Liverpool-fansen planlegger uhyggelig velkomst

Søndag tar Liverpool imot erkerivalen på Anfield som ligaleder for første gang siden Kenny Daglish var manager i 1990.

Det akter Liverpool-fansen å markere.

De planlegger å gi lagbussen til Manchester United en fiendtlig velkomst når den ankommer Merseyside på søndag.

Et Instagram-innlegg fra _officialliverpoolfans_, en konto med nesten 80 000 følgere, oppfordrer supporterne til å stille i gatene med øl, pyro og flagg to timer før avspark.

– Vi kjemper om vår første ligatittel på 30 år. Man United har et sterkere ønske om å stoppe oss enn noen andre. Vi må sette tonen og vise dem at vi mener alvor. Vi vet alle hvor mye disse velkomstene hjelper oss. Ta med dere øl, pyro og flagg, og la oss vise erkerivalen hva dette betyr, heter det i innlegget.

På fredagens pressekonferanse fikk Ole Gunnar Solskjær spørsmål om han er bekymret for et slikt påfunn.

– Jeg har ingen bekymringer vedrørende sikkerheten. De vil forsøke å skremme oss, men så lenge det er innenfor rimelighetens grenser er det greit. Du bryr deg ikke uansett hva de måtte skrike til deg.

Det betyr ikke at en slik markering nødvendigvis vil finne sted, men Liverpool-fansen gjorde noe lignende i forbindelse med kvartfinalen i Champions League mot Manchester City i 2018.

City-bussen måtte geleides gjennom et hav av rebelske Liverpool-supportere. Det ble kastet flasker på vinduene, bluss ble antent, og bussen var i så dårlig stand etter episoden at den ikke kunne brukes etter kampen.

I 2016 opplevde Manchester United noe av det samme, da lagbussen ble angrepet av West Ham-supportere på vei til stadion.

Inne i bussen delte Jesse Lingard en video av det hele.