns sak til grunn, må United selge unna seks spillere på maks elleve dager, noe som må kunne sies å være rimelig urealistisk…

08.55: West Ham skal ha fulgt Swansea-stopperen Joe Rodon, men frykter at han kan bli for dyr, skriver Guardian. Den walisiske 22-åringen, som måler hele 193 centimeter på strømpelesten, har flere ganger vært linket til Manchester United.

02.20: I løpet av sommeren har det dukket opp rykter om at Leeds er interesserte i Daniel James. Waliseren skal ha vært svært nære en overgang til Yorkshire-klubben i januar 2019, men kjøpet falt sammen. Leeds Lives Leeds-korrespondent uttaler til Wales Online at en overgang for lynvingen dette overgangsvinduet skal være lite sannsynlig, fordi James trengs på Old Trafford, og fordi han tjener mer enn Marcelo Bielsas alternativer.

Onsdag 23. september

20.35: The Telegraphs United-mann, James Ducker, har skrevet en oppsummering av hvordan han tolker situasjonen rundt klubbens overgangsvindu.

Ifølge Ducker vil Portos Alex Telles til United, men de to klubbene er uenige om overgangssummen. De røde djevlene håper å presse prisen til backen ned, ettersom kontrakten hans går ut neste sesong. Overgangen vil visstnok gå fort hvis klubbene kommer til et kompromiss.

Ifølge journalisten er Ole Gunnar Solskjær desperat etter å forsterke stallen, og med Alex Telles i laget, vil Brandon Williams bli backup for Aaron Wan-Bissaka i stedet for Luke Shaw.

Uansett om klubben henter Jadon Sancho eller ikke, ønsker Solskjær seg en angriper til høyresiden som kan tilby fart, kreativitet og mål.

I tillegg skal United være åpne for bud på Sergio Romero, men andre klubber skal ha blitt avskrekket av klubbens krav om en overgangssum på toppen av argentinerens lønninger. Andreas Pereira, Jesse Lingard og Diogo Dalot går også en usikker fremtid i møte, ifølge Ducker.

18.05: Roma forbereder et nytt bud på Chris Smalling, ifølge Fabrizio Romano. Overgangsguruen tror engelskmannen vil gå til Roma, ettersom italienerne vil ha ham, mens United ikke planlegger for fremtiden med midtstopperen i laget. Det første budet fra Roma skal ha vært på 12 millioner euro, mens United vil ha 20 millioner euro. Nå er det forventet at laget fra gladiatorbyen vil komme mye nærmere i løpet av de neste dagene.

17.30: Ousmane Dembele vil bli i Barcelona. Det sier Fabrizio Romano i sin podcast. United vurderte 23-åringen som et alternativ til Jadon Sancho, men franskmannen tror han vil få en mulighet til å spille seg inn i det nye Barcelona. Dermed sier han nei til United, slik han sa nei til Liverpool tidligere i år.

16:40: Fabrizio Romano forteller i sin podcast (bak betalingsmur) at United forrige fredag var i kontakt med representantene til en ikke navngitt venstreback. Romano har tidligere sagt at de røde djevlene hadde tre venstrebacker på blokka, og Reguilón og Telles skal ha vært to av disse.

United skal ha fortalt folkene til tredjemann på lista at klubben er relativt sikre på at de vil dra i land avtalen med Alex Telles. Brasilianeren skal akkurat nå være førsteprioritet på overgangsmarkedet for United.

16.15: United har møtt på en hindring i veien mot Alex Telles. The Mirror skriver nemlig at Jorge Mendes er involvert i avtalen som en mellommann. Ettersom både han, Telles’ agent og tidligere klubb Galatasaray skal ha sin del av kaken, forsøker Porto å oppjustere prisen på venstrebacken fra 20 til 27 millioner euro for å sitte igjen med den summen de vil ha.

13.22: Vanligvis velinformerte Fabrizio Romano med litt oppfølging fra det vi omtalte i natt: Han skriver i The Guardian at Roma er ventet å komme med et andre bud på Chris Smalling denne uka. Det første budet på 11 millioner pund ble avslått kontant av United, som håper å få inn minst 18 millioner pund.

12.07: Jesse Lingard har vært koblet til Tottenham, men en del tyder på at den informasjonen ikke kommer fra Spurs.

The Athletics Spurs-journalist Charlie Eccleshare skriver på Twitter at det er null sjanse for at Lingard går til Spurs, og at Mourinho ikke er interessert.

12.04: Ikke egentlig noe nytt om Barcelonas Ousmane Dembélé, dette her, men Daily Mirrors David McDonnell (med flere) avviser også at United kommer til å prøve å hente franskmannen.

01.31: Roma har planer om å legge inn et nytt bud på Chris Smalling. Det er fortsatt dialog mellom Roma og United. Det melder Fabrizio Romano. Ole Gunnar Solskjær snakket litt om situasjonen til midtstopperen etter kampen mot Luton. Det kan du lese mer om her.

Tirsdag 22. september

15.45: Vi advarte mot å høre for mye på Duncan Castles (se 12.14 om Ousmane Dembélé), og nå avviser Fabrizio Romano alt om at Barcelona-kantspilleren skulle være på vei til United. I den grad noen skulle være i tvil: Romano har ofte riktig informasjon.

14.45: United vurderer å utløse kontraktsklausulen til Jesse Lingard, slik at de har kontroll på ham frem til sommeren 2022. Kontrakten går egentlig ut allerede neste sommer, men The Suns Daniel Cutts skriver at United kan utløse klausulen for å beskytte markedsverdien hans på cirka 25 millioner pund. Flere engelske klubber og mange på kontinentet følger med på situasjonen.

12.14: Duncan Castles har ikke vært veldig treffsikker på United etter at José Mourinho forsvant som United-manager, men skriver for flere aviser, blant annet The Times. Nå har han skrevet i Daily Record at United har kontaktet Barcelona angående Ousmane Dembélé. United ønsker et lån, men Barcelona vil heller selge og prisen skal være satt til 100 millioner euro. En mulighet kan også være et lån nå, men at United binder seg til et senere kjøp. Spanjolene kjøpte i sin tid Dembele for godt over 100 millioner euro fra Borussia Dortmund, men han har slitt med skader og form etter overgangen til La Liga. Så gjentar vi til slutt: Castles og co har vært flinke til å komme med overgangshistorier de siste par årene som det aldri har blitt noe av. Det betyr ikke at de lyver eller bare finner på ting, men mye er blitt rapportert og det er blitt veldig lite ut av det.

12.00: Sport Witness har kikket på portugisiske aviser, og kommet til at den største utviklingen tirsdag er O Jogos vinkling på at Porto er litt bekymret for at de ikke har mottatt noen bud fra United på Alex Telles. Porto trenger en erstatter hvis Telles forsvinner, og ønsker fortgang. Avisa mener imidlertid at en overgang ikke er rett rundt hjørnet.

08.10: Dortmund gjentok mandag at Jadon Sancho blir hos dem, og det sisteunited.no har hørt er at United så godt som har gitt opp håpet om å få til en avtale for høyrevingen, selv om man aldri skal si aldri på overgangsmarkedet. Det som er rett én dag kan ha endret seg fullstendig den neste. Les saken om Dortmunds uttalelser her.

07.10: The Suns Ken Lawrence skriver at United ga seg raskt på Evertons Dominic Calvert-Lewin da de ga ham en prislapp på 80 millioner pund i sommer.

07.00: Jesse Lingard skal ha vært overrasket over å ha blitt vraket til troppen i ligaåpningen, skriver The Times’ United-journalist Paul Hirst. Han vil være interessert i å prate med Tottenham hvis de byr, og russiske Zenit St. Petersburg skal også være interessert. Hirst skriver også at Alex Telles, Portos venstreback som er blitt sterkt ryktet til United de siste dagene, skal ha gjort det klart overfor klubben at han vil til United. Tidligere har det vært spekulert i en overgangssum på om lag 20 millioner euro for Telles, men Hirst skriver at det skal være snakk om 23 millioner pund.

Mandag 21. september

19.20: Det ser ut til å nærme seg nye venstreback. Alex Telles ønsker å dra til United, og United er i samtaler med spillerens agenter. Den personlige kontrakten skal ikke være noe problem, og det er snakk om 20 millioner euro.

LES OGSÅ: (+) Derfor kan Alex Telles bli Uniteds neste kjøp

18.00: Det har vært noen rykter rundt Alexander Sørloth til United, men etter det united.no erfarer så er det ingen sjanse for at kommer til å skje.

13.45: Nå begynner også de engelske United-journalistene å røre på seg med tanke på Alex Telles. Jamie Jackson skriver at Telles håper at en overgang til United kan bli gjennomført denne uken.

11.10: Signerer Alex Telles for Manchester United i nær fremtid? Ifølge portugisiske medier er det stor sannsynlighet for det. Nettstedet Sport Witness rapporterer at A Bola skriver at det er progresjon i forhandlingene og at mye tyder på at en overgang kan bli en realitet. Agenten Pini Zahavi skal være mellommann.

Telles har visstnok fått tilbud om en femårskontrakt verdt fire millioner euro per sesong – fire ganger så mye han tjener i Porto. Overgangssummen skal ligge på rundt 20 millioner euro. O Jogo skriver at Diogo Dalot har blitt nevnt i forhandlingene, men at Porto ikke er interessert i en byttehandel.

Vi legger til at vi har gjort våre erfaringer med portugisiske medier tidligere. Både med Victor Lindelöf og Bruno Fernandes ble det flere ganger meldt at spilleren var nær ved å signere, uten at det nødvendigvis viste seg å stemme på daværende tidspunkt.

08.55: David Ornstein er god på rykter og melder at Manchester United ikke har hatt noen planer om å signere en midtstopper i dette vinduet og at det heller ikke har endret seg etter 1-3-tapet for Crystal Palace. Klubben skal ha blitt tilbudt stoppere, men gjort det klart at de prioriterer spillere i andre posisjoner. Jadon Sancho og Alex Telles nevnes i The Athletic-artikkelen, uten at det er noe nytt rundt noen av dem. I tillegg jobber Roma fortsatt med å hente Chris Smalling.

08.00: Det er nok mange som gjerne skulle lest noen rykter med skikkelig substans i dag, men det er lite å finne der ute. Det ferskeste rykte er fra i går, da et intervju med Alex Telles dukket opp. Den United-aktuelle venstrebacken scoret to mål mot Braga, men ga ingen spenstige uttalelser lørdag kveld.

– Jeg er en fyr som fokuserer på jobben min. Folk tror det de vil og skriver det de vil i avisene, men det viktigste for meg er å være fokusert på jobben min. Jeg har folk som ordner papirarbeid for meg.

United skal lørdag kveld ha vært i kontakt med Porto-spillerens representanter. Ifølge Fabrizio Romano vurderer United å legge inn et bud.