zidane030922

«Hvor lite fotball er for lite fotball?»

Publisert Sist oppdatert

En måned som allerede hadde få kamper ble ytterligere amputert da både U21-laget og U18-laget fikk kampene sine utsatt den andre helga i september etter bortgangen til Dronning Elizabeth.

Vi kjører selvsagt likevel på med en akademioppsummering!

U21-kamper i september

To uavgjortkamper, der resultatet borte mot Liverpool må sies å ha vært et godt resultat for Mark Dempseys lag.

1-1 hjemme mot West Ham, som ligger helt nederst på U21-tabellen (og som hadde tapt alle kampene før de møtte Manchester United), var derimot ganske skuffende. Det gjør at Dempsey foreløpig ikke har vunnet en eneste tellende kamp – i den grad vi kan kalle noe av dette tellende kamper – som U21-sjef, siden det var U18-trener Travis Binnion som ledet laget i EFL Trophy-seieren mot Carlisle.

Kampen fikk i det minste slutt på rekken med 2-2-resultat (tre på rad) i ligaen, men Uniteds U21-lag ligger uansett like over nedrykksstreken i U21-toppdivisjonen, med bare Tottenham, Blackburn og nevnte West Ham bak.

forson160922ten
VAR TIL STEDE I ALTRINCHAM: Erik ten Hag så Omari Forson og Uniteds U21-lag spille 1-1 mot West Ham.

U18-kamper i september:

Det var ikke så mye å glede seg over for U18-laget i september, og de står nå med tre tap på rad, og to kamper på rad uten å ha scoret mål.

Samtidig skal vi huske at det ikke er uvanlig at United sliter i starten på dette nivået, siden United ofte stiller yngre enn motstanderne.

United ligger på 10. plass (av 13) i den nordlige avdelingen av U18-ligaen, etter tre poeng fra tre kamper, men det skal sies at mer enn halvparten av lagene har spilt fire kamper.

Vi får satse på at det blir mer spennende å skrive om neste måned, hvor U18-laget skal møte Blackburn (hjemme), Newcastle (Premier League Cup på hjemmebane), Wolves (hjemme) og Newcastle (borte).

berry170922
TAPTE: Adam Berry & co tapte mot Stoke i forrige U18-kamp.

En god måned for:

Omari Forson: Imponerte stort i august, og fulgte opp med en scoring i den ene av de to kampene i september også – med Erik ten Hag på tribunen. Imponerte også for U19-landslaget i landslagspausen med to scoringer og en målgivende pasning.

Isak Hansen-Aarøen: Både scoret og skaffet straffespark mot Liverpool, og leverte også en scoring mot Island for det norske U18-landslaget. Det å bli mer produktiv fremfor mål er et av de viktigste utviklingsområdene for den spennende nordmannen, og sesongstarten er slik sett lovende siden han scoret et flott mål i august også.

Amir Ibragimov: Tidlig i september fikk han U18-debuten sin i en uoffisiell kamp mot Altrincham bak lukkede dører, i en alder av 14 år (det påstås også fra noen hold at han er 15 år, så vi tar et lite forbehold der, men akademikjennere omtaler ham som en 14-åring). Der scoret han vinnermålet i en 3-2-seier, og ti dager etterpå fikk han sin offisielle U18-debut i tapet mot Stoke. Har bak lukkede dører også fått prøvd seg for U21-laget mot Bolton, og der leverte han en målgivende pasning.  Dette er en spennende type vi trolig får høre en del om de neste årene. Undertegnede synes han minner litt om Rooney – men jeg har ikke sett mye av Ibragimov ennå.

amir170922
SPENNENDE UNGGUTT: Amir Ibragimov i sin første offisielle U18-kamp mot Stoke.

Målscorere:

U21:

1: Isak Hansen-Aarøen
1: Charlie McNeill (1 straffespark)
1: Omari Forson

U18:

U18-laget scoret ikke et eneste mål i løpet av september måned.

mcneill030922
SCORET MOT LIVERPOOL: Charlie McNeill.

Målgivende pasninger:

U21:

Egentlig er det ingen av scoringene U21-laget scoret denne måneden som kan sies å ha hatt en målgivende pasning, men det kan jo nevnes at Isak Hansen-Aarøen skaffet straffesparket mot Liverpool, og i samme kamp kom det første målet etter et Charlie Savage-innlegg som ble sendt til Hansen-Aarøen via en Liverpool-spillers berøring. Ved målet til West Ham var det Shola Shoretire som plukket opp et blokkert Hansen-Aarøen-skudd, men så vidt undertegnede kunne se så sendte ikke Shoretire ballen inn til Forson, og ballen havnet der som resultat av en forsvarsspillers inngripen.

U18: 

Ingen mål, så heller ingen målgivende pasninger.

isak030922
SKAFFET STRAFFESPARK MOT LIVERPOOL: Isak Hansen-Aarøen.

 

Månedens akademimål:

Denne vinner Isak Hansen-Aarøen for andre måned på rad, men konkurransen var svært lav denne gangen, siden de to eneste konkurrentene var et straffespark og et mål kranglet inn fra kort distanse.

Uansett: Isak fant nettmaskene mot Liverpool, og det var et OK mål uten å være i nærheten av nivået fra forrige måneds mål mot Everton (som en kan se her).

Se målet her:

Hvor lite fotball er for lite fotball?

Et av spørsmålene som stadig vekk diskuteres i akademikretser er hvordan en skal ta steget fra akademifotballen og opp til fotballen på toppnivå.

For en Manchester-gutt som Zidane Iqbal så ville noen kanskje forventet et utlån nå som han er 19 år (og blir 20 år i april), men han ble værende i Manchester United, og han skal ha imponert Erik ten Hag i sommer.

Han har dog ikke imponert nok til å få spilletid for Manchester United hittil denne sesongen. 

Det er kanskje ikke  overraskende, men det som er mer overraskende er at han har spilt så lite U21-fotball også. I skrivende stund er det bare noen timer igjen til oktober, og Zidane Iqbal har bare vært på banen i to fotballkamper denne sesongen: U21-kampene mot Carlisle og Liverpool (30. august og 3. september), og i den første ble han byttet ut i det 66. minutt.

Melbourne Victory v Manchester United
IMPONERTE I SOMMER: Zidane Iqbal.

Etter det united.no kjenner til er Zidane Iqbal en av flere spillere som skal ha hatt et ønske om å spille mer U21-fotball, som følge av mangelen på førstelagsfotball, men Erik ten Hag & co skal ikke ha ønsket dette. En god treningshverdag med A-laget har heller blitt prioritert høyest.

Det er ikke vanskelig å forstå at dette kan være svært utviklende, men en hører jo gjerne om hvor viktig det er for spillere i den alderen å spille kamper, og for øyeblikket er dette tydeligvis bortprioritert fra Uniteds side.

At Iqbal valgte å droppe å være med i Jordan International Tournament for Irak nå i landslagsperioden er en tydelig indikasjon på at Iqbal velger å stole på Uniteds tilnærming, og at han har tenkt at han vil få godt utbytte av å få enda tettere oppfølging fra trenerteamet i dagene før en potensielt viktig måned starter for Manchester-gutten.

I løpet av oktober skal United spille tre kamper til sammen mot Omonia Nicosia og Sheriff Tiraspol. Det blir svært spennende å se hvor mye spilletid Zidane Iqbal ender opp med i de kampene.

Hvis det ikke blir mye verken der eller for U21-laget så må en nesten lure på hvor lite fotball som er for lite fotball for at Iqbal skal kunne utvikle seg på en god måte. Forhåpentligvis har United en god plan, slik at Iqbal kan ta de nødvendige stegene siden han er langt fra ferdigutviklet.

Manchester United Training and Press Conference
TRENER FAST MED A-LAGET: Zidane Iqbal, nummer to fra venstre.

Ellers:

  • Noen av dere har sikkert tenkt dere til Leigh Sports Village denne sesongen, enten det er for å se U21-laget eller om det er for å se kvinnelaget. Jeg laget derfor denne guiden til hvordan en kommer seg dit.
  • Oliver Bray var på prøvespill for klubben i starten av sesongen, og prøvde seg litt for U21-laget. Det endte ikke med kontrakt, og Bray har forlatt klubben. Han rakk å få med seg en målgivende pasning for U21-laget mens han var her.
  • Charlie McNeill debuterte for førstelaget da han kom innpå mot slutten av kampen mot Real Sociedad. Det ble ikke noe Federico Macheda-øyeblikk av det – la oss håpe at de to har en ulik karriereprogresjon i fremtiden også!
  • Apropos Charlie: Charlie McNeill, Charlie Savage, Charlie Wellens… det er noen Charlie-er i United-systemet, og tidlig i september gikk det litt i surr for MUTVs Steve Bennett da han skulle fortelle om Isak Hansen-Aarøens mål mot Liverpool, for da omtalte han plutselig nordmannen som «Charlie Hansen»:

PS. Lørdag ettermiddag spiller både U18-laget (12.00) og U21-laget (13.00) mot Blackburn.

Powered by Labrador CMS