Ryktesaker, uke 32

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 9. august:

18.15: The Guardians United-journalist, Jamie Jackson, melder at den mye omtalte Dortmund-fristen mandag kun er et forhandlingsutspill, og at Jadon Sancho-overgangen bør kunne skje siden United, Dortmund og Sancho ønsker å få den gjennomført. Jackson nevner kommende uke for en endelig avklaring med mindre det plutselig skjer noe uforutsett.

18.00: Lokalavisa i Dortmund, Ruhr Nachrichten, skriver at spillerne flyr avgårde til Sveits klokka 10.00 mandag morgen, og at da vil altså Uniteds mye omtalte frist for å kjøpe Jadon Sancho være ute. Så gjenstår det å se om den fristen virkelig betyr noe.

Ellers måtte Dortmund søndag også offentlig fortelle at Sanchos London-tur i helga var klarert, og at ingenting de hadde sett tydet på at han hadde brutt coronareglene.

11.20: Tidligere i uka ble det offisielt at Angel Gomes spiller for portugisiske Boavista på utlån fra franske Lille kommende sesong. Nå har også franske Lille – som henter Gomes og eier ham – offentliggjort overgangen.

09.20: United skal ha vurdert en operasjon på skaden til Phil Jones, men det ville satt ham ut av spill i fem måneder. Derfor droppet de operasjonen siden det også skal være et mål for sommeren å finne en ny klubb for ham. Les saken her.

09.10: United-talentet Aliou Traore innrømmer at han kikker etter muligheter til førstelagsfotball. Les saken her.

08.50: Werder Bremen bekrefter samtaler om Tahith Chong. Les saken her.

08.35: Manchester Evening News-journalist Daniel Murphy skriver at United skal være frustrerte over Borussia Dortmunds krav i Jadon Sancho-overgangen, og at de skal være klare til å trekke seg fra hele avtalen.

08.30: Det kom forresten rapporter lørdag om at Jadon Sancho hadde reist til England, men så vidt united.no kan forstå så handler det «så langt» nok bare om en helgetur/fri for å treffe venner i London. Dortmund reiser til Sveits på treningsleir mandag.

08.20: Og litt mer Dean Henderson. The Suns Alan Nixon skriver at United ønsker at Sheffield United betaler hele Hendersons lønn kommende sesong hvis han skal være der på utlån. Den nye United-lønna kommer til å ligge på nærmere 100.000 pund i uka, og United mener altså at det er rett at Sheffield United da betaler alt for å få beholde en keeper som har imponert så stort og vært så viktig for dem. Tidligere har Sheffield United altså bare betalt noe av lønna hans.

I seg selv så hører ikke det ut som et helt forferdelig krav, selv om Henderson med en forbedret lønn i så fall vil koste Sheffield United en del dyrere enn de har vært vant til.

08.15: Joe Bernstein skriver i Sunday Mail det som er ganske kjent allerede, men vi tar det med: United kommer til å tilby Dean Henderson en ny og forbedret kontrakt i sommer for andre år på rad. Uniteds håp, ifølge Bernstein, er at Henderson tar ett år til på utlån hos Sheffield United før han returnerer til Manchester United for å bli førstekeeper.

08.12: Duncan Castles skriver i sin faste spalte i Sunday Times at United er nær å sikre seg Jadon Sancho.

08.10: Fabrizio Romano hadde denne oppdateringen om Jadon Sancho-forhandlingene i natt. Han står også hardt på at Sancho selv vil til United.

Lørdag 8. august:

19.30: Ikke direkte United, men siden det handler om noe på nesten samme nivå som oss ( 😉 ) så kan vi fortelle at Andrea Pirlo er bekreftet som ny Juventus-manager.

15.40: Jadon Sancho, Kinglsey Coman, Jack Grealish, Donny van de Beek og Matthijs de Ligt nevnes som overgangsmål for United, ifølge Evening Standards United-journalist, James Robson. Det er verdt å merke seg at hver av disse navnene kan bli mer eller mindre aktuelle avhengig av hva som skjer med noen av de andre.

14.40: Maurizio Sarri har fått sparken som Juventus-manager. Tidligere Tottenham-manager Maricio Pochettino, som så lenge var koblet til United, er blant favorittene.

14.30: Et Sky Sports-panel med eksperter (Gabriele Marcotti, Pete Graves og Dharmesh Sheth) har diskutert Jadon Sancho-overgangen der. Det hevdes det at Dortmund ønsker så mye som 100 av de 120 millionene i første avdrag for Jadon Sancho, og tyskerne skal ikke være interessert i å forhandle. Spørsmålet, ifølge dem, er om United kan komme opp med et forslag til avtale som Dortmund er villig til å akseptere, og da til tross for at Uniteds utgangspunkt også skal være at 120 millioner euro er for mye slik situasjonen er nå grunnet coronaviruset.

09.50: The Athletics United-journalist, Laurie Whitwell, skriver at Jadon Sancho-samtalene går sakte, og at de fortsatt skjer via såkalte mellommenn. Det skal fortsatt også være et gap mellom krav og tilbud, og den personlige avtalen er fortsatt ikke klar.

Dette skiller seg fra tidligere utsagn om at den personlige kontrakten egentlig har vært så godt som klar.

08.15: Flere «trusler». Tyske Bild skriver i lørdagsutgaven sin at fristen for Jadon Sancho-overgangen er 10. august – altså mandag. Enten byr United 120 millioner euro før den dagen er omme eller så blir Sancho i Tyskland.

Bild påpeker at hvis United ikke byr innen den fristen vil Sanchos lønn øke og et salg vil bli blokkert de neste 12 månedene.

Bild skriver at United tilbyr Sancho en ukelønn på 340.000 pund.

Norske Jan Åge Fjørtoft er blant dem som hardt fremmer Bilds sak på Twitter.

Dette skiller seg fra det blant annet lokalavisa Ruhr Nachrichten meldte fredag og også hva Fabrizio Romano har meldt. Senest rundt midnatt natt til lørdag meldte Romano igjen at samtalene fortsetter.

Så får vi senere se hvem som er å stole på her – om alt enten er i boks eller over mandag – eller om Romano/Ruhr Nachrichten har rett i at det ikke er noen endelig dato, men at samtalene fortsetter.

Jeg vet hvem jeg stoler mest på foreløpig og fornavnet hans starter med F…

08.00: Daily Stars (ikke pålitelig) journalist Jeremy Cross skriver at United vurderer Napoli-keeper Alex Meret (23). Ifølge saken handler det mest fra Uniteds side om å være forberedt hvis David de Gea eller Dean Henderson skulle forsvinne de neste 12 månedene. Ole Gunnar Solskjær ønsker ifølge saken at Henderson også drar på utlån det neste året.

Fredag 7. august

13.20: Vil Dortmund gå i forhandlinger med Manchester United om Jadon Sancho også etter den gitte fristen 10. august? Ifølge BVB-podkasten til Dortmund-avisen Ruhr Nachrichten er svaret ja. Klubben skal være villig til å forlenge fristen til med ti dager til 20. august. Bakgrunnen for den opprinnelige fristen er at Dortmund reiser på oppkjøring 10. august.

12.30: Det er ganske rolig på ryktebørsen så langt i dag, men vi nevner noen av de mer variable rapportene der ute. Roma har fått nye eiere og skal fortsatt være interessert i å lande en avtale for Chris Smalling. Milan skal ha blitt tilbudt Eric Bailly, ifølge Gazzetta dello Sport. Idrissa Gueye nevnes igjen, denne gangen av franske Le10 Sport. Federico Chiesa er «forberedt på å vrake United til fordel for Milan» skriver La Nazione, mens det er mye som tyder på at Tahith Chong går på lån til Werder Bremen neste sesong.

07.40: Manchester United vil lytte til bud på Jesse Lingard, melder Jamie Jackson i Guardian. Ole Gunnar Solskjær skal verdsette Lingard, men erkjenner at 27-åringen vil stå bak spillere som Mason Greenwood og potensielt Jadon Sancho i køen.

Avisen melder også, som flere andre medier, at Manchester United betalte Alexis Sánchez en slags sluttpakke på 7,5 millioner pund for at han skulle signere for Inter.

Torsdag 6. august

22.45: The Mirror skriver at Carlo Ancelotti og Everton skal ha lyst til å signere Uniteds Diogo Dalot. 21-åringen har havnet bak Aaron Wan-Bissaka i køen om en plass på høyrebacken, og har bare spilt 61 minutter etter coronapausen. Nå mener Liverpool-laget at de kan få portugiseren til 10 millioner pund, til tross for at han ble kjøpt for 19 millioner pund, nesten det dobbelte.

20.05: Sheffield United har lagt inn et bud på 12 millioner pund for Bournemouth-keeper Aaron Ramsdale, ifølge Sky Sports. «The Cherries» skal ha avslått budet. Så kan man jo spekulere hva dette betyr for fremtiden til Dean Henderson, som mange nok forventer skal returnere til Bramall Lane i hvert fall for en sesong til.

19.00: Franske La Voix Du Nord skriver at Arsenal nå leder kappløpet om midtstopper Gabriel Magalhaes. Tidligere har det blitt rapportert at Napoli har vært favoritter til å sikre seg brasilianeren, i kamp med United og Everton, men nå er det altså de røde fra London som ligger best an.

Fabrizio Romano melder at United har kontakt med Magalhaes’ agent, men ikke med Lille, midtstopperens nåværende klubb. Napoli skal også fortsatt være interesserte, men avventer avklaring rundt Kalidou Koulibaly før de foretar seg noe.

17.58: Nathan Aké ble lenge lenket til blant andre United, før han denne uken signerte for byrival City. Nå skriver The Athletic at grunnen til at United ikke signerte nederlenderen, var at han ikke passer den spillertypen Solskjær er ute etter.

United skal være ute etter en fysisk sterkere midtstopper som kan takle kontringer og langballer nærmest egenhendig dersom dette skulle være nødvendig. I tillegg er det ikke like viktig for de røde at en ny midtstopper er god med ball i beina. Samtidig skal United også mene at Bournemouth slapp inn for mye mål med Aké på banen.

13.50: Spillet om Jadon Sancho ruller videre. I det tyske magasinet Kicker skrives det at Manchester United gjør en fundamental feil hvis planen er å vente ut Dortmund i håp om at prisen skal falle. Den tyske klubben krever 120 millioner euro og har satt 10. august som frist. Ifølge Kicker vil Dortmund neppe fire på disse kravene. Det ventes et bud fra United på under 120 millioner euro de neste dagene, men at dette kun vil være et forsøk på å redde ansikt fra Uniteds side.

13.20: Ifølge franske L’Equipe har Dortmund sett seg ut Memphis Depay som en potensiell erstatter for Jadon Sancho, dersom 20-åringen skulle forsvinne i sommer.

13.10: Det er stille rundt Jadon Sancho i dag, men det er verdt å nevne at Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål om Dortmund-stjernen i går. Nordmannen var imidlertid ordknapp.

– Vi jobber forskjellig med alle typer overganger. Jeg kommer ikke til å snakke om spillere i andre klubber. Det er ikke våre spillere. Vi skal oppdatere dere hvis noe skjer, sa Solskjær.

12.30: I går dukket saken om at Tahith Chong er ønsket i Werder Bremen opp. Nederlenderens agent bekrefter at partene skal i samtaler, og sier at han skal møte Manchester United i dag. Det skal være snakk om et utlån.

– Tahith ønsker å spille i Bundesliga, sier agent Erkan Alkan.

11.30: Bekreftelsen er her!

07.35: I dag venter vi på bekreftelsen om at Alexis Sánchez signerer en permanent avtale med Inter. Se egen sak her!

Onsdag 5. august

20.55: Alexis Sánchez overgang til Inter kommer til å bli bekreftet torsdag. Det sier administerende direktør i Inter, Beppe Marotta til Sky Sports.

17.45: Ifølge le10sport kommer Idrissa Gueye til å forlate PSG denne sommeren. United skal ha vært interessert i midtbanespilleren forrige sommer, men da dro Gueye til Frankrike. Det franske magasinet skriver at United igjen skal ha meldt seg på i kampen om signaturen til Gueye også denne sommeren.

13.00: Werder Bremen skal være interessert i Tahith Chong som erstatter for Milot Rashica som har vært koblet til mange store klubber og er på vei bort fra Bremen, skriver avisen Weser Kurier. Det skal være snakk om en låneavtale for Uniteds kantspiller.

11.20: Ansvarlig redaktør Dag Langerød skriver om hvordan han tolker Uniteds pressebriefing i Sancho-saken tirsdag kveld. LES SAKEN: (+)– Derfor kom Sancho med en advarsel til Dortmund.

10.35: Christian Falk i Bild skriver som følger om Jadon Sancho-forhandlingene. Han mener altså at diskusjonene (som fortsatt ikke foregår direkte mellom klubbene, men via mellomenn) går på at United skal betale 70 millioner euro nå, 30 millioner neste sesong og 20 i 2022. 

Så er det altså ting som tyder på at dette kommer fra Dortmunds side i forhandlingene.

09.50: ESPNs Rob Dawson om Sancho-forhandlingene.

08.30: Tyske Bild skriver at de sitter på navnet til én av mellommennene som nå forhandler på vegne av United og Dortmund om Jadon Sancho. Navnet er Marco Lichtsteiner, han er fotballagent og bror til mangeårig tidligere Juventus-spiller Stephan Lichtsteiner (som også var innom Arsenal) og han jobbet også for Dortmund før de solgte Ousmane Dembele til Barcelona (mulig totalavtale på 148 mill euro) og Pierre-Emerick Aubameyang til Arsenal (mulig totalavtale på 63,75 mill euro).

I saken står det at det er godt mulig at Dortmund vil akseptere at United betaler de 120 millionene som ofte er nevnt i tre avdrag.

07.20: Alexis Sánchez skal være klar til å godta en ukelønn på 125.000 pund (etter skatt) i Inter, noe som er betydelig lavere enn de 560.000 pundene han totalt har tjent i United. Daily Mail mener å vite at det ikke bare er 50 millioner pund United sparer de neste to årene når han nå er i ferd med å signere for Inter på permanent overgang, men faktisk hele 58 millioner pund.

07.15: The Suns United-journalist, Neil Custis, skriver onsdag at Dean Henderson skal ha fortalt Ole Gunnar Solskjær at enten blir han Uniteds førstekeeper eller så finner nordmannen en annen klubb til ham. 23-åringen skal altså ikke ha noe interesse av å forsøke å kjempe seg inn på laget hvis han begynner som andrekeeper bak David de Gea. Chelsea følger med på situasjonen.

07.00: Aston Villa vil tilby Jack Grealish en ny kontrakt verdt 100.000 pund i uka for å holde klubber som United unna. Det skriver The Sun-journalist Graeme Bryce. Alle vet at United har hatt Grealish på blokka, og ifølge saken har Uniteds mulige lønn til Grealish vært tenkt til 80.000 pund i uka.

Tirsdag 4. august

22.40: Pressebriefen til United fikk Fabrizio Romano på banen igjen også i Sancho-sagaen.

22.25: Evening Standards James Robson skriver at Jadon Sancho er Uniteds førstevalg, men at prisen i dette post-corona-vinduet er et stort problem for overgangen.

Laurie Whitwell i The Athletic, The Telegraphs James Ducker, The Indepdents Mark Critchley, Chris Wheeler i Daily Mail og Mark Ogden i ESPN har også skrevet det samme tirsdag kveld, noe som tyder på en pressebriefing fra Uniteds side, altså informasjon gitt fra sentralt hold i United til en utvalgt gruppe journalister.

22.10: BBC Simon Stone regnes som svært pålitelig, altså i å være mer enn hundre prosent sikker på sine kilder. Nå skriver han at United skal ha advart Dortmund om at de er klare til å trekke seg fra Sancho-avtalen grunnet urealistiske krav.

21.50: Tidligere tirsdag har Bild skrevet at Sancho vil tjene over 300.000 pund i uka, noe som er klart mer enn det Fabrizio Romano og The Guardian skrev (250.000). Tirsdag kveld skriver Bilds fotballsjef, Christian Falk, på Twitter at United og Sancho er enige – det som allerede er blitt rapportert av flere andre tidligere tirsdag.

21.00: Vi har samlet alt det som er verdt å vite om Jadon Sancho-utviklingen tirsdag i en egen sak. Les den her.

18.25: The Times’ United-journalist Paul Hirst skriver at Manchester City vil motta cirka 15 millioner pund av overgangssummen United er ventet å betale Dortmund for Jadon Sancho. Dette fordi City fikk på plass en avtale som ga dem litt av overskuddet ved et senere salg da Sancho forlot dem til fordel for tyskerne i 2017. Ifølge The Times har Solskjær også vurdert et spisskjøp, et stopperkjøp og en forsterkning på offensiv midtbane i sommer.

18.00: Angel Gomes skal ha skrevet under på en femårskontrakt med franske Lille, men leies umiddelbart ut til Boavista i Portugal. Les saken her.

15.20: Det begynner å nærme seg noe nå. United og Dortmund skal ha vært i samtaler gjennom hele dagen angående Jadon Sancho, og samtalene går veldig bra. Fabrizio Romano skriver at klubben håper å bli enige snart, og at begge er komfortable.

I The Guardian skriver Romano og Ed Aarons at Sanchos lønn vil ligge på cirka 250.000 pund i uka og at United vil betale Dortmund 90 millioner pund fordelt over tre avdrag, men at tyskerne kan få ytterligere 20 millioner pund hvis ulike klausuler (Les: Vinne mesterskap, vinne Ballon d’Or etc) slår inn i løpet av tiden hans i United.

13.45: Vi har nevnt det tidligere, men når det gjelder Jadon Sancho så skal spilleren selv og United allerede være enige om de personlige betingelsene. Tyske Bild skriver at kantspilleren vil få en lønn verdt 17,6 millioner euro i året.

10.50: Roma og United har ikke blitt enige om en overgang for Chris Smalling. Dermed er engelskmannen ventet å være tilbake på Carrington denne uka. Nå takker midtstopperen Roma for sesongen på sin twitterprofil. Hvor Smalling spiller neste sesong er fortsatt veldig usikkert.

08.05: Daily Mail skriver at United vil vente til slutten av overgangsvinduet med å gjøre et fremstøt på Jack Grealish. Aston Villa-spilleren har vært en gjenganger i denne ryktespalten over langt tid, og det er neppe det siste vi hører fra den kanten. Overgangsvinduet stenger 5. oktober.

Mandag 3. august

23.10: Fabrizio Romano melder nå at United og Inter er enige om en overgang for Alexis Sánchez.

Les saken her.

21.05: Sky Sports-journalist Gianluca Di Marzio melder at Inter får Alexis Sánchez gratis. United skal opprinnelig ha bedt om et sted mellom 15 og 10 millioner euro for chileneren, men sparer 60 millioner euro på å fjerne angriperen fra lønningslista, ifølge Di Marzio.

19.20: Det er travle dager for journalister som er eksperter på fotballoverganger. Nevnte Fabrizio Romano skriver nå at United og Inter er nære en avtale for Alexis Sánchez, og det skal være snakk om en permanent overgang. Spilleren og Inter skal allerede være enige om de personlige detaljene.

15.15 Fabrizio Romano, selveste transferguruen, har nå skrevet litt om Jadon Sancho, og vi understreker at Romano kanskje er den man kan stole mest på i overgangsverdenen.

Ifølge ham er samtalene mellom United og Dortmund nå på et såkalt avansert (fremskutt) stadie. Den personlige avtalen blir ikke noe problem, og han kommer til å skrive under på en kontrakt frem til 2025 – hvis klubbene blir enige. Sancho venter nå bare på å finne ut av om det blir enighet.

View this post on Instagram

[🔴] Sancho and Man Utd updates – Talks between Manchester United and Borussia Dortmund for Jadon Sancho are now in ‘advanced stage’. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 – Manchester United always wanted to pay Sancho also by ‘add ons’ after Coronavirus problems and are still pushing to sign him paying in installments. At the moment, still no agreement between ManUtd and BVB but ‘talks are ongoing’. 💰 – Sancho’s contract has never been a problem – personal terms are ready to be agreed until June 2025. The player is now waiting to understand if the two clubs can find an agreement or not. 🤝 – Borussia Dortmund want to have final decision about Sancho future in August because of particular summer and if he’ll leave, they nee a replacement – Depay on the list but not the only one. 🇩🇪 #sancho #jadonsancho #mufc #manutd #transfers #manchesterunited #bvb #borussia #epl

A post shared by Fabrizio Romano (@fabriziorom) on

13.45: Sky Sports meldte søndag at Chris Smalling kom til å returnere til Manchester denne uka siden United og Roma ikke ble enige om overgangssum. Nå skriver Daily Stars Jeremy Cross det samme, men han legger til at Smalling kommer til å returnere til Manchester for så å fortelle United at han vil bort fra klubben og aller helst fortsatt tilbake til Roma hvor han har trivdes.

12.45: Sport Witness, som egentlig kun er en side som støvsuger internasjonale medier for å finne overgangsrykter og annet om fotball som ikke alle får med seg, skriver at journalist Emanuele Cammaroto har snakket med Napoli Magazine og fortalt at Uniteds bud på Lille-stopper Gabriel Magalhaes er på 27 millioner euro og to millioner i bonuser. Dette skal være et bedre bud enn det Napoli har gitt.

Søndag rapporterte franske L’Equipe at flere klubber skal ha tilbudt 25 millioner euro + fem millioner i bonuser, og at Napoli lå i front.

12.20: Den rapporteres fra Italia at den italienske avisen Corriere dello Serra (som vi kjenner lite til) melder at United og Inter skal være enige om overganssummen på 15 millioner euro for Alexis Sánchez. Avtalen vil offentliggjøres etter Inters kamp mot Getafe denne uka. Chileneren vil skrive under på en treårskontrakt med den italienske klubben.

09.55: Den tyske journalisten Christian Falk har de siste månedene forsøkt å fremstå som en av de med mest innsikt i det som skjer i Tyskland. Nå skriver han på Twitter at Dortmund forventer et bud på Jadon Sancho ala det som er skissert fra flere journalister den siste uka, men det sentrale er at et offisielt bud må være inne innen 10. august.

07.30: RMCs ganske så pålitelige journalist (på en del overganger) Mohamed Bouhafsi, understreker at det er Napoli som er i førersetet om Lille-stopper Gabriel Magalhaes, som er blitt koblet til United en del de siste par ukene.

Ifølge Bouhafsi jobber nå United med flere mulige overganger på samme tid.

07.15: Cameron Borthwick-Jackson har nå skrevet under for en ny klubb. Les saken her.

07.00: Transferguru Fabrizio Romano skriver under på at United jobber for å på plass betalingsstrukturen for Jadon Sancho (se også torsdag forrige uke og 00.01 mandag), og skriver: La oss se hva som skjer de neste dagene.

00.05: En kilde tilknyttet United sier at de begynner å bli lei av å bli brukt av spillere/agenter. Det skriver Mike Keegan i Daily Mail.

Saken kommer etter at det forrige uke kom nok en sak som av United rett og slett beskrives som «rent sprøyt» – at klubben skulle være interessert i å kjøpe Wolverhampton-spiss Raul Jimenez. Det var portugisiske RTP og A Bola som spredte dette «tøvet» verden rundt forrige uke, noe som i så fall igjen langt på vei understreker hvor lite pålitelig portugisisk presse er.

00.01: Tyske Bild skriver at Manchester United håper å få kloa i Jadon Sancho i en avtale som innebærer at de betaler 70 millioner euro nå, ytterligere 30 millioner i 2021 og de siste 20 millionene i 2022.

Dette føyer seg inn i rekken av «avbetalings-saker» fra medier vi advarer litt mot å stole for mye på, selv om Bild er tysk. Det blir interessant å se om det blir noen utvikling med mer konkrete tall også fra de best informerte journalistene i England og Tyskland utover kommende uke.

Se også torsdag forrige uke, da to engelske journalister meldte om samtaler via mellommenn og en slags enighet om en første avbetaling på 60 millioner.