«Fra lønn, pris og tro på enighet til pressebrief med trussel til Dortmund»

En dag med mye nytt i Jadon Sancho-sagaen.

30. oktober 2018 var første gang United.no skrev at United var interessert i Jadon Sancho. Den gangen var det snakk om spekulative rykter, men det er det ikke lenger. Nå ser det ganske så håndfast ut.

SAK FRA MARS: Tidslinje over ryktene og Uniteds påståtte interesse

United har nemlig posisjonert seg mot Sancho og representantene hans de siste 18 månedene, og med Champions League-plassen i boks så kan de forhåpentligvis endelig høste fruktene av den jobben.

Denne uka – og spesielt tirsdag – var det mye ny utvikling.

Sent tirsdag kveld tok det hele så også en brå vending mot det de fleste vel ikke ønsker – at dette likevel ikke skal bli noe av. Dette skjedde etter det som må ha vært en pressebriefing, altså at United har gitt en del journalister en felles informasjon i saken.

Dette har skjedd tirsdag:

Tyske SPORT1, som regnes som troverdige, skrev tirsdag at United siden søndag skal ha brukt en gruppe med såkalte mellommenn for å diskutere detaljene i en mulig avtale.

Dette for at alt skal være på plass før det offisielle budet kommer.

Tyskerne skriver også at det har vært en veldig viktig utvikling de siste par dagene, og det er at United skal ha blitt enig med Inter om en overgang for Alexis Sánchez.

LES SAKEN: – Sánchez ferdig i United

United får trolig ikke penger for Sánchez-overgangen, men som United.no skrev forrige uke så betyr en eventuell Sánchez-avtale at United blir kvitt 50 millioner pund fra lønnsbudsjettet sitt over de to neste årene.

Det er veldig mye penger – penger som altså kan flyttes over til Sancho-lønna og eventuelt andre overganger.

PÅ TRENING IGJEN: Sancho er nå tilbake i trening med Dortmund mens han venter på om United og tyskerne blir enige om en overgang.

250.000 eller 300.000 pund i uka?

Samtidig har transferguru nummer én, Fabrizio Romano, også vært på ballen.

Tirsdag understreket han først at samtalene har fortsatt hele dagen, at de fortsetter på «bra vis» og at klubbene tror de skal bli enige.

I The Guardian skrev han sammen med Ed Aarons at United og Sancho er enig om spillerens personlige avtale, og at 20-åringen kommer til å få en ukelønn på 250.000 pund i United frem til sommeren 2025.

Den informasjonen skiller seg litt fra tyske Bilds påstand tidligere tirsdag om en årslønn på 17,6 millioner euro, noe som i så fall betyr litt over 300.000 pund i uka.

Så er det umulig fra utsiden å si hva som er rett, men det er lett å fastslå at Romano er mer troverdig enn Bild, selv om Bild-journalist Christian Falk tirsdag kveld fastslo at United og Sancho er enige.

The Times’ United-journalist Paul Hirst skrev også tirsdag at den personlige kontrakten er så godt som i boks.

Overgangssummen skal ifølge Romano og Aarons ligge på 90 millioner pund (eller 100 millioner euro om du heller vil), og den skal visstnok betales over tre avdrag. I tillegg skal United være villig til å betale ytterligere 20 millioner pund i ulike bonuser, for eksempel hvis Sancho vinner mesterskap eller individuelle trofeer på et senere tidspunkt.

Det gir den totalpakka på cirka 120 millioner som Dortmund hele tiden skal ha vært klare på at de skal ha for den 20 år gamle engelske A-landslagsspilleren sin.

ETTER KAMP I MAI: Jadon Sancho viste støtte til de som kjempet for rettferdighet etter det stygge drapet på George Floyd.

Briefing om hele avtalen i fare?

Men hvor langt unna er vi en endelig avklaring?

Det har lenge vært spekulert i at den rapporterte tidsfristen på 10. august vil være viktig siden Dortmund ønsker en avklaring før de reiser på treningsleir den dagen, men Ole Gunnar Solskjær sa på tirsdagens pressekonferanse at hver overgang vil ta tid– selv om det også kan være et helt generelt utsagn.

Samtidig sa The Athletics pålitelige United-journalist Laurie Whitwell i en podcast at selv om overgangen går i riktig retning så er hans oppfatning at det ikke ligger an til en umiddelbar avklaring og enighet mellom partene.

Men igjen – hva betyr umiddelbart?

Tirsdag kveld klokka cirka 22.00 skandinavisk tid tok det hele så plutselig en ny vending.

BBCs Simon Stone, en journalist som er kjent for å være hundre prosent sikker på kildene sine før han skriver noe, skrev nemlig sent tirsdag kveld at United skal ha advart Dortmund om at de er klare til å trekke seg fra avtalen grunnet urealistiske krav fra tyskernes side.

Han mener at det er lite sannsynlig at det blir en avklaring i denne avtalen i løpet av kort tid.

Det er meget sannsynlig at dette har blitt gitt til ham fra en sentral United-kilde, siden Stone går så hardt ut med informasjonen på en dag da Romano og andre har hatt en helt annen vinkling på sakens utvikling.

Som denne saken viser videre skrev flere andre United-journalister nesten det samme på samme tidspunkt, noe som gjør det enda sikrere at det har funnet sted en pressebriefing.

Det kan være at dette skjedde fra Uniteds side fordi de ikke liker alt som er blitt skrevet om Sancho-overgangen de siste dagene, spesielt ikke Dortmunds «krav» om at en avklaring må til før 10. august og alt som er sluppet om innhold i avtalen.

Det er verdt å merke seg at pressebriefingen hevder at det ikke er enighet om lønn, slik flere internasjonale/tyske journalister har hevdet.

ESPNs Mark Ogden rapporterte omtrent det samme, noe som igjen kan være tegn på en briefing fra Uniteds side.

Like etter kom også Evening Standards United-journalist, James Robson, med en liknende oppdatering.

Athletic-journalist Whitwell skrev det samme.

Alle disse uttalelsene fikk Fabrizio Romano til å gå offentlig ut igjen.

Så er det viktig å understreke for alle at dette er et spill, man gir og tar og posisjonerer seg.

Dette betyr altså ikke nødvendigvis at Sancho-avtalen vil strande, men dette spillet også i mediene er en del av forhandlingene i den moderne fotballen.

Så spørs det hvordan – om noe – det slår ut.

Penger til City?

Nevnte Paul Hirst i The Times kom imidlertid med litt nytt i en sak tirsdag.

Hvis United betaler cirka 100 millioner pund for Sancho så vil Manchester City få 15 millioner av dem, dette fordi de sikret seg en slik avtale da Sancho forlot dem i 2017. Avtalen sier visstnok helt konkret at de skal ha 15 prosent av fortjenesten på Dortmunds neste salg av Sancho og City fikk bare åtte millioner pund for ham den gangen de solgte ham til Tyskland.

MERK: Frem til det eventuelt blir et helt konkret gjennombrudd så følger vi Sancho-overgangen fra minutt til minutt i ryktespalten vår.