Det var knyttet mye spenning til hvem Ole Gunnar Solskjær ville velge til sin startellever i åpningskampen mot Crystal Palace. Spillere som Harry Maguire, Mason Greenwood og Paul Pogba har hatt trøblete oppkjøringer, og klubben har fått en kort oppkjøring før sesongen.

Den portugisiske talismanen Bruno Fernandes kom også sent tilbake til laget, etter at han ble tobarnsfar etter landslagspausen. I tillegg måtte Marcus Rashford stå over kamper for England, etter en skade han dro med seg fra forrige sesong.

TILBAKE: Marcus Rashford gikk glipp av kamper for England, men var tilbake på banen lørdag.

Samtidig har klubben hentet nederlandske Donny van de Beek, som et godt alternativ på midtbanen, og mange hadde nok gledet seg å se 23-åringen fra start. Det fikk de ikke, og Ole Gunnar Solskjær stilte følgende lag:

De Gea; Fosu-Mensah, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay, Pogba, Fernandes; James, Martial, Rashford.

Dermed tok David de Gea første stikk i keeperduellen mot Dean Henderson.

Aaron Wan-Bissaka manglet også, ettersom han ikke kom tilbake til Carrington før mandag.

Motstander Crystal Palace kom fra en imponerende hjemmeseier mot bortesterke Southampton, og Roy Hodgsons menn hadde vist potensiale til å stenge fullstendig igjen bakover. Dermed var det ingen motstander å ta lett på for United.

Dårlig start

Det viste seg også i starten av kampen. I løpet av de første minuttene holdt Palace United stort sett på egen banehalvdel, og ingen av lagene klarte å spille seg til de helt store sjansene.

Det var før Jeffrey Schlupp kom seg fri på bortelagets venstreside, og fant Andros Townsend foran mål, som satte ballen forbi De Gea. Dermed tok Roy Hodgsons menn ledelsen etter rundt timinuttersmerket.

Senere oppsto en ny farlighet da David de Gea måtte avverge en situasjon utenfor egen boks, da Victor Lindelöf sendte en noe svak heading mot egen målvakt.

ÅPNET BALLET: Andros Townsend lurte seg forbi Luke Shaw og satte inn 1-0 for Crystal Palace.

Jaget utlikning

Uniteds første halvsjanse kom da Paul Pogba brente til et godt skudd fra distanse, men Vicente Guaita hadde grei kontroll i Palace-buret.

Senere var også Scott McTominay nære å bøye en avslutning mot hjørnet til Guaita, men ballen gikk via et bortebein og ut til hjørnespark.

Skotten fikk en ny sjanse minutter senere, men valgte i stedet og sende å sende ballen til Anthony Martial, men midtbanemannens pasning ble for upresis.

FARLIG FREMPÅ: Scott McTominay fant seg flere ganger i farlige posisjoner mot Palace.

Senere hadde også Bruno Fernandes et skudd fra distanse, uten at dette bød på større utfordringer for bortelagets spanske burvokter.

Også Fosu-Mensah kom til en farlig posisjon i boksen etter 35 minutter, og fant til slutt Daniel James, som ikke fikk avslutningen forbi Palace-blokka.

De påfølgende minuttene ble det langt mellom lysglimtene for United.

På overtid gjorde De Gea en kjemperedning på Jordan Ayews knallharde avslutning.

Greenwood med kjempesjanse

Også i starten av andre omgang var Palace farlig frempå. Få minutter etter hvilen kom Jordan Ayew kom på en kontring, og valgte å fyre fra distanse, til tross for at både Wilfried Zaha og Andros Townsend var i bedre posisjoner.

Paul Pogba leverte også en avslutning fra distanse, men heller ikke denne ble særlig farlig.

Det var derimot Zaha, som få strakser senere var en blokkering unna å doble ledelsen for bortelaget. Også hans angrepskamerat Townsend var nære på minutter senere.

Uniteds kanskje største mulighet kom da Mason Greenwood fikk fritt leie etter et godt Fosu-Mensah-innlegg. Dessverre klarte ikke mannen som ble byttet inn etter pause å ekspedere ballen i mål.

NÆRE PÅ: Mason Greenwood var nære på å utlikne for United etter å ha kommet inn for Daniel James.

Med 25 minutter igjen på klokka satte Wilfried Zaha inn bortelagets andre nettkjenning, men både offsideflagget og VAR viste at ivorianeren var for tidlig ute.

Palace fikk dobbelsjanse fra straffemerket

Deretter kom øyeblikket de fleste United-supporterne nok ventet på da Donny van de Beek entret Old Trafford-matten for første gang.

Minutter senere fikk Victor Lindelöf en god sjanse til å utlikne, men svensken klarte ikke å sette innlegget i mål.

De kommende minuttene fikk tilskuerne se de nye regelendringene i aksjon.

Først ble Palace idømt straffespark av VAR da Jordan Ayew skjøt ballen i armen på Victor Lindelöf. Ghaneserens forsøk ble reddet av David de Gea, men 1-0 holdt ikke lenge.

REDDET FØRST: David de Gea stoppet Jordan Ayews forsøk fra elleve meter.

Dommer Atkinson fikk beskjed fra Stockley Park om at spanjolen beveget seg fra linjen for tidlig. Dermed fikk bortelaget sjansen på ny, og Wilfried Zaha rettet opp Ayews feil.

Etter 80 spilte minutter tente debutant Van de Beek håpet for United da han avsluttet i mål etter klabb og babb i feltet.

DEBUTMÅL: Donny van de Beek scoret i sin første offisielle kamp for United. Dessverre ble det bare et trøstemål.

Dessverre for hjemmelaget slukket tidligere United-spiller Zaha håpet fire minutter senere, da han fintet vekk Victor Lindelöf og satte ballen forbi De Gea fra utenfor boksen.

Mot slutten pushet United på for redusering, men uten å komme til verken mål eller store sjanser.

Dermed ebbet kampen ut med 3-1-tap i sesongåpningen, noe Ole Gunnar Solskjær definitivt ikke vil være fornøyd med.