Signerte for Inter: – En feil de ikke kan gjøre igjen

Et trøblete opphold på Old Trafford er over for Alexis Sànchez. To år etter at han ble «kapret» fra Arsenal, går 31-åringen gratis til Inter.

I Milano har Sánchez fått karrieren tilbake på rett spor, og som ventet annonserte klubbene torsdag at de er enige om en overgang for chileneren.

Ifølge overgangsguru Fabrizio Romano og flere United-journalister går Sánchez gratis til Inter. Der vil han tjene halvparten av hva han fikk på Old Trafford – omtrent sju millioner euro per sesong. 31-åringens kontrakt med Inter strekker seg til 2023.

Avtalen vil etter rapportene frigjøre rundt 40 millioner da Sánchez kan strykes fra klubbens lønnsbudsjetter.

– Alle i Manchester United ønsker Alexis Sánchez det beste i fremtiden når han nå går til Inter Milan permanent, heter det i den korte pressemeldingen til Manchester United.

Annonseringen kommer etter at både Inter-direktør Beppe Marotta og Ole Gunnar Solskjær onsdag bekreftet at avtalen var i boks.

Dermed ble det kun 45 kamper og 5 scoringer på tidenes best betalte United-spiller etter byttehandelen med Henrikh Mkhitaryan i 2018 – en signering som skapte stor entusiasme under José Mourinho.

Scholes: – Fryktelig rekruttering

– Jo før de blir kvitt ham, jo bedre. Han var ikke god for Manchester United, sa Paul Scholes på BT Sport onsdag kveld.

– Han var en del av en periode av en fire-femårsperiode etter Ferguson da rekrutteringen var fryktelig. Han var god i Arsenal og Barcelona, men av en eller annen grunn fungerte det bare ikke i Manchester United.

–  Jeg er bare takknemlig for at Ole har kommet inn og fått rekrutteringen på rett spor. Forhåpentligvis vil de ikke gjøre en feil som med Sánchez igjen.

Kan møtes i finalen

Nå fortsetter 31-åringen karrieren der han fikk sitt store gjennombrudd – i italiensk Serie A. Sánchez kom inn fra benken da Inter tok seg videre i Europa League med seier mot Getafe. United og Inter kan potensielt møtes i finalen, som spilles i Köln senere i august.

Sánchez er den tredje spilleren Antonio Conte signerer fra Manchester United på permanent basis i løpet av det siste året. Ashley Young og Romelu Lukaku befinner seg allerede i klubben, som ble nummer to bak Juventus i Serie A.

FORSVANT: Tre av spillerne i bildet er nå i Inter. Alexis Sánchez, Ashley Young og Romelu Lukaku.

Sjuerforbannelsen

Alexis Sánchez signerte for Manchester United i januar 2018 og debuterte med nummer sju på ryggen i en 4-0-seier mot Yeovil Town.

Han scoret sitt første mål mot Huddersfield. De fire andre kom mot Swansea, Tottenham, Newcastle og Arsenal.

Likevel er det kanskje de to målgivende i opphentingen mot Manchester City (3-2) i april 2018 han huskes best for – og den rapporterte ukelønnen på 350.000 pund.

Til tross for Mourinhos bønn om tålmodighet med Sánchez, fant chileneren seg aldri til rette på Old Trafford. Forrige sommer ble han sendt på utlån til Inter, der det har blitt 4 mål på 30 kamper for den italienske tittelutfordreren.