– Spillerne ba klubben om ikke å sparke Solskjær

The Times skriver at United-spillerne har gjort det klart overfor klubbledelsen at de ønsker å beholde Ole Gunnar Solskjær som manager.

Nordmannen var under sterkt press før kampen mot Tottenham, men skubbet vekk spekulasjonene med en sterk og symbolsk seier mot José Mourinho.

I forkant av lørdagens Manchester-derby skriver troverdige Times at United-spillerne før kampen mot Tottenham ba klubbledelsen om ikke å sparke Solskjær. Standpunktet i garderoben skal være at Solskjær er riktig mann til å ta laget videre.

Det er viktig å understreke at det verken i Times-artikkelen eller andre steder har versert rapporter om at Manchester United har vurdert et managerskifte. Tvert imot skriver Times at klubbens styre fortsatt støtter Solskjær til tross for en svak start på sesongen. De aksepterer at det kan komme flere tilbakeslag i løpet av de neste ukene, men har sett nok av Solskjærs prosjekt til at de tror han kan forbedre resultatene i fremtiden. Ifølge avisen vil styret gjøre midler tilgjengelig for Solskjær i januar.

OPPTUR: Ole Gunnar Solskjær slo José Mourinhos Tottenham 2-1. 

Før kampen mot Tottenham gikk Solskjær hardt ut mot rykter om at han hadde gitt spillerne beskjed om at han fryktet å få sparken hvis de to storkampene ikke gikk hans vei.

– Noen ganger må jeg le når jeg leser artikler om hva jeg har sagt. Jeg vet at kildene alle snakker om ikke er kilder. Det er bare åpenbare løgner, sa Solskjær.

Kulturrevolusjonen i klubben har fått merkelappen «cultural reboot», og i en reportasje i neste utgave av United-Supporteren forteller ulike kilder hvordan situasjonen oppleves internt på Carrington.

Samtidig skal én av bekymringene internt være mangelen på ledere i spillergruppa, ifølge Times.

34-årige Ashley Young er kaptein, men vurderes ikke som en født leder. David de Gea har stor respekt i garderoben, men foretrekker å holde en lav profil, mens Paul Pogba ikke er den lederen klubben ønsker seg på banen.

Ifølge Times er det to spillere som vurderes som fremtidige United-kapteiner: Harry Maguire og Axel Tuanzebe.

KAPTEIN: Axel Tuanzebe har vært kaptein på aldersbestemte lag i United. Han vurderes allerede som en leder på førstelaget.

Sistnevnte var kaptein mot Rochdale og skal visstnok være foran Pogba i køen.

Manchester United har hatt seks forskjellige kapteiner fra start denne sesongen. I tillegg til Maguire og Tuanzebe, har nevnte Young, De Gea, Nemanja Matic og Jesse Lingard vært kaptein.