Våre vurderinger om laget mot Partizan

Nå tror vi at begge disse to får sjansen fra start igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble elleve av elleve og full uttelling da vi satte opp de vi trodde Ole Gunnar Solskjær kom til å velge mot Bournemouth.

Det er ingen tvil om at det blir vanskeligere å treffe rett på de elleve nordmannen velger torsdag.

Før hver av de tre første gruppespillskampene i Europa League har United-manageren nemlig byttet sju, åtte eller ni mann til hver kamp.

Spørsmålet er hvem som nå hviles, siden United nok er svært interessert i å komme tilbake på vinnersporet og da også sikre avansementet i Europa League, samtidig som søndagens viktige Premier League-kamp mot Brighton ligger i bakhodet til manageren.

Vi spår at United gjør sju endringer fra Bournemouth-kampen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Ingen trenger å føle seg alene på ergometersykkelen på Carrington.

Victor Lindelöf ble onsdag den foreløpig nyeste på skadelista, da han ble erklært uaktuell av Solskjær på pressekonferansen til denne kampen.

Fra før av er det kjent at Paul Pogba, Luke Shaw, Axel Tuanzebe, Nemanja Matic, Diogo Dalot, Eric Bailly, Angel Gomes og Timothy Fosu-Mensah også er uaktuelle.

Tahith Chong og Ethan Laird, som har vært med i Europa League-tropper før, spilte for U23-laget mandag og er nok da i beste fall på benken til denne. Det skal også sies at selv om Chong scoret to og hadde målgivende mandag så imponerte han ikke spillemessig spesielt mye der.


Sergio Romero – Har stått to av tre kamper hittil i Europa League, og Solskjær vet at han kan bruke argentineren uten at det egentlig ligger noen spesiell risiko i det. Solskjær vet også at det er verdi i å holde ham varm – i tilfelle noe skulle skje med David de Gea.

Ashley Young – Tilbake på høyreback i denne. Er suspendert mot Brighton, men har en sterk posisjon hos manageren og i gruppa, og kan her dyttes over på motsatt back for å gi Aaron Wan-Bissaka litt hvile. Det skal legges til at Young stilte på onsdagens pressekonferanse, og den spilleren som gjør det pleier som regel å spille dagen derpå.

Phil Jones – Var ikke patent individuelt i Partizan sist, men fakta er likevel at Jones har tre kamper og 225 minutter med spilletid denne sesongen uten at det har blitt baklengs for United mens han har vært på banen. Har spilt 90 minutter i to av de tre Europa League-kampene, og med Lindelöf skadet så er vi også svært usikre på om Solskjær våger å risikere Harry Maguire i denne. Dermed tror vi at han velger Jones og Rojo.

Marcos Rojo – Med Tuanzebe skadet så er argentineren et klart tredjevalg på stopperplass, og sånn sett bankers med en gang Lindelöf er skadet. Var også god borte mot Chelsea for en uke siden, og får en ny sjanse til å vise seg frem her.

Brandon Williams – Har imponert hver gang han har fått sjansen, og gjerne spilt seg opp i løpet av kampene også. Var Uniteds beste borte mot Partizan da han også skaffet straffen som ble avgjørende, og får sjansen på ny her – selv om han også kommer til å spille fra start mot Brighton – grunnet Youngs suspensjon. Den ungdommelig energien bør sikre at han klarer to kamper med tre dagers mellomrom før landslagspausen.

James Garner – Har blitt fast inventar blant de 18 beste med Pogba og Matic ute, og fikk debuten fra start borte mot Partizan – og så noen minutter mot Norwich. Føles veldig naturlig at han får en ny sjanse til å vise seg frem her. Det vil i så fall bli hans første minutter for førstelaget på Old Trafford noensinne, men det er fortjent!

Scott McTominay – Solskjær skulle nok gjerne gitt skotten litt hvile, men samtidig trenger dette laget hans mentalitet og styrke og vår mening er også at han står bedre til Garner enn Fred. McTominay får heller hvile i de to gruppespillskampene hvis avansementet sikres her.

Mason Greenwood – Skal vi snakke litt om følelser? Vel, følelsen her er at Greenwood omsider er tilbake fra start igjen. Stod over U23-kampen mandag, og er da i alle fall med i troppen. Har en herlig evne til alltid å komme til muligheter, og Greenwoods tre kamper fra start før i sesongen har vært Astana (H), AZ (B) og Rochdale (H). Han scoret i to av de tre – begge på hjemmebane – og skulle scoret i den tredje. Kunne fort utliknet mot Bournemouth sist også, og vi har en følelse av at det blir førstelagsstart nummer fire for ham denne sesongen.

Jesse Lingard – Vil være merkelig om 26-åringen ikke kommer inn her. Andreas Pereira fungerte ikke sist, Lingard er hans mest aktuelle erstatter, var på førstelaget i starten av sesongen og etter comebacket fra skade har Lingard blitt matchet nettopp i «denne» type kamper (les: litt mindre viktige kamper) – først fra start borte mot Partizan og så fra start borte mot Chelsea.

Daniel James – Én av dem må få hvile, og vårt råtips er at det blir Rashford som hviles. Joda, Rashford kan også hvile i de to siste Europa League-kampene hvis vi har avansert, men Brighton er uendelig mye mer viktigere, og han haltet seg gjennom Chelsea – før han var en del av et United-lag som slet litt på flere områder underveis mot Bournemouth. Med Rashford ute er det egentlig bare et fullgodt alternativ på venstre, og det er Daniel James som tross alt også trives best der, og som heller ikke spilte hele kampen mot Bournemouth. James vil også gi bedre hjelp til unge Williams på venstrekanten – enn det Rashford normalt gir til Young når førstelaget spiller.

Anthony Martial – Denne må du ta for laget, Anthony. Vi tror at Solskjær ønsker å komme tilbake på vinnersporet, ønsker å avansere i Europa League, ønsker å få en positiv opplevelse igjen og da er det bare én mann i troppen som kan gjøre en midtspissjobb som Martial gjør det – og det er han selv.

TILBAKE FRA START? Supporterklubbens tre journalister tror det om Jesse Lingard.

Noen spørsmål:

Så er det bare å innrømme – her er det en del vi selvsagt også er usikre på selv.

Vårt oppsett betyr at Solskjær får hvilt David de Gea, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Fred, Andreas Pereira, Marcus Rashford og også Victor Lindelöf (skadet nå) fra førsteelleveren sist – sju mann, altså.

Det er, som vi nevnte i innledningen, på nivå med det han har endret tidligere til høstens Europa League-kamper.

Så skal det sies at United startet i en trebacks-linje borte mot Partizan og sånn sett vil det ikke overraske enormt om United har bestemt at det er beste måte å møte serberne på.

United endret imidlertid underveis til fire bak i Serbia, og det har stort sett vært brukt trebackslinje når man har møtt det man anser som gode motstandere, selv om det lett også kan argumenteres med at vi har sett best ut i trebackslinje den siste tiden.

Det er imidlertid få stopperalternativer, og det virker noe snodig om Solskjær kaster utpå Maguire, Rojo og Jones, de tre stopperne han har, helt uten tanke på at det er en viktig ligakamp til helga.

Vi er usikre på Solskjærs bruk av Marcus Rashford.

Han har vært så godt som fast inventar denne sesongen, men Solskjær virket litt i tenkeboksen på om han kjørte gutta for hardt mellom Chelsea og Bournemouth. Da virker det ikke utenkelig om han tar noen hensyn nå – for eksempel med Rashford.

Så kan heller 22-åringen komme innpå fra benk, i bytte med enten James eller Martial, hvis det blir behov for det.

Det skal imidlertid sies at Daniel James også har blitt brukt mye denne sesongen, og hans «fysiske grunnlag» er kanskje mindre enn Rashfords – som er mer vant til belastningen på dette nivået. Det er et argument for å kanskje heller hvile James enn Rashford torsdag kveld, selv om vi tror på James.

Juan Mata, fast inventar på benken i det siste, er selvsagt også et alternativ, men vi mistenker at Solskjær velger andre spillere for å være sikker på at presspillet fungerer best mulig, og i så fall må spanjolen vike da det så åpenbart er andre alternativer som er bedre enn Mata, da.

Partizan Beograd

Tidligere Aston Villa-spiss Savo Milosevic har brukt de samme elleve i de to siste Europa League-kampene, i 2-1-seieren borte mot Astana og så 0-1-tapet hjemme mot United.

Det var disse elleve:

Stojkovic, Miletic, Ostojic, Pavlovic, Urosevic, Natcho, Zdjelar, Tosic, Soumah, Asano, Sadiq.

Samtlige spillere skal være klare også nå, så da er det vel sannsynlig at Partizan spiller med samme lag nå. Hjemme var de jo nære med å få scoring og også poeng mot United.

Powered by Labrador CMS