Solskjær om Klopp-kritikk: – Tar det som et kompliment

Ole Gunnar Solskjær lar seg ikke fornærme av Jürgen Klopps kommentarer om at Manchester United alltid spiller defensivt mot Liverpool.

Etter 1-1-oppgjøret på Old Trafford i oktober uttalte Liverpool-manageren følgende:

– Det frustrerer meg ikke. Det er bare et faktum at de kun forsvarer seg når vi kommer hit. Det er ingen kritikk, det er bare et faktum, sa Klopp.

Solskjær ble konfrontert med kommentaren på fredagens pressekonferanse. Nordmannen valgte å vende på flisa.

– Jeg tror ikke det er en anklage. Jeg tar det som et kompliment at vi forsvarer oss så godt at de ikke klarer å skape sjanser mot oss. Når motstanderens manager er frustrert etter kampen er det et godt tegn for meg som manager, sa Solskjær smilende.

– Jeg mener vi var nære ved å vinne begge kampene, så jeg ser ikke helt problemet.

FLERE SAKER:

UAVGJORT: Begge duellene mellom Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp har blitt spilt på Old Trafford – og begge har endt med ett poeng til hvert av lagene.

Klopp: – Merkelig

Også på Merseyside ble det nevnte sitatet et tema på fredag.

– Jeg vet ikke om jeg sa det, men hvis jeg gjorde det er det nok sant, sa Klopp på sin pressekonferanse.

Tyskeren beskriver Manchester Uniteds kampplan som merkelig og gir følgende forklaring:

– Det er merkelig å spille mot et lag av høy, høy kvalitet – som United fortsatt er – og de spiller på den måten de spiller. Det gjør det vanskelig for oss. Det var det samme når vi møtte Tottenham nå, sa Klopp.

– Jeg sier ikke at det bare er kontringsfotball, men det er hovedsakelig det de gjør. Folk tror at det er kritikk, men det er det ikke. Det er bare min beskrivelse av hvordan det er.

LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp tar imot Ole Gunnar Solskjær på Anfield for første gang.

– Var nære ved å vinne

Søndagens besøk på Anfield blir Solskjærs første som United-manager. De to møtene mot Klopp på Old Trafford har endt 0-0 og 1-1.

Forrige gang Manchester United gjestet Merseyside ble mannskapet til José Mourinho rundspilt og tapte 1-3. To dager senere fikk portugiseren sparken, og Solskjær fikk jobben som klubbens midlertidige manager.

Også denne gangen regnes Liverpool som store forhåndsfavoritter.

Spesielt dersom Marcus Rashford er ute, noe United-manageren frykter.

– Vi må spille en veldig, veldig god kamp for å vinne der. Men vi har slått City og PSG, og det er på det nivået vi må levere når vi møter ligalederen, sier Solskjær.

NYTT MØTE: Søndag møter Daniel James Liverpool igjen, denne gangen på Anfield.

Med seier kan United sette en stopper for Liverpools rekke med kamper uten tap.

Ligalederen er ubeseiret i sine 38 siste kamper. Rekkene til både Arsenal (49 kamper) og Chelsea (40 kamper) ble brutt av nettopp Manchester United i sin tid, men begge oppgjørene fant sted på Old Trafford.

– De to siste kampene mot Liverpool har endt uavgjort, og vi var nære ved å vinne begge de kampene, sier Solskjær.

– Vi har kamper å se tilbake på som bør gi oss troen på at vi kan vinne slike kamper.

Tidligere har Solskjær omtalt Manchester City som landets beste lag. Nordmannen forklarer at de to rivalene representerer forskjellige utfordringer.

– Liverpool har vært det beste laget i ligaen, men City kan spille deg ut. Liverpool kan slå deg på ulike måter, mens City gir deg en annen utfordring. Det er to forskjellige måter å spille fotball på.

FLERE SAKER:

UTE? Mye tyder på at Marcus Rashford mister kampen mot Liverpool.

Tror på nytt ligagull

Erkerivalen har imidlertid ikke møtt United på Anfield som ligaleder siden Kenny Daglish var manager i 1990.

Solskjær tror ikke Manchester United vil lide samme skjebne og vente 30 år på neste ligagull.

– Det er det vi jobber hardt for at ikke skal skje. Vi kan ikke la det gå 20-30 år før vi vinner ligaen igjen, og jeg er sikker på at det ikke vil skje. Jeg tror på denne klubben og den gjenoppbygging vi er i gang med her.

I forkant av oppgjøret har det blitt varslet at Liverpool-fansen skal gjøre det de kan for å gi United en uhyggelig velkomst.

Solskjær oppfordrer spillerne sine til å nyte det prestisjetunge lokaloppgjøret.

– Jeg har både vunnet og tapt på Anfield som spiller. Du må bare se fram til disse kampene. Det er en flott utfordring for spillerne våre. Vi har gjort det bra mot dem de siste kampene, men borte på Anfield er noe annet. Du kan nyte det, men det kan også være skremmende. Vi må forberede oss godt og sørge for at de ungguttene som spiller der for første gang er forberedt.

PS! Solskjærs siste kamp på Anfield som United-spiller var i 2002. United vant 2-1, og nordmannens angrepskollega Diego Forlan scoret begge målene.


I «OLÉ, OLÉ FÅR DU EN GRUNDIG ANALYSE AV UNITED-TROPPEN OG POTENSIELLE FORSTERKNINGER: