Rooney: – Må vise mental styrke

– Romelu Lukaku må være forberedt på skyhøye krav i Manchester United, sier den tidligere United-kapteinen.

Natt til søndag fikk Romelu Lukaku sin United-debut mot LA Galaxy. Nå får han også et godt råd av Wayne Rooney om hva som skal til for å lykkes på Old Trafford.

Etter 13 år som United-spiller valgte Rooney å dra tilbake til moderklubben Everton tidligere denne sommeren. Fra Evertons treningsleir i Tanzania har Rooney en klar melding å komme med til spissen som nå skal fylle tomrommet etter ham selv og Zlatan Ibrahimovic.

– Forlanger suksess

– Å spille for Manchester United er en test for personigheten sin. Du må være mentalt sterk nok til å håndtere den utfordringen. United er en klubb som forlanger suksess. Romelu må være sterk nok til å ta utfodringene som venter, sier Rooney ifølge Daily Mail.

Her kan du bestille den nye United-drakten som United brukte for første gang mot LA Galaxy

MÅLLØS I DEBUTEN: Romelu Lukaku spilte de siste 45 minuttene mot LA Galaxy.

Rooney forklarer at Sir Alex Ferguson satt en standard som ble naturlig for spillerne å følge.

– De høye kravene kom fra Sir Alex da jeg spilte for United og ble videreført til spillere som Giggsy, Gary Neville og Scholesy. Om han (Lukaku red. anm) takler utfordringen med de ferdighetene han har vil han bli en suksess. Om han bekymrer seg for ting, vil det bli vanskeligere, sier Rooney. 

– Kan ikke sammenlignes

FORVENTNINGSPRESS: Romelu Lukaku vil bli møtt av høye krav i United, advarer Wayne Rooney

Wayne Rooney hadde to tøffe sesonger på tampen av United-karrieren. Nå er håpet at Romelu Lukaku skal få fart United-angrepet. Manchester United-manager José Mourinho sier imidlertid det ikke er naturlig å sammenligne de to angriperne med hverandre.

– Rooney og Lukaku kan ikke sammenlignes. Rooney spilte faktisk ikke spiss engang, men bekledde flere forskjellige posisjoner. Lukaku er en «target man» som spiller med ryggen til motstanderen og er angrepet for alle som har ballen. I tillegg er han veldig rask, og i dag så jeg også at han er en lagspiller som ikke er egoistisk. Han er ikke besatt av å score mål, men bryr seg også om lagets prestasjon, sa Mourinho på nattens pressekonferanse. 

Uniteds neste treningskamp er mot Real Salt Lake natt til tirsdag.