Ryktesaker, uker 31

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 02. august:

14.50: Gabriel Magalhaes‘ representanter har møtt representanter fra Manchester United i England. Det skriver RMC-journalist Mohamed Bouhafsi. Brasilianerens klubb, LOSC Lille, har ikke mottatt noen bud på ham ennå, men diskusjonene pågår. Everton, Napoli og en ikke navngitt fjerde klubb skal også være interesserte.

14.10: Sunday Express skriver at United vil kreve 15 millioner pund fra Inter dersom de skal signere Alexis Sánchez på permanent basis.

12.50: Det kan tyde på at Chris Smalling er ferdig i Roma, etter ett år på utlån. Det kan du lese mer om her.

Nå skriver Talksport at Juventus er interesserte i midtstopperen. Torino-klubben vurderer visstnok å tilby kantspiller Federico Bernardeschi i en byttehandel som gjør Smalling til Cristiano Ronaldos lagkamerat hos «den gamle dame».

11.15: Hvem som skal stå i mål for United neste sesong, er noe mange er uenige om. David de Gea har ikke hatt sin beste periode i United, mens unge Dean Henderson har imponert på utlån hos Sheffield United. Nå hevder The Sun å vite svaret på spørsmålet om hvem som vokter buret på Old Trafford når Premier League sparkes i gang igjen:

Kasper Schmeichel.

Avisen skriver at Ole Gunnar Solskjær er ute etter en keeper han kan stole på. Nordmannen skal visstnok ikke stole på David de Gea lenger, samtidig som Henderson er for uerfaren.

09.18: The Mirror videreformidler en sak fra franske TF1, som mener å vite at United har henvendt seg til Monaco for å diskutere en overgangssum for Benoit Badiashile. Skal de røde djevlene signere den 19-årige midtstopperen, må de legge inn et bud på over 15 millioner euro. Det er nemlig summen Bayer Leverkusen bød for franskmannen, uten å få tilslag.

Lørdag 01. august:

15.10: Representantene til Gabriel Magalhaes skal ha landet i England. Der skal de etter all sannsynlighet snakke med United og Everton. Lille skal etter rapportene høre på bud rundt 27 millioner pund for forsvarsspilleren. Det er Sky som har denne saken (her gjengitt av Metro).

14.55: Italienske Calcio Mercato har en sak der de skriver at United vil bytte Alexis Sanchéz og Chris Smalling for Inters Milan Skriniar. Det skrives om en ren byttehandel uten penger involvert.

10.10: Ifølge MEN er ikke Raul Jimenéz på vei til United. Mexicaneren har kontrakt med Wolves til 2023. Ole Gunnar Solskjær skal fortsatt beundre spissen, men United har ikke lagt inn noe konkret bud.

Fredag 31. juli:

15.18: Ifølge ESPN håper United på å presse ned overgangssummen for Jadon Sancho, ettersom det ikke virker å være andre realistiske kjøpere. Ed Woodward skal være klar til å legge inn et åpningsbud på 50 millioner pund, men Ole Gunnar Solskjær og hans trenerteam vil at klubben skal åpne med et mer realistisk bud.

Nordmannen frykter visstnok at overgangen skal trekke ut i flere måneder, slik den gjorde da Harry Maguire kom til klubben i fjor.

12.55: Franske La Voix du Nord skriver at United er blant tre klubber som har tilbudt Lille 30 millioner euro for Gabriel Magalhaes. De to andre klubbene skal være Napoli og Everton.

For mer om Magalhaes, se oppdateringen fra 08:55 fredag.

12.15: Ikke direkte United-relatert, men Dortmund skal være interessert i Memphis Depay. Den tidligere United-angriperen spiller for Lyon, som ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League. Nå skriver Bild at Dortmund ser for seg nederlenderen som en erstatter hvis Jadon Sancho selges til United.

Depay vil i så fall koste de gule og svarte fra Westfalen 44 millioner euro, skal vi tro avisen.

10.51: Engelske medier har bitt seg merke i en post på Jadon Sanchos Instagram-profil. Der har Sancho lagt ut et bilde av seg selv sammen med Marcus Rashford på landslaget.

Med bildeteksten «Hvis vi alle er på samme lag, vil vi aldri blir beseiret», har Sancho skapt enda mer blest rundt sagaen om hans egen fremtid.

Så kan det selvfølgelig nevnes at dette er del av en kampanje fra Sancho og Rashfords utstyrsleverandør Nike. Den amerikanske sportsgiganten sponser verken United eller Dortmund, og det naturlige valget vil derfor være å bruke bilder av sine stjerner i Nikes England-drakter.

08.55: United skal være interesserte i Lilles Gabriel Magalhaes, skriver Sky Sports. Den venstrefotede midtstopperen ble årets spiller for sitt lag denne sesongen, og skal nå være klar til å ta steget videre i karrièren. Brasilianske Magalhaes skal også være på ønskelisten til Napoli, PSG og Everton, og det er den italienske klubben som leder an i kappløpet om 22-åringen, skal vi tro Sky.

08.10: I går kom det meldinger om at United og Dortmund skal være nær enighet om den første avbetalingssummen for Jadon Sancho. BBCs Simon Stone er ikke like sikker på at det har skjedd noen store endringer i overgangssagaen.

Torsdag 30. juli:

17.45: Torsdag ettermiddag kom det flere rapporter om at Raul Jimenéz skal være på vei til United. Det er portugisiske RTP og A bola, samt Sports Witness som melder dette. Wolves skal allerede ha funnet sin erstatter i Braga sin spiss Paulinho. Jimenéz scoret 17 mål denne sesongen og hadde seks assist.

14.40: The Independents mest kjente fotballjournalist, Miguel Delaney, skrev torsdag ettermiddag at United og Dortmund skal være enige om en første avbetaling for Jadon Sancho på 60 millioner pund.

Daniel Harris, som ofte skriver i The Guardian, mener at det er snakk om 60 millioner euro i første avbetaling- og så ytterligere 60 millioner euro i ulike avdrag senere.

Les hele saken vår om disse to påstandene her.

14.30: Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc sa følgende om interessen i Jadon Sancho da han snakket med pressen torsdag: – Jeg vil være glad om han fortsatt spiller for oss kommende sesong. Han er under kontrakt. Alt annet er spekulasjoner, blir Zorc sitert på i tyske Kicker.

14.00: Forrige uke skrev ESPN at Barcelona var interessert i Diogo Dalot. Nå skriver Mundo Deportivo det samme. Barcelona var også interessert i Dalot den gangen United kjøpt ham, men de ga seg da summen ble høyere enn 10-12 millioner euro. United betalte til slutt 19 millioner pund.

13.30: Ganske så klar melding fra United-aktuelle Jack Grealish til alle skriveriene disse dagene.

13.20: Mest til info: Jadon Sancho er i dag ventet tilbake på Borussia Dortmunds treningsanlegg etter sin ferie. Han skal gjennom en coronatest i forkant av av hele lagets tropp samles til forsesong-trening igjen 10. august – dagen som det er blitt rapportert at Dortmund har gitt United som frist til å eventuelle bli enig dem om et kjøp.

12.15: Bournemouth-stopper Nathan Ake har vært koblet til United. Nå har Bournemouth akseptert et bud på 41 millioner pund fra Manchester City. Det melder et samlet engelsk pressekorps.

The Athletics troverdige journalist, David Ornstein, skriver at Ake har bestemt seg for å gå til City, selv om andre klubber eventuelt matcher Citys aksepterte bud.

12.00: Spanske aviser som kobler United til spanske spillere har det vært veldig mange av uten at det faktisk har skjedd. Nå er det Mundo Deportivo som ifølge Sport Witness skriver at Barcelona og United ønsker Villarreal-stopper Pau Torres. Ifølge avisen «planlegger United en offensiv» for å signere den 23 år gamle stopperen som debuterte på det spanske A-landslaget i fjor høst. Villarreal krever visstnok 65 millioner euro.

Tidligere i uka var Torres også blant Uniteds mulige stoppermål på en liste nevnt av The Times. (se tirsdag)

07.00: Daily Star samarbeider med Daily Mirror, og nå har Jeremy Cross skrevet en sak om Alexis Sánchez vil nekte å returnere til Old Trafford, selv om United og Ole Gunnar Solskjær visstnok skal ønske ham tilbake fordi de fortsatt tror at han kan bidra. I saken hevdes det også at Inter er villig til å betale 30 millioner pund for chileneren – hvis spilleren selv er villig til å gå med på et lønnskutt.

Onsdag 29. juli

22.50: Transferguru Fabrizio Romano da han ble spurt om hva som foregår rundt Jadon Sancho onsdag kveld.

21.20: Sky Sports News (igjen) skriver at United vil ha en ny femårskontrakt med keeper Dean Henderson, og at Ole Gunnar Solskjær kan komme til å bruke Henderson for å gi David de Gea kamp neste sesong. Hendersons situasjon vil være klarere i løpet av de neste to ukene.

19.20: Sky Sports News forsøker å være veldig på disse dagene. Nå melder de at Jack Grealish er usikker på fremtiden. Flere klubber skal være villig til å betale 50-60 millioner pund, men Aston Villa vil ikke selge for den summen. De skal ha 80 millioner pund.

17.35: Twitterbrukeren @utdreport melder at italienske Sport Mediaset skal ha skrevet at United har avslått et bud fra Inter om å låne Alexis Sánchez videre, med en forpliktelse om å kjøpe ham for 15 millioner euro etter låneperioden. MERK: United.no tok en titt på Sport Mediaset uten å finne denne informasjonen.

16.10: Sky Sports News melder at samtalene mellom United og Dortmund om Jadon Sancho fortsetter, og at partene blir stadig mer sikre på at det er mulig å få til en avtale.

16.00: BBCs Simon Stone påpeker det som vel har vært opplest og vedtatt en stund allerede: Inter vil ha Alexis Sánchez, men for at det skal gå så må han godta et lønnskutt. United vil gjerne selge.

14.00: Det tyske sportsmagasinet Kicker skriver at rykter vil ha det til at Jadon Sancho vil foretrekke å dra til Liverpool fremfor United. Kantspilleren ser på muligheten for å vinne ligaen som større hos Merseyside-klubben. Dortmund har fortsatt en prislapp på 120 millioner euro for 20-åringen, og det skal være uaktuelt å forhandle om noe under 100 millioners-grensa.

12.50: Det er tidligere blitt meldt om at United er interessert i Thiago Alcantara. Ifølge vanligvis pålitelige Christan Falk kan Bayern München-spilleren forlate klubben for 30 millioner euro. United har enda ikke gjort noe fremstøt på midtbanespilleren.

08.07: Lite å melde om på ryktefronten denne morgenen, men Corriere dello Sport har en video (på italiensk) der det blir snakket om at United og Roma fortsatt ikke har kommet til enighet med tanke på en overgang for Chris Smalling. United skal kreve 17 millioner euro for midtstopperen.

Tirsdag 28. juli

20.20: Mer Jadon Sancho fra Sky Sports-journalistene, denne gangen Kaveh Solhekol.

19.15: The Times-journalist Tom Roddy skriver at Jesse Lingard håper å få vist seg frem for potensielle nye arbeidsgivere når United er ventet å spille med et reservepreget lag mot LASK Linz i 8. delsfinale-returen mot LASK Linz onsdag 5. august. Roma, Newcastle og Borussia Mönchengladbach skal være interesserte.

18.20: United skal ikke lenger være så interessert i Jack Grealish. Prislappen på 80 millioner pund er for høy, og United har nå i stedet intensivert jakten på Jadon Sancho. Det melder Sky Sports, i en sak skrevet at kanalens United-reporter og to andre. United skal ha fortalt Dortmund at de ikke vil betale 120 millioner euro, etter å ha gått på en økonomisk smell grunnet coronaviruset. United skal foreløpig ikke ha levert et offisielt bud, men de skal være i kontakt med den tyske klubben.

Det handler nå om å se på den totale overgangssummen, men også hvordan den eventuelt skal betales, altså hvilken type avbetalingsplan og hva som skal være garantert og hva som eventuelt skal være ulike klausuler.

Sky Sports nevner også at et lån av Bayerns Kingsley Coman kan være et alternativ, noe mange andre allerede har nevnt. Den tyske journalisten Christian Falk sa imidlertid før helga at det er helt uaktuelt for Bayern å selge Coman.

Dortmund skal ifølge rapportene ønske en avklaring i løpet av de neste to ukene, innen 10. august.

18.00: Atletico Madrids klubbpresident virker lite interessert i å selge keeper Jan Oblak i sommer. Dette nevnes av flere internasjonale medier. – Han er en Atleticos eiendom. Punktum, sier klubbpresidenten.

17.00: Italienske Gazetta dello Sport skriver at Inter skal ha kommet et langt skritt lenger i å bli enig med Alexis Sánchez om en treårskontrakt, men at det fortsatt gjenstår å bli enige med United.

15:10: The Times skriver at United har en liste på fire midtstoppere de vurderer å kjøpe i sommer. Blant dem skal være Villareals Pau Torres og Bournemouths Nathan Aké. Torres er også på Manchester Citys ønskeliste, og er verdsatt til 30 millioner euro av Transfermarkt.

12:25: Frank Lampard og Chelsea skal være klare til å legge 55 millioner pund i bordet for å sikre seg Dean Hendersons tjenester neste sesong, dersom keeperen ikke får de lovnadene om spilletid han vil ha. Det skriver The Mirror.

23-åringen har gjort det sterkt for Sheffield United denne sesongen, og vil bli tilbudt 170.000 pund i uka, skal vi tro The Mirror. I så fall vil han erstatte Kepa Arrizabalaga, som ble vraket til Chelseas viktige kamp mot Wolves søndag.

12:01: Mer Chris Smalling. Manchester Evening News videreformidler en sak fra Sportitalia. Der står det at både Roma og Napoli er interesserte i å signere Smalling på permanent basis.

Roma er klubben den engelske midtstopperen har vært på utlån hos denne sesongen, men de skal ikke være interesserte i å betale de 17 millionene (euro) som United ber om. Klubben fra den italienske hovedstaden mener Smalling er verdt nærmere 12 millioner euro.

Dermed åpner det seg for andre klubber, og Napoli skal altså være en av dem.

10:35: The Independent skriver også at Jack Grealish fortsatt er aktuell for United, ettersom Ole Gunnar Solskjær er interessert å forbedre bredden i stallen. Spilleren selv skal også være lysten på en overgang til United.

Ifølge avisen er Grealish informert om at han ikke er garantert en plass i startelleveren hvis han skulle ende opp med å signere for United.

08:15: United kan finne på å beholde Chris Smalling på Old Trafford neste sesong. Det skriver the Independent. Ole Gunnar Solskjær skal være på stopperjakt, og Nathan Aké og Kalidou Koulibaly skal være blant alternativene. Dersom man likevel ikke får tak i noen av stopperne på Solskjærs ønskeliste, kan det bli aktuelt å gi Smalling en ny sjanse. Han kommer fra en knallsterk sesong på utlån i Roma, der han har vært blant ligaens beste forsvarsspillere.

I tillegg vil Axel Tuanzebe få flere sjanser til å etablere seg neste sesong.

Mandag 27. juli

20:25: The Times’ United-journalist Paul Hirst har levert en fyldig rapport som omhandler overgangsplanene på Old Trafford.

Der skriver han blant annet at Jack Grealish frykter at Aston Villa kommer til å prise United vekk fra en overgang. Villa-kapteinen scoret selv målet som holder Birmingham-klubben oppe, men dette vil også si at klubben ikke er i en posisjon der de trenger å selge. Eventuelle beilere må bla opp 80 millioner pund for midtbanemannen, skal vi tro Hirst.

Grealish skal visstnok ha samtaler med sin klubb om fremtiden denne uken, men United skal altså ikke være villige til å betale det Villa ber om, selv om Champions League-plassen gir de røde djevlene mye mer å rutte med i sommer.

Engelskmannen har kontrakt med Villa til 2023, ifølge Transfermarkt.

19:37: BBC-journalist Simon Stone heller også kaldt vann i årene på United-fans som vil ha Jadon Sancho til klubben. Han skriver at det foreløpig ikke har kommet noe bud på engelskmannen, og at selv om United nå er i Champions League fra og med neste sesong, er ikke klubbene nærmere enighet om en overgangssum.

15.20: Dean Hendersons utlånsavtale med Sheffield United har nå utløpt, og keeperen vil ha samtaler med United-ledelsen om sin fremtid i klubben i løpet av de neste dagene, skriver Manchester Evening News.

Henderson skal naturligvis være svært lysten på å spille for United neste sesong, men kun dersom han blir satset på som førstekeeper. Henderson har kontrakt med United til 2022 med opsjon på ett års forlengelse og har vært linket til blant andre Chelsea.

14.55: The Mirror har en litt annen versjon av Jadon Sancho-sagaen enn tyske Bild. Mirrors mann i Manchester, David McDonnell, skriver at United foreløpig ikke har lagt inn noe bud, og at klubbene står et godt stykke fra hverandre når det gjelder verdifastsettelsen av spilleren.

McDonnell skriver at coronakrisen fører til at United ikke ønsker å gjøre Sancho til klubbens dyreste spiller gjennom tidene, noe United må gjøre om de skal møte Dortmunds prisforlangende på 120 millioner euro.

13.25: Nå kan det tyde på at ting er i ferd med å skje rundt Uniteds jakt på Jadon Sancho!

Den tyske avisen Bild skriver at United allerede har fått avvist et bud på 98 millioner euro (89 millioner pund) for Sancho, men at Borussia Dortmund forventer at United kommer tilbake med et nytt og forbedret bud.

Dortmund har verdsatt Sancho til 120 millioner euro (109 millioner pund) og med med Champions League-plassen i boks vil United ha større gjennomslagskraft på overgangsmarkedet.

Samtidig skriver Bild at United har fått en tidsfrist på seg til å gjennomføre en overgang for Sancho. Den tyske avisen skriver at dersom Sancho blir med på Dortmunds preseason-tur til Sveits, som starter 10. august, vil han ikke bli solgt.