– Han har ikke hatt denne skaden før

Under tirsdagens pressekonferanse hadde Solskjær følgende å si om Rashfords skadesituasjon:

– Han blir ikke klar til kampen mot Burnley, det er enda sikkert. Han blir ute en stund og han trenger tid for å bli bedre. 

På spørsmål om Rashford har slitt med denne skaden før Wolverhampton-kampen forrige uke, kunne Solskjær avkrefte dette.

– Han har ikke hatt denne skaden før.

– Han klaget litt etter forrige gang vi spilte mot Burnley. Vi håndterte det så godt vi kunne. Han har fått noen dager fri, han har blitt byttet ut av noen kamper, og noen kamper har han ikke startet. 

Forrige gang lagene møttes var på Turf Moor den 28. desember. Da kunne Rashford både notere seg for 90 minutter spilt, samt scoring på overtid.

Siden den kampen har 22-åringen vært involvert i fem kamper, hvor to av disse har vært som innbytter. 

MÅL: Rashford scorer 2-0-målet på overtid mot Burnley

Videre påpekte Solskjær igjen at skaden mot Wolves var av ny karakter.

– Men så skjedde dette. Det var nytt og han hadde ingen skader før dette. 

Sjefen gir så en god dose ros til engelskmannen som til sammen har 19 mål denne sesongen.

– Marcus er bra. Han er en positiv gutt og han vet at dette ikke er det han selv vil, men han er alltid positiv og vil tilbake så fort og trygt som mulig.

Robin van Persie har tidligere uttalt at han har hatt en lignende skade som Rashford, og var selv ute i fire måneder. Van Persie oppfordret United til å være tålmodige, noe som også Solskjær skal være innstilt på.

– Han skal få den tiden han trenger, sier Solskjær.

Vi kan med andre ord forvente at Rashford blir borte en stund. Det betyr at United må velge en erstatter som kan fylle engelskmannens plass i laget.

STARTPLASS? Juan Mata og Mason Greenwood vil begge kunne forvente å spille mer den kommende perioden.

Solskjær var først og fremst opptatt av å se etter alternativene han hadde i førstelagstroppen, og at det kanskje blir for tidlig for spillere som Ethan Laird og Largie Ramazani.

– Mason [Greenwood] og Juan [Mata] må nok frem og levere nå. Det blir flere sjanser på noen av de andre spillerne i troppen nå. Vi vet at vi har en del mann på skadelisten også, og at det begynner å merkes, men vi vil håndtere det.

Les også: Disse er ute med skade

Solskjær gir ingen svar på hvem som vil få plass fra start til onsdagens kamp, men gir i samme melding en konkret oppfordring til Greenwood og Mata om at de blir viktige fremover.

Les også: Solskjær snakker om Burnley-kampen og svarer på Neville-kritikken