Solskjær om Fernandes: – Vil gi oss en x-faktor som vi tidvis har manglet i år

Solskjær snakket en del om Bruno Fernandes på den lukkede delen av pressekonferansen.

Mange spørsmål på del to av Solskjærs pressekonferanse handlet om Bruno Fernandes.

Et av spørsmålene var, kanskje ikke helt overraskende, om han kan spille sammen med Paul Pogba.

– Bruno kan spille med gode spillere, ja. Og Bruno kan gjøre absolutt alt, bortsett fra… han er min størrelse, så han er nok ingen target man i boksen, men han er en veldig god fotballspiller. Kan spille i en tremannsmidtbane, han kan spille som en tier, han kan komme innover fra kanten, og han kan spille i en diamant. Vi vil gi ham tid for å finne hans beste posisjon.

– Vi ønsker å bygge mot et lag som kan utfordre om ligatittelen og [andre] troféer, så vi ønsker å beholde våre beste spillere. Vi kan bruke dem [Pogba og Fernandes] sammen.

SOLSKJÆR OM FERNANDES-KJØP KAN BETY POGBA-SALG: – Vi ønsker å beholde våre beste spillere.

En journalist lurte på om signeringen kommer til å føre til at andre spillere må våkne.

– Vi bringer ham inn for å spille, og vi har tro på ham, men vi kommer også til å gi ham tid til komme på plass og tilpasse seg til sine nye lagkamerater i et ny liga i et nytt land, men selvsagt er det én plass mindre [tilgjengelig] for resten. Han kommer til å være en veldig viktig spiller i stallen vår. 

Fernandes får draktnummer 18, og Solskjær mener at de har noen likheter.

– Han er en midtbanespiller som scorer mål og bidrar med målgivende, litt som Paul Scholes. Han har et fantastisk tilslag på ballen. Han har en vindunderlig teknikk, men han kommer også til å få målgivende pasninger fra dødballer og fra sin pasningsrekkevidde. Han er en lignende type som Scholesy: fyrig, lidenskaplig, hater å tape og samme nummer på drakta.

SPENNENDE SIGNERING: Bruno Fernandes.

 

Apropos sammenligninger med United-helter, så ble Solskjær også spurt om Fernandes kan bidra like mye som Cristiano Ronaldo.

– Cristiano er unik. Vi håper at Bruno vil komme inn her og ha en fantastisk karriere i Manchester United. Han har allerede gitt spillerne en «boost», bare ved å møte ham kan de se hva slags menneske han er, og hva slags personlighet han har. Men å begynne å sammenligne ham med Ronaldo er ikke rettferdig mot gutten.

– Jeg tror han er enda en bit i puslespillet. Jeg er sikker på at han vil gi oss en x-faktor som vi tidvis har manglet i år. Det er en viktig bit i puslespillet vi prøver å løse.

Solskjær ble også spurt om Bruno Fernandes-overgangen påvirker sommerbudsjettet, og svarte ganske enkelt at signeringer selvsagt påvirker budsjettet.

Her kan dere se hva Solskjær sa på den åpne delen av pressekonferansen før kampen mot Wolves.