– Tror dere får se Donny

Ole Gunnar Solskjær forklarer hvorfor Aaron Wan-Bissaka og Nemanja Matic ikke er i elleveren, og går langt i å antyde at Donny van de Beek vil få spilletid.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med MUTV før kampen mot Crystal Palace, snakker United-trener Ole Gunnar Solskjær om grunnene til et noe annerledes laguttak.

Det har så vidt gått en måned siden sesongen ble avsluttet med tap mot Sevilla i Europa League.

At enkelte spillere har hatt lengre tid med klubben i oppkjøringen har hatt en påvirkning på laguttaket.

– Ja, definitivt. Vi har hatt noen spillere som bare har vært tilbake en kort uke. Mandag var den første uka med trening, men noen har vært her i tre uker. Jeg følte vi måtte gjøre noen endringer med de som har vært med på trening og gjort det bra fra start av. Andre føler jeg må vente litt lenger før de er klare. 

Dette skal være årsaken til at flere spillere som var forventet å starte må se kampen fra benken eller tribunen.

– Vi får se om vi trenger Greenwood i dag. Wan-Bissaka og Matic kom først tilbake i trening på mandag, og fire treninger er ikke nok til å starte i dag, sier 47-åringen ifølge BBC-journalist Shamoon Hafez.

Solskjær poengterer også at Greenwood har hatt en kortere oppkjøring enn det nordmannen håpet.

Tidligere har kristiansunderen uttrykt sin frustrasjon over at Greenwood ble oppkalt til det engelske landslaget.

Selv om nysignerte Donny van de Beek starter kampen på benken, går Solskjær langt i å love nederlenderen spilletid i løpet av kampen.

– Ja, definitivt, det er sikkert. For det første er han en gamechanger, hvis vi trenger det. Men han er også ivrig på å komme i gang, og han har kvaliteter som vi trenger. Selv om kampen ikke krever et bytte, tror jeg dere får se ham. 

I stedet får Paul Pogba sjansen, etter at han har gjort sine saker godt på trening etter at han ble friskmeldt fra Covid-19.

– Paul har trent veldig bra siden han kom tilbake, og Donny har sin første kamp. Vi vil selvfølgelig se at han spiller så mye som mulig, han passer bra inn i gruppen, men det er avgjørelsen i dag.

SMIL: David de Gea kan være fornøyd med lørdagens laguttak. Han går nemlig inn i Premier League-sesongen som Solskjærs tilsynelatende førstevalg.

Det tyder også på at David de Gea er førstemann i keeperkøen for øyeblikket, ettersom han henviser nylig returnerte Dean Henderson til en benkeplass.

– Han spiller i dag, han har spilt bra for Spania i sommer. Og han har vist veldig god form på trening. Det har også Dean gjort, han spilte mot Villa og gjorde ingen feil. Så jeg er privilegert over å ha keeperavdelingen jeg har.

– Man må sette et lag på banen som er i form og som man tror vil vinne kampen, og David er i god form.

Følg kampen her!

Powered by Labrador CMS