– Jeg debuterte for Molde da jeg var 22. Se hva Marcus har oppnådd allerede

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær ber fansen være tålmodige med Marcus Rashford og sier han slett ikke har gitt opp håpet om en plass blant de fire beste i Premier League.

Manchester United står med det laveste antall ligamål etter elleve kamper i Premier League på 15 år. Med Anthony Martial ute store deler av høsten har det falt et ekstra tungt ansvar på skuldrene til Marcus Rashford som ar variert stort i prestasjonene.

United-manager Ole Gunnar Solskjær mener imidlertid det er viktig å ha tålmodighet med den unge angriperen.

– Marcus er bare 22 år. Jeg debuterte for Molde da jeg var 22 og se på hva han har oppnådd allerede, sier Solskjær.

Rashford står med 52 mål på 184 kamper for United siden han scoret to mål i debuten i nettopp Europa League mot Midtjylland i 2016.

I Sky-programmet «Soccer Saturday» fortalte Rashford onsdag om veiledningen han får av Solskjær.

– Det er enklere å få inn budskapet han sender deg, sier 22-åringen.

LES OGSÅ: Young om Solskjær: – Som om Ferguson kom inn døra

PRESSEKONFERANSE: Ole Gunnar Solskjær og Ashley Young møtte pressen onsdag.

– Finnes ingen snarvei

En positiv ting Solskjær og United-laget kan ta med seg før torsdagens kamp mot Partizan er at United, sammen med Sevilla, er det eneste laget som lag som ikke har sluppet inn mål i Europa League denne sesongen.

Fremover har det imidlertid kun blitt to mål servert av henholdsvis Mason Greenwood mot Astana og Anthony Martial mot Partizan i Beograd.

Solskjær er overbevist om at det kan snu. 

– Vi får begynne i morgen. Vi må satse på at Partizan ikke ser tilbake på denne kampen med glede. Vi har hatt mange kamper der vi burde gått for mål nummer to og tre, påpeker han.

– Det finnes ingen snarveier i fotball. Det er hardt arbeid, samhold, lagånd. Spillerne jobber hardt og ønsker virkelig å gjøre det bra. Det er gledelig for meg som manager å se, sier Solskjær til pressen på Carrington.

Med Anthony Martial tilbake på laget vil Marcus Rashford igjen ta plass på vingen etter å ha vikariert som spiss mesteparten av høsten.

– Anthony er viktig og kan gi oss andre ting. Vi har savnet ham på trening også. Når han er i godt humør smitter det over på andre i gruppen, smiler Solskjær.

– HAR OPPNÅDD MYE: Ole Gunnar Solskjær minner om at han debuterte som 22-åring for Molde og viser til hva Marcus Rashford har oppnådd i samme alder.

Den solide defensive statistikken i Europa gjenspeiles til en viss grad også i Premier League der United står med 11 baklengsmål på 11 kamper. Kun fire lag, Liverpool, Leicester, Manchester City og overraskelseslaget Sheffield United med Dean Henderson i mål, har sluppet inn færre.

Uniteds problem ligger fremover på banen der hele tolv av Premier League-lagene har scoret mer enn United.

13 mål på de 11 første kampene er det laveste antall nettkjenninger United har hatt i ligaen siden 2004/05-sesongen.

Ligamål for United etter 11 Premier League-kamper:

2019/20: 13
2018/19: 19
2017/18: 23
2016/17: 16
2015/16: 15
2014/15: 17
2013/14: 18
2012/13: 29
2011/12: 28
2010/11: 24
2009/10: 23
2008/09: 20
2007/08: 19
2006/07: 26
2005/06: 16
2004/05: 11

LES OGSÅ: (+) United kan slå europeisk rekord

HAR VÆRT SAVNET: Ole Gunnar Solskjær sier Anthony Martial har vært savnet både som spiller og humørspreder i gruppen i høst. Her jubler de to for seieren mot Partizan i Beograd.

– Kan prøve nye ting

Med seier i torsdagens kamp mot Partizan vil United være sikret avansement til 16. delsfinale fordi resultater i innbyrdes oppgjør vektlegges før målforskjell.

Det er en mulighet Solskjær har lyst til å gripe med begge hender.

– Vi har en veldig god sjanse til å kvalifisere oss for sluttspillet og det betyr at vi kan prøve ut en del ting i de to siste kampene, sier Solskjær som også bekreftet at Victor Lindelöf mister torsdagens kamp med skade.

SKADET: Victor Lindelöf går glipp av Partizan-kampen.

– Victor fikk en smell mot Chelsea og klarte ikke hele kampen mot Bournemouth uten problemer.

Til tross for det skuffende resultatet i badebyen i Sør-England er nordmannen optimist. 

– Av ulike grunner har vi ikke fått gode nok resultater. Vi har hatt marginer mot oss og vi føler vi hadde fortjent å få bedre resultater. Lørdag var skuffende, men vi jobber videre og vi vet vi er på rett spor.

– Europa League er nå én av to mulige veier til Champions League. Men vi skriver november. Vi kan ikke snakke om den endelige ligatabellen i november. Vi vil fremdeles prøve å havne blant de fire beste, fastslår Solskjær.

LES OGSÅ: Flere manglet på trening

Flere lyspunkter i Europa

Europa League har vært en verdifull læringsarena for flere av Uniteds unggutter, noe United-manageren var påpasselig med å påpeke under onsdagens pressekonferanse.

– Vi har sett flere unge spillere gjøre det bra når de har fått sjansen. Mason (Greenwood) vant kampen for oss mot Astana, Brandon (Williams) var fantastisk i Beograd og Jimmy (Garner) gjorde det bra. Vi har gitt dem sjanser, gitt dem erfaring og vi har holdt nullen tre ganger og det er viktig, sier Solskjær.

SOLID: Brandon Willimas var banens beste mot Partizan i Beograd og har vist svært lovende takter etter at han fikk muligheten av Ole Gunnar Solskjær.

Bortesvake serbere

Forrige gang et serbisk lag gjestet Old Trafford var i 1991, da en scoring av Brian McClair sørget for United-seier mot Røde Stjerne i den europeiske supercupen.

Partizan ga United en tøff kamp i Beograd, og er sterke hjemme. På bortebane sliter laget langt mer og har tapt 10 av 16 bortekamper i gruppespillet i Europa League.

Tidligere United-spiller Zoran Tosic returnerer til Old Trafford. Tosic fikk fem kamper som innbytter for United.

PS! Solskjær bekreftet også at Pogba snart vil kaste gipsen og begynne opptreningen. Forhåpentligvis er franskmannen tilbake i begynnelsen av desember akkurat slik som tidligere anslått. 

BLI MED NÅR VI SKAL KÅRE TIDENES UNITED-LAG I VÅR FACEBOOK-GRUPPE!