Solskjær: – Tror ikke han blir klar

Ole Gunnar Solskjær tviler på at Marcus Rashford blir klar i tide til avspark i søndagens prestisjeoppgjør mot Liverpool.

22-åringen fikk en smell i ryggen i innhoppet mot Wolverhampton og ble umiddelbart erklært som usikker til kampen mot Liverpool av Solskjær.

Tre dager senere kunne ikke nordmannen gi et klart svar på om Rashford kan spille.

– Det er vanskelig å svare på. Vi skal gi ham den tiden han trenger for å finne ut om han kan bli klar. Han skal gjennomføre noen sjekker og behandling i dag, sa Solskjær på sin pressekonferanse fredag formiddag.

– Jeg kommer ikke til å holde pusten. I utgangspunktet tror jeg ikke han blir klar. Vi får se. Det er fortsatt 48 timer til kampen.

Tidligere har Daily Mirror skrevet at Rashford vil trosse smertene for å spille kampen.

Dersom Uniteds toppscorer mister den viktige kampen mot ligalederen kan 18 år gamle Mason Greenwood få sjansen i angrepet sammen med Anthony Martial og Daniel James.

LES OGSÅ: Ville ikke tilby Young to år

SKADET: Marcus Rashford pådro seg en smell i ryggen mot Wolverhampton.

Vil ikke sammenligne

Skaden på Rashford er utvilsomt et slag for Solskjær, som har sett spissen score 17 mål i alle turneringer denne sesongen.

Ingen spillere i Premier League har scoret kampens første mål i flere oppgjør enn Rashford denne sesongen. Seks ganger har 22-åringen scoret først. Rashford har også blitt matchvinner fem ganger denne sesongen – kun slått av Mohamed Salah med seks.

I forkant av søndagens oppgjør skrev united.no at Rashford, Martial og Greenwood har scoret flere mål enn Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino denne sesongen.

Solskjær gikk imidlertid ikke med på å sammenligne de to trioene på pressekonferansen.

– Angrepstrioen deres har spilt sammen i flere sesonger. Du ser hvilken forståelse de har mellom seg, og vi håper at våre angrepsspillere skal få noe av det samme.

– Men de har bare startet én gang sammen, mot Newcastle, så vi har en vei å gå før de er på samme nivå som de tre i Liverpool med hensyn til forståelse og stabilitet. Men de scoret tre mål i den kampen (mot Newcastle), så det er kanskje noe jeg må vurdere oftere.

– I årene som kommer vil vi se masse fra dem, men Liverpool har scoret flere mål enn oss til sammen, så jeg skal ikke si at våre spillere er bedre enn deres.

LES OGSÅ: (+) Nå er de foran Mané, Salah og Firmino

PRESSEKONFERANSE: Ole Gunnar Solskjær møtte pressen før søndagens oppgjør mot Liverpool.

– Veldig spennende trio

Solskjærs to kamper mot Liverpool som United-manager har endt uavgjort. I februar ble det 0-0 og i mars endte det 1-1 – begge på Old Trafford.

Både Rashford og Martial har gode minner fra kampene mot Liverpool. Rashford ble matchvinner på Old Trafford i 2018, mens Martial introduserte seg må mektig vis i debuten i 2015.

– De kommer til å utvikle seg som en veldig spennende trio. Jeg husker hvordan Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez og Wayne Rooney var tre ganske forskjellige angrepsspillere, og vi vil at de skal uttrykke seg i kamper som den på Anfield. I tillegg skal vi ikke glemme at vi har Daniel James også.

Forrige gang Manchester United gjestet Anfield ble mannskapet til José Mourinho rundspilt og tapte 1-3. To dager senere fikk portugiseren sparken, og Solskjær fikk jobben som klubbens midlertidige manager.

LES OGSÅ: – Presser fram overgangen