Seier for Anderson

Og Vermijls NEC Nijmegen spilte uavgjort mot Utrecht. Les full lånerapport her.

Overtidstap, stortap, mål, utbyttet etter 23 minutt, banens beste, tre målgivende pasninger og nesten-selvmål. Det hadde blitt travelt om alt det der gjaldt én og samme spiller, men slik er det altså ikke. Se hva som gjelder hvem ved å lese videre.

PS: Ángelo Henríquez som er utlånt til Real Zaragoza er for øyeblikket skadet, og var dermed ikke i aksjon da laget hans tapte 2-4 borte mot Ponferradina søndag.

Lørdag 15. mars

Everton 2-1 Cardiff City

Wilfried Zaha var plassert på benken, men fikk et kvarter på slutten for Cardiff mot Everton. Zaha hadde noen dribleraid som skapte litt kaos i Everton-forsvaret, uten å komme helt gjennom. I tillegg kunne han fått et straffespark. Rett før slutt kom 2-1-målet, og det ble altså tap for Cardiff.

Les mer om kampen her.

Bolton Wanderers 0-2 Brighton & Hove Albion

Nok en gang startet Jesse Lingard for Brighton, som er et av flere lag som har muligheten til å være med i play-off på slutten av sesongen. Brighton tok en sterk borteseier mot Bolton, noe som økte den muligheten.

Lingard ble byttet ut i det 80. minutt (skal ha fått en trøkk i ansiktet, men det skal ikke være noe av betydning, og skal ha spilt godt, som vi blant annet kan se her:

Formen til Brighton har i alle fall vært god etter at Lingard kom inn, så selv om målet mangler så kan det se ut som om han klarer seg bra.

Huddersfield Town 2-4 Blackburn Rovers

England U21v Moldova U21 - 2015 UEFA European U21 Championships Qualifier
NESTEN SELVMÅL: Michael Keane.

Etter to strake tap for Blackburn med Michael Keane i midtforsvaret (Keane har gjort sine saker brukbart, så det er ikke hans feil) ventet Huddersfield på John Smith’s Stadium. Denne gangen skulle det vise seg å gå bedre. Blackburn ledet mesteparten av kampen, og vant fortjent, etter blant annet et hat-trick av den tidligere Huddersfield-spilleren Jordan Rhodes.

Craig Conway scoret også for Blackburn, og det målet kom etter en pasning fra Michael Keane. Men Conway må ta mesteparten av æren selv. Keane kunne scoret selvmål rett før, men Paul Robinson i Rovers-buret hindret ballen i å gå i feil mål.

Ipswich Town 1-3 Wigan Athletic

I midtuka var Nick Powell tilbake for Wigan etter et skadeopphold, og han hadde et ok innhopp da. Uwe Rösler lar Powell komme tilbake forsiktig, og plasserte ham på benken igjen her. Etter 64 minutter fikk han komme på, på stillingen 1-2, og Wigan og Powell endte opp med å få et tredje mål. Powell ser ikke ut til å ha vært involvert i det målet, men hadde en brukbar sjanse mot slutten da han kom innover fra venstresiden og fyrte av med høyrefoten.

Nottingham Forest 0-0 Doncaster Rovers

Sam Johnstone startet som vanlig i Doncaster-målet, og som resultatet over viser klarte han å holde nullen. Forest var, til tross for dårlig form, favoritter i denne kampen, og det ble slettes ingen rolig dag for Johnstone i Donny-buret. Her følger en del tweets fra en journalist i lokalavisa i Doncaster:

Queens Park Rangers 3-0 Yeovil Town

Will Keane fikk igjen tillit fra start, men det var en annen kjenning som skulle gi QPR ledelsen, nemlig Ravel Morrison. Keane hadde noen halvsjanser selv uten uttelling, og skapte i tillegg en sjanse for Hoilett med en pasning gjennom som det ikke ble noe av til slutt.

I det 65. minutt ble Will Keane erstattet av Bobby Zamora, og det var nok ikke helt heldig for Keane at det var nettopp Zamora som doblet til 2-0. Mot slutten la Morrison på til 3-0 for det opprykksjagende hovedstadslaget.

Tom Lawrence spilte hele kampen for Yeovil, og var på et tidspunkt nære utligning med et bra skuddforsøk, men utenom det utmerket han seg ikke så mye. Enkelte kilder hevder at han fikk gult kort, andre ikke, men det viktigste er at han ikke fikk rødt kort. Et forventet tap for Yeovil, som stadig er i en beintøff kamp mot nedrykk.

Sheffield Wednesday 4-1 Birmingham City

Med to mål i midtuka var det vel egentlig ventet at Federico Macheda ville starte her, men de to målene kom jo som innbytter, så kanskje manager Lee Clark sin plan var at han skulle gjøre det samme igjen. Men Sheffield Wednesday skulle vise seg å være det klart beste laget her, og etter hvert var det slik at to mål ikke ville være nok.

Det stod 2-0 da Macheda kom inn i det 57. minutt, og rett etterpå kom 3-0-målet. Når så 4-0 etter hvert kom også så var det lite håp. Macheda bidro uansett til reduseringa med en flott cross som Lee Novak kunne skli inn.

Tyler Blackett
DÅRLIG DAG PÅ JOBB: Tyler Blackett.

Tyler Blackett startet for Birmingham, men det ble definitivt ingen heldig dag for ham. Han slurvet før det første målet, og måtte ta på seg skylden for den. Så kom 2-0, der Blackett ser ut til å ha vært mindre involvert heldigvis, men likevel ble Blackett byttet ut i det 23. minutt i håp om å få snudd kampen. Forsvaret fortsatte uansett med rotinga uten Blackett også, så alt i alt var det ingen god dag for Birmingham. Macheda var nok en av av spillerne som kom best fra det hele.

Carlisle United 0-0 Stevenage

Carlisle og Stevenage kjemper begge for å unngå nedrykk til kjelleretasjen av Football League, og Sam Byrne var Manchester Uniteds representant i den nedrykkskampen. Som angriper er det hovedsaklig ved å score mål han kunne bidratt, og siden det endte 0-0 var det vel ikke en stor dag på jobben, men det kan se ut som om han var involvert i noen halvsjanser for Carlisle.

Charni Ekangamene var nok en gang ikke involvert for Carlisle.

Hartlepool United 4-0 Bristol Rovers

Jack Barmby startet igjen for Hartlepool, som kan klare play-off med en god sesongavslutning. Da kan Barmby, som har scoret litt i det siste, bli en viktig mann. Her ble det nok av mål, men ingen av de målene ble scoret av vår mann.

Det betyr uansett ikke at han var involvert. I en kamp som dette kunne det første måle være veldig viktig, og før minuttet var gått tok Hartlepool ledelsen ved Marlon Harewood. Målet kom etter en presis corner som ble slått av, du har kanskje allerede gjettet det, Jack Barmby.

Barmby spilte hele kampen.

Vitória Guimarães 1-2 Paços de Ferreira

Bebé er en viktig spiller i Paços de Ferreiras kamp mot nedrykk i den portugisiske toppdivisjonen. I denne kampen var det hjemmelaget som tok ledelsen før det var gått et kvarter, men i det 37. minutt utlignet Bebé. I sluttminuttene ordnet Sérgio Oliveira seier for Ferreira, som med det er over nedrykksstreken for en gangs skyld.

MATCHVINNER: Bébé scoret det avgjørende målet
MÅLSCORER: Bébé var delaktig i Pacos seier lørdag ettermiddag.

NEC Nijmegen 2-2 Utrecht

United-utleide Marnick Vermijl spilte samtlige 90 minutter på høyrebacken da Utrecht gjestet NEC Nijmegen – som for øyeblikket ligger bare ett poeng under sisteplass i Eresdivisie. Med seier i dag, kunne de ha klatret forbi Waalwijk på tabellen, men slik ble det ikke.

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Goffertstadion – men 22 minutter ut i kampen dukket Dave Bulthuis opp på bakerste stolpet etter et friskparinnlegg slått av Tommy Oar,og headet inn 1-0 for gjestene. Minuttet etterpå kjørte NEC samme oppskrift. Et frisparkinnlegg traff hodet til Michael Higdon som sørget for utligning.

Like før hvilen sendte Steve de Ridder gjestene i føringen igjen ved å enkelt styre ballen inn i mål etter et lavt innlegg fra Jens Toomstra. Men selv etter å ha ligget under to ganger, maktet NEC å kjempe seg tilbake i kampen, og etter 60 minutter utlignet Jakob Jantscher. 2-2-scoringen fra Jantscher gav hjemmelaget blod på tann, og presset konstant på Utrechts bakre firer – men maktet aldri å score det avgjørende målet.

Det er ikke enkelt å si hvordan Vermijl selv gjorde det, da kampen startet akkurat samtidig som United – Liverpool og hovedfokuset var rettet mot Old Trafford. Ingen har pepret han i nederlandsk media i alle fall – så det er lov å tro at unggutten ikke var skyldig i baklengsmålene.

Fiorentina 2 – 0 Chievo

HER KOMMER DEN, JUAN: Anderson spilte fri Cuadrado før 2-0-målet.

Anderson var blant Vincenzo Montellas elleve utvalgte til å starte den viktige hjemmekampen mot Chievo. Tre poeng var svært viktig for de fiolettfargede fra Firenze dersom de ønsket seg en plass i neste års Champions League – og tre poeng ble det. Anderson spilte 62 minutter av kampen, og var arkitekten bak 2-0-målet.

Etter elleve minutter spilt sendte Juan Guillermo Cuadrado verte i føringen. En herlig pasning ble slått inn i bakrom, og colombianeren løp fra fra et passivt Chievo-forsvar før han på helvolley sendte ballen bak Agazzi fra få meter.

Syv minutter før pause doblet Alessandro Matri ledelsen – og det takket være Anderson! Brasilianeren vant en takling på midtbanen, før han sendte ballen videre til en presset Cuadrado som likevel klarte å slå inn fra skrå vinkel like utenfor femmeteren. Ballen endte via en forsvarsspiller til Matri, som enkelt satte ballen i mål fra kloss hold.

Etter 62 minutter spilt reduserte gjestene. Alberto Paloschi mottok ballen innenfor Fiorentinas 16-meter, lurte keeperen til å slenge seg, før han sendte ballen i åpent mål.

Tre minutter etter reduseringen valgte Montella å ta av Anderson til fordel for slovenske Josip Ilicic.

81 minutter ut i kampen ble Fiorentina tildelt en straffe, og fra elleve meter kunne David Pizarro ha økt ledelsen til 3-1, men Agazzi reddet forsøket. Men det gjorde ingenting, for drøye fem minutter etterpå sørget Mario Gomez for 3-1. Tyskeren ble spilt fri av innbytter Ilicic, og gjorde alt rett alene med keeper.