Trives i ny rolle

Spillende trener Ryan Giggs lærer stadig nye ting, og skryter av Uniteds unggutter.

Publisert Sist oppdatert

For en drøy uke siden ble Ryan Giggs’ rolle i Manchester United endret fra spiller til spillende trener. 39-åringen er fornøyd med hvordan de første dagene som en del av David Moyes’ trenerteam har vært.

– Det har fungert bra sålangt. Jeg trives godt. Det handler om å finne den rette balansen siden jeg fortsatt spiller selv. Jeg nyter det hittil, sier Giggs til The Guardian.

– Når det kommer til å lede treningene så liker manageren å gjøre det. Så har man også Jim Lumsden, Steve Round og Phil Neville. Så det er ikke så stort fokus på denne delen for meg for øyeblikket. Det handler om å være med på det som skjer i kulissene og se hvordan det fungerer.

– Det er noe helt annet enn å spille. Selv om jeg har spilt i over 20 år ser man en annen side. Man ser hvordan det forberedes til kamper. Det er noe jeg ikke har opplevd som spiller. Enkelte ting visste jeg om, andre ikke. Jeg har lært mye.

– Resultatet ikke viktig

United spilte lørdag sommerens første kamp, og det endte med 0-1 tap mot Singha All Star XI i Bangkok. Giggs understreker imidlertid at resultatene ikke er det viktigste på turneen.

EVIGUNG: Ryan Giggs, nå både spiller og tener, i duell med Tom Cleverley.
EVIGUNG: Ryan Giggs, nå både spiller og tener, i duell med Tom Cleverley.

– Det handler om mer enn bare resultatet. Vi trente ganske hardt på fredag. Man må gi ros til laget vi spilte mot, de var gode. Resultatet er skuffende, men vi forbereder oss til det som skjer om fire-fem uker.

– Det er alltid fint å gjøre unna den første kampen. Vi har reist mye, og jeg har sovet tilsammen ti timer de siste ter døgnene. Det er alltid fint å få unnagjort den første kampen, og vi kommer til å bli bedre.

Skryter av ungguttene

Både Adnan Januzaj og Wilfried Zaha fikk sine debuter for United mot Singha All Star XI, og gjorde sine saker bra. Også Jesse Lingard – som også fikk spilletid på forrige sommers turné, men som ennå ikke har debutert for førstelaget – fikk spilletid. Giggs er fornøyd med det han så fra den unge trioen.

– Jeg er oppglødd. Adnan gjorde det bra, han er et stort talent. Han har trent med oss en del nå i oppkjøringen, og han var god nå igjen. Det handler nå om å få erfaring, lære fra de eldre spillerne og gjøre det han kan best. Man ønsker ikke å gjøre for mye på en gang. Han er fortsatt ung.

– Wilfried kom inn og var uheldig som ikke scoret, og også Jesse kom til noen avslutninger. Det er en god opplevelse for gutta å bli med på turneen, spille foran mye publikum og få erfaring fra slike kamper.

GOD DEBUT: Giggs skryter av Adnan Januzajs debut.
GOD DEBUT: Giggs skryter av Adnan Januzajs debut.
Powered by Labrador CMS