charlie robbie savage

Pappa Robbie i skyene da Charlie scoret sitt første på seniornivå

Tolv av våre utlånte var i aksjon i helga, med Charlie Savage som den eneste målscoreren.

Forest Green 1-3 Bristol Rovers

Charlie Savage scoret sitt første seniormål da han sendte Forest Green Rovers i ledelsen i League One-kampen mot Bristol Rovers.

Bristol snudde imidlertid til 3-1, og dermed ser det mørkt ut for Forest Green som ligger nederst på tabellen og kjemper om å unngå nedrykk fra League One.

Hele 12 poeng er det opp til trygg grunn, med ti kamper igjen av sesongen.

Til tross for at det endte med et tap for Charlie Savage & co, fikk i hvert fall hans far, Robbie Savage (som har en fortid i Uniteds ungdomsakademi), en stor opptur med sin sønns scoring.

Preston North End 2-0 Cardiff City

Alvaro Fernandez spilte fra start da hans Preston slo Cardiff City 2-0 i Championship.

Spanjolen ble byttet ut åtte minutter før fulltid, men klarte seg uansett fint på den venstre vingbacken store deler av kampen.

Får 6 på spillerbørsen til lancs.live, som skriver at han til tross for å til tider vært usikker, også hadde sine øyeblikk i kampen med blant annet et par avslutninger og en sjanse satt opp til lagkamerat Tom Cannon.

Preston North End v Huddersfield Town: Emirates FA Cup Third Round
SEIER: Alvaro Fernandez og Preston kunne juble for seier mot Cardiff.

Birmingham City 2-0 Rotherham United

Hannibal Mejbri startet kampen på benken, og så lagkameratene sine gå opp til 2-0 før han kom i det 79. minutt for ex-Red Tahith Chong.

Seieren sørger for at Birmingham klatrer opp til 18. plass i Championship, og mye skal gå galt i sesongavslutningen dersom det skulle ende med nedrykk.

Ti poeng har Hannibal & co. ned til Blackpool, Huddersfield og Wigan, som innehar de tre siste plassene i divisjonen.

Stoke City 3-2 Blackburn Rovers

Axel Tuanzebe spilte sin første ligakamp fra start siden november 2021 da det ble 3-2-seier for Stoke over Blackburn fredag kveld.

Midtstopperen får 7 på spillerbørsen til Stoke Sentinel, som skriver at han blant annet bidro med et par sterke returløp da Blackburn hadde noen gylne scoringsmuligheter

En sterk seier for Tuanzebe og Stoke, mot et Blackburn-lag som ligger på playoff-plass til opprykk.

Bolton Wanderers 0-2 Ipswich Town

Bolton ligger på playoff i League One og fikk lørdag besøk av opprykksrival Ipswich, som ledes av tidligere Solskjær-assistent Kieran McKenna.

Shola Shoretire startet i tierrollen for Bolton, men måtte se seg slått 2-0 etter scoringer av George Hirst og Cameron Burgess.

I det 74. minutt ble Shoretire byttet ut til fordel for Kieran Lee, også han med en fortid i United-akademiet.

Bolton Wanderers v Ipswich Town - Sky Bet League One
TAP: Shola Shoretire og Bolton gikk på et tap mot Ipswich.

Crewe Alexandra 4-3 Salford City

Det ble et ellevilt drama da Crewe Alexandra fikk besøk av Ethan Galbraiths Salford City fredag kveld.

Til slutt måtte Galbraith og bortelaget se seg slått med sifrene 4-3, til tross for å ha gått opp i ledelsen i det 85. minutt.

To sene scoringer, det siste på overtid, sørget nemlig for seier til Crewe.

Til toss for at det ble tap for Galbraith, kan 21-åringen ta med seg en assist på 2-2-målet, selv om det nok bare er en mager trøst.

Newport County 1-1 Bradford City

Charlie McNeill startet og spilte 86 minutter da Newport spilte 1-1 mot Mark Hughes’ Bradford lørdag.

Den 19 år gamle spissen kom selv ikke på scoringslisten, men skapte blant annet en sjanse tidlig i kampen. I det 86. minutt ble han byttet ut.

1-1 for Newport på 18. plass må uansett sies å være et godt resultat, med tanke på at Bradford ligger som nummer 6 i League One.

York City 1-2 Altrincham

Både Joe Hugill og Maxi Oyedele spilte fra start da Altrincham tok seg til semifinalen i FA Trophy med 2-1-seier over York.

Ingen av United-gutta tegnet seg på scoringslisten, men Hugill var nær en assist på stillingen 0-0 i første omgang.

Spissen steg til værs på et frispark og headet ballen på tvers til Lewis Baines, som ble stoppet av en god York-målvakt.

Altrincham kunne uansett juble for avansement til slutt. Både Hugill og Oyedele ble byttet noen få minutter før fulltid.

Sevilla 2-1 Almeria

Alex Telles spilte 63 minutter for Sevilla i ligakampen mot Almeria, som endte med 2-1-seier til Telles & co.

Almeria gikk opp i ledelsen allerede etter to minutter, før Telles ble felt rett før pause og lagde straffespark til Sevilla – som Lucas Ocampos ekspederte i mål.

I det 63. minutt ble venstrebacken byttet ut, før han fra benken kunne se Erik Lamela sørge for 2-1-seier.

Sevilla FC v Fenerbahce: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League
SKAFFET STRAFFESPARK: Alex Telles.

Banik Ostrava 0-3 Sparta Praha

Sparta Praha kunne lørdag juble for 3-0-seier i bortekampen mot Banik Ostrava.

United-utlånte Matej Kovar kunne på sin side juble for å ha holdt nullen.

Kovar og Sparta Praha har nå vunnet seks strake ligakamper, og ligger som nummer to i den øverste tsjekkiske divisjonen etter å klatret forbi Viktoria Plzen, som tapte mot serieleder Slavia Praha.

Marseille 2-2 Strasbourg

Eric Bailly kom inn i det 81. minutt for å prøve å trygge inn en 2-0-ledelse, men dessverre for ivorianeren og Marseille maktet Strasbourg å slå tilbake og sikre uavgjort.

Det sørget to scoringer fra Jean-Eudes Aholou i det 88. og 89. minutt for, der det siste var en skikkelig kanonkule.

Marseille forblir på andreplass i Ligue 1, men det begynner å bli god avstand opp til PSG som leder med 10 poeng.

bailly070922
MISTET SEIEREN: Eric Bailly og Marseille.

Andre:

• Dean Henderson er skadet, og han var ikke med da tapte 3-1 borte mot Tottenham.
  • I motsetning til Joe Hugill og Maxi Oyedele var ikke Sonny Aljofree involvert i FA Trophy-kampen mot York City.
  • Di’Shon Bernard var ubenyttet reserve da Portsmouth tapte 0-1 for Sheffield Wednesday.
  • Amad Diallo ute med skade da Sunderland slo Norwich 1-0 på bortebane.
  • Ethan Laird også ute med skade da QPR slo Watford 1-0 lørdag.